Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle bláznivé filmy o závodech napříč Amerikou. Vždy mají hodně zajímavé obsazení a ujeté charaktery. Burt Reynolds tu jezdí v sanitce se svym tlustym parťákem, šílenym profesorem a megažhavoubuchtou, co ráda stromy. Proti nim jede skvělý Roger Moore v sebeparodické roli, Jackie Chan v "supermoderní" káře, Sammy Davis Jr. (ten člověk má nezapomenutelnej ksicht) převlečenej za kněze, šílenej arabskej šejk, dvě kundy v lambu atd. atd. Humor je opravdu infantilně debilní, ale já se u toho prostě pobavil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod, scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, který mají jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

912. hodnocený film: Honba za vítězstvím a sposta kompromisů, které jsou patrné pro celou část filmu. Ano, máme tu plno nadupaných kár a pár filmových hvězd, ale autoři k nám byli dosti štědří a nakonec film nepůsobí vůbec dobře. Hodně prvoplánové, málo vtipné a přestu zábavné. Ani už nevím, proč bych měl tenhle film doporučit... 3* josu proto maximálním hodnocení, protože snad jen ta auta a duch osmdesátek vám může udělat dobře. Aha, už vím proč... :-) 3* ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Reynolds a jeho partak supermario se účastní závodu, jenž nezná hranic! Zúčastní se ho i prosím Jackie Chan, Roger Moore jako parodie na sebe sama a další velmi zábavní lidé! Bžunda. Humor scenaristy suší než bakerolls připomínajíc rukopis obtoustleho dítěte v pubertě, co chce na sebe upozornit. Strašná sračka, bez známky aspon jednoho kvalitniho fóru či zápletky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

The Cannonball Run je film, ktory ani poriadne nema zmysel pozerat. US styl humoru je tuna snad na 100 -ky kilometrov vzdialeny tomu europskemu a zasmiat sa nie je comu. Nepomohla tomu ani ucast Rogera Moorea, ako este vtedy aktivneho Agenta 007 a ani Jackieho Chana. Plus Hall Needham /Smokey and The Bandit/ je v lepsom pripade len rutiner. Nuda a blbost, DVD by som nechcel. 30 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Film vychádza zo skutočných pretekov s názvom „Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash“, ilegálneho podujatia, ktoré sa uskutočnilo v 70-tych rokoch štyrikrát. Začínali sa na Manhattane v New Yorku na 31. ulici v „Red Ball Garage“ (neskôr v „Lock, Stock and Barrel Restaurant“ v meste Darien, štát Connecticut) a končili v „Portofino Inn“ v Redondo Beach, California, južne od Los Angeles. (Peter-1307)
  • Pracovný názov filmu bol The Cannonball Trophy. (Peter-1307)
  • Vo filme je množstvo odvolávok na filmy o agentovi 007, ako dôsledok toho, že Roger Moore podpísal špeciálnu zmluvu s producentom Albertom R. Broccolim. V každom filme, v ktorom bude hrať, sa podľa nej bude snažiť nejakým spôsobom upozorniť na snímky o Jamesovi Bondovi. (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama