Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Za mého juniorského mládí jsem tento seriál hltal. Komisař byl se svou motorkou a mladší krasavicí po boku vždycky nejvíc stylovej (a připomínal mi mého učitele z hudební školy) a zápletky některých dílů pro mě v té době přitažlivě naturalistické (zvlášť jsem žral ty mlátičky - jedna z mála věcí co francouzi umí). Současné díly jsou však jen odleskem bývalé slávy a rád si u nich zavzpomínám... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Škoda těch nových sérií, ty už přece jen nedosahují dřívější úrovně, ale jinak lze říci, že Komisař Moulin patří mezi seriálovou klasiku, která nám zpříjemňovala dlouhé večery u televize ještě za socialismu. Yves Rénier neí žádný krasavec ani přehnaný drsňák, ale do téhle role se hodil naprosto perfektně a jeho nezapomenutelné nadabování Miroslavem Moravcem je taky všeobecně známé. Kdyby ten seriál skončil někdy koncem 80.let, mohl mít o hvězdičku více. Edit 2015: Teď koukám na jeden dosud neviděný díl z r. 2003 - a ano, Francie byla už tehdy pokroková v hájení hajzlů, a to díky "procesním chybám". Jako bych viděl realitu dnešních dní v ČR... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

totální opak julie lescautové,v celkem dobré kvalitě natočená francouzká kriminálka,připomínající ten starý dobrý styl americké školy.polda...drsňák,samotář,v kožené bundě,retkem v hubě a červenou mašinou brouzdá ulicemi pařiže,aby rešil průměrné kriminální případy,vim že na to hodně koukal táta a já sním... ()

sud 

všechny recenze uživatele

I přes jistou očekávanou nevyrovnanost jednotlivých epizod (podle mého by si každý díl zasloužil profil, podobně jako "Columbo" či "Místo činu") zůstává "Komisař Moulin" skvělým krimiseriálem ve starofrancouzském duchu s výtečným charismatickým Yvesem Rénierem. A úroveň s počtem natočených dílů, zdá se mi, neklesá. 85%. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál, který jsem kdysi, když televize měla jen dva programy, ráda sledovala. Jednak byl Yves Rénier tenkrát velký fešák a jednak mu charismatický hlas Miroslava Moravce, kožená bunda a nadupaná motorka dodávaly na sexy přitažlivosti pro ženy všech věkových skupin. Případy řešil v klidu logikou, silou jen výjimečně. Žádná brutalita ani potoky krve či odborné laboratorní postupy. Pravdou je, že jednotlivé epizody mají kolísavou úroveň. I tak jsem ráda, že se televize k vysílání tohoto seriálu vrátila. Pokud mám čas, ráda se v neděli v noci na nějakou epizodu podívám. Z nostalgie mi vyhovují spíše starší případy bez v současnosti tak aktuálních mafiánských intrik. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Komisař Moulin (Yves Rénier) ve filmu vystřídal motocykly Ducati 851 z Itálie, červený motocykl značky Honda NR 750, Yamaha YZF-R1 a Honda X11. Většina motocyklů byla herce samotného. (Kirman)
  • Na začátku filmu dojde k honičce, na jejímž konci vjíždí pachatelé do uličky lemované stromy, ale nikde v dálce není vidět bílé auto, o které vzápětí pak Peugeot 604 pachatelů vyskočí. Na druhé straně je i tmavé auto, které také nebylo vidět. (marcel5)
  • Yves Rénier se stejně jako jeho seriálové alter ego narodil ve švýcarském Bernu. (Hans.)

Reklama

Reklama