Reklama

Reklama

Drak z chrámu Šaolin 2: Lehkomyslný bojovník

  • Česko Drak z chrámu Šaolin 2 (více)

V tomto filmu nám Jackie Chan opět předvede svá bojová umění. Pokračuje válka klanů a Jackie se svým smyslem pro čest a spravedlnost mstí své přátele a vítězí v napínavých a nebezpečných soubojích. (IMAGO Video)

Recenze (21)

Monikasson 

všechny recenze uživatele

Žiaľ jeden z tých slabších.Humor tu na mňa nejak vôbec nezaberal a prišlo mi to viac trápne,ako vtipné.A hlavne ten začiatok bol mimo viac než dosť.Vieme,že Jackie si robí z kung fu prdel,ale tu som to nejak nebral.Viac som počas filmu šťukal do mobilu alebo si pisal na FB než sledoval.Pre mňa nie moc zaujímavé dielo.40%. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kung - fu amatérské cecko ve stylu commedia dell'arte. Co taky čekat od Wei Lo. Nulový rozpočet, natočeno na placku u lesa za městem, scénář si herci improvizuji sami... Ale v tom amaterismu je tolik nápadů a energie, že stojí se na ty Chanovy začátky podívat. Připomnělo mi to na CD vydané amatérské záznamy představení ze Semaforu (Zuzana je sama doma a tak). Nabito energií... ()

Reklama

Filmaris 

všechny recenze uživatele

Prečo sa tento film volá Drak z chrámu Shaolin 2 ide mimo mňa. Nie len, že preklad názvu nevystihuje ani len trochu originálny názov, ktorý v angličtine znamená niečo úplne iné. Tento film totiž s prvým filmom nemá absolútne nič spoločné. Jackie Chan tu hrá veľmi odlišnú postavu, ktorá vystupuje dokonca aj pod iným menom a jedine, čo to má spoločné s prvým filmom je herecké obsadenie (všetci herci tu ale hrajú iné postavy). Celkovo je tento film trochu zvláštny. Príbeh tu veľmi nehrá rolu, postavy sa náhodne stretávajú, chodia z miesta na miesto a humor je tu dosť trápny väčšinu času. Bojové choreografie sú slabé, krátke a väčšinou skončia skôr, ako začnú a až na tú poslednú veľkú bitku, ktorá mi prišla nekonečná, tu veľa akcie nie je. Jackie sa tú ešte len učí bojovať, a tak sú všetky jeho súboje skôr nudné. Filmu neprospievajú ani zrýchlené zábery, ktoré sprevádzajú veľmi čudné zvukové efekty, ktoré pripomínajú detské rozprávky. Oproti jednotke dosť sklamanie. ( aj keď sa v skutočnosti nejedná o pokračovanie) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

招半式闖江湖 Velmi odlehčená "kunfuňárna" s dvaceti čtyřletým Jackiem, která mě i celkem bavila. Možná i proto, že jsem se dlouho na žádnou nepodíval. Najde se i vtípek alá Bruce Lee, jak už to tak po jeho smrti v Hong Kongské kinematografii bývalo. Souboje mi přijdou v pohodě, i když přechod Jianga z obyčejného tupce v mistra bojového umění, který by před tím dostal nakládačku i od pětiletého dítěte a pak je z něj mlátící mašina, mi přijde násilný. Ale co. Jen s podivem nechápu, proč se tenkrát nesnažili filmaři jít ve stopách mistra Lee. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je snad nejlepší pětiminutová titulková bojová scéna, která se sice nebere vážně, ale Jackie zde zparoduje Zatoichiho a vystřídá i jiné kostými. Jackieho se učení bojovým uměním za pochodu v samotném filmu i v průběhu finále už tak zábavné nebylo. Filmu prostě chybí zajímavé a kvalitní souboje. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Jackie Chan hrá postavu, ktorá sa volá Jacky Chan. (Peter-1307)
  • Jackie Chan bol okrem stvárnenia hlavnej úlohy i spoluautorom scenára a vedúcim choreografie bojových scén. (Peter-1307)

Reklama

Reklama