Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý chlapec Tony si hraje se svým otcem, když se najednou obloha zatáhne a objeví se bílé světlo, které otce pohltí. Příběh pokračuje po třech letech, když podivná věc spadne z nebe a začne zabíjet. Ovšem tato věc brzy umírá, ale ještě předtím stačí znásilnit jednu ženu. V ženě začíná růst něco záhadného a když porodí, tak všichni s hrůzou zjišťují, že je to Tonyho otec. Přiletěl zpátky, aby zde připravil planetu pro vesmírné zabijáky? (Chupacabre)

(více)

Recenze (54)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle snímek nebyl zařazenej na listině Video Nasty asi bych se o něm stěží dozvěděl. Ono taky vlastně není o co stát. Odradil mě hned začátek a zároveň mi tím dal znamení, že půjde o laciný a nudný béčko. Osmou minutou se , ale můj názor začínal pomalu měnit. Příchodem " Xtra " ( nevím jak jinak toho šmejda z vesmíru nazývat ) film začíná jít do obrátek. V 19 minutě začíná přícházet scéna, díky níž byl tenhle snímek zařazen na " videonasties ". Od téhle chvíle ale začíná nudná WTF pasáž. Vojáček v životní velikosti a trpasličí klaun mi sem absolutně neseděli. Na konci se sice ještě nějaká akce objeví, ale to už předchozí nudu nemůže zachránit. Jedna scéna nedělá dobrej film. Popravdě nechápu proč vznikly ještě dvě pokračování. Když už jednička za moc nestála. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní cena na 13.mezinárodním festivalu fantastických a vědeckofantastických filmů v Paříži! Režisér natočil dvě různá zakončení - pro kino a pro video, zřejmě z cenzurních důvodů. Celý film je poněkud psychedelický, místy surrealistický. Maskéři se vskutku vyřádili, byť ústřední kreatura příliš nápaditá není. Pavučinové kokony připomenou Invazi zlodějů těl (1978), oplodnění oběti Vetřelce. Ke zrození dospělého muže však dojde klasickým porodem ( ve své době jedna z nejdiskutovanějších scén). V Xtro2, které nemá s jedničkou nic společného, se vetřelec už zrodí přesně podle Vetřelce - z explodujícího hrudního koše. Počáteční atmosféra filmu je napínavá, po pomalejší střední části se příběh přehoupne do krvavého finále. Hudba na elektronické varhany mi příliš nesedla, v tehdejších italských filmech byla daleko nápaditější. Naštěstí v momentech napětí se ozývaly spíše jen zvuky . Některé scény jsou vyloženě hnusné, filmaři si libovali v různých zpodobněních násilí. Vše spěje k neodvratně tragickému konci. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by bol tento scenár zrealizovaný v USA, nebol by výsledok asi tak zábavný, ako keď to emzáci roztočia v Británii 80. rokov. Na jednu stranu je z toho ťažké wtf s amatérskymi hereckými výkonmi, na druhú ale skvelá zábava. Tvorcom išlo evidentne o nejaké metafory, ale pri pohľade na niektoré scény si v pohode vystačíme len s tým, čo vidíme, pretože pritom musíme gúľať očami. Vlastne mi tu už len chýbali Connie a Doyle pri nejakej tej prestrelke s klaunom a vražedným tankom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY: Naprosto ujetá záležitost, která zřejmě Davenporta napadla v pořádném rauši a kterou spíchl dřív než stačil vystřízlivět. Blízké setkání čtvrtého druhu je záhy vystřídáno bizárním pátým druhem, kdo by nevěděl, jedná se o sex s mimozemšťanem, zde konkrétně o orální spojený s oplozením. Následuje porodnická vsuvka a otázka k zamyšlení, zda by rození dospělých jedinců lidského rodu nebylo evolučně i ekonomicky výhodnější. A poté tipuji vrchol drogového opojení, seznámíme se s oživlými hračkami, pumou neznámého původu, nakaženým dítětem, které sáním boku své chůvy do této naklade svá vejce, kteroužto schopnost mu zase sáním ramene předal jeho biologický otec toho času mimozemšťan. Na závěr otec seřve svého soka v lásce k smrti, promění se společně se synem ve zrůdu a v záblesku trojúhelníkového oka ( to nebude náhoda) odlétají vstříc dalším planetám. Na zemi zanechávají hned dvakrát traumatizovanou matku, poprvé z nevydařené soulože s již měnícím se (mokvajícím) partnerem a hned poté přichází o syna, manžela i milence. Zdrcena odchází domů, kde objeví pumu a mimozemská vejce. Stmívačka a křik. Možná puma, možná vejce, kdo ví... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku tak pekne... a potom sa to posralo. Celý film sa venovať tomu, čo prvú polhodinu, mohol to byť prefektný sci-fi horor. Najprv mi Xtro dokonca pripomínalo Cronenbergové Brood, alebo Zulawského Possesion; všetko to cucanie žíl, jedenie hadích vajec, pôrod a podobne. Tak načo tie hračky, preboha? Ps: Maryam d'Abo by bola dostatočne luxusná aj do áčkového sci-fička. Škoda tej chvíľky, čo bola na plátne. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Mimozemšťana, ktorý na začiatku filmu napadne ženu v chate, hral v skutočnosti mím v kostýme. (Jello Biafra)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo februári 1982 v Londýne. (Jello Biafra)
  • Vďaka niekoľkým ostrejším scénam bol film v Británii umiestnený na takzvané "videonasties" VHS. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama