Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož každá řada je úplně jiná než ty předchozí. Starší (co já pamatuju - polovina a konec osmdesátých let) jsou docela plytce napsané, točené na televizní materiál a podle toho vypadá taky atmosféra. Novější díly se začaly propracovávat jakousi sociální tématikou a hrají na hodně vážnou strunu - od zkorumpvaných poldů ke zbohatlickým úchylům. Každopádně jako celek je seriál velmi pestrý, takže... ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Seriál, ve kterém Rénier zestárl již o 26 let a přesto hraje stále to samé:( První série jsem sledoval a jsou na *** hvězdičky, na nové už ale nemám sílu...) nově: Tak jsem se na pár dílů z 21.století opravdu pořádně podíval a musel jsem zareagovat. Ano, komisař stále jezdí na motorce, ale tvůrci díkybohu přeci jen zareagovali na věk hlavního představitele a upravili adekvátně tomu jeho postavu. Série se v současnosti opravdu asi pokouší o jakési mapování sociálních problémů francouzské společnosti. No nevím jestli si Moulinovci neukosli trochu velké sousto, ale přesto je to mírně nadstandartní seriálová podívaná. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo jednoznačně za 5, ale pak jakoby se autoři posunuli někam jinam a ze sympatického komisaře se stává vagabund. Ono to asi v životě i možná tak chodí, ale zdá se mi, že zde se to už trochu přehání. Boj komisaře Moulina tak nakonec sklouzl do boje proti mocným a zkorumpovaným. Nebo, že by to tak skuečně bylo? Cekově tak dávám za 3. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál na velmi dobré úrovni a musím říci, že se v tehdejší době nic lepšího na československé televizní obrazovce neobjevilo. Na francouzského herce YVESE RÉNIERA ( s hlasem Miroslava Moravce) jsme se nejen těšili, ale na nás ženské působil velmi sexy. Dnešní generace, která má na výběr spoustu amerických ptákovin, si ani nedovede představit, jakým "sluníčkem" byl západní seriál v komunistické televizi, která nás krmila výhradně východní filmovou produkci poplatnou své době. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I přes jistou očekávanou nevyrovnanost jednotlivých epizod (podle mého by si každý díl zasloužil profil, podobně jako "Columbo" či "Místo činu") zůstává "Komisař Moulin" skvělým krimiseriálem ve starofrancouzském duchu s výtečným charismatickým Yvesem Rénierem. A úroveň s počtem natočených dílů, zdá se mi, neklesá. 85%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • TF1 tuto epizodu odvysílala v listopadu 1994. 23. ledna následujícího roku podala rodina Karin žalobu na produkci a autora tohoto dílu. Karin byla unesena a zavražděna, když jí bylo 8 let. Rodiče vysoudili půl milionu franků za morální újmu. (Snorlax)
  • Epizoda "Syndrom hrozby", kterou Rénier sám napsal a režíroval, je částečně biografická, protože zmiňuje Moulinovy problémy se srdcem, které poznal na vlastní kůži i autor. (Hans.)
  • Než byl tento díl zakázán, byl pro expresivní brutalitu zapovězen mládeži do šestnácti let. (Snorlax)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno