Reklama

Reklama

Drak z chrámu Šaolin 2: Lehkomyslný bojovník

  • Česko Drak z chrámu Šaolin 2 (více)

V tomto filmu nám Jackie Chan opět předvede svá bojová umění. Pokračuje válka klanů a Jackie se svým smyslem pro čest a spravedlnost mstí své přátele a vítězí v napínavých a nebezpečných soubojích. (IMAGO Video)

Recenze (21)

mortak 

všechny recenze uživatele

Kung - fu amatérské cecko ve stylu commedia dell'arte. Co taky čekat od Wei Lo. Nulový rozpočet, natočeno na placku u lesa za městem, scénář si herci improvizuji sami... Ale v tom amaterismu je tolik nápadů a energie, že stojí se na ty Chanovy začátky podívat. Připomnělo mi to na CD vydané amatérské záznamy představení ze Semaforu (Zuzana je sama doma a tak). Nabito energií... ()

Monikasson 

všechny recenze uživatele

Žiaľ jeden z tých slabších.Humor tu na mňa nejak vôbec nezaberal a prišlo mi to viac trápne,ako vtipné.A hlavne ten začiatok bol mimo viac než dosť.Vieme,že Jackie si robí z kung fu prdel,ale tu som to nejak nebral.Viac som počas filmu šťukal do mobilu alebo si pisal na FB než sledoval.Pre mňa nie moc zaujímavé dielo.40%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vraj prvý Jackieho film, v ktorom sa pokúsil o komediálne pojatie. Ale ešte to bolo v produkcii packala Lo Weia a evidentne Jackie nemal plnú kontrolu. Naviac sa asi aj trochu hľadal a tak je štýl humoru nevyrovnaný jak kvalitou tak aj štýlom. V prvej polovici sa Jackie snaží o parodické prvky, ktoré dvakrát smiešne nie sú. Jackieho postava neschopného podvodníčka, ktorého všetci premôžu, tiež nie je zo začiatku dvakrát sympatická. Bitiek je v prvej hodine minimum. Niekoľko pársekundových stretov, aby sa ukázalo, že Jackie fakt nič nevie. Za niečo stojí až posledná tretina v ktorej to už začína pripomínať klasické Chanovky jak humorom, tak aj bitkami. Nejaký súvislý dej film nemá. Jackie sa tu neustále pripletie v krátkych epizódkach do nejakých problémov a na konci sa všetky tie postavy stretnú v desaťminútovom finále, kde sa hromadne všetci mydlia ostošesť a aj Jackie konečne predvedie aj nejaké pôsobivé kúsky. Okrem Jackieho tu má výraznejšiu úlohu snáď len Dean Shek ako kung-fu žobrák alebo James Tien ako klasický zloduch. Celkovo to je síce jeden z tých lepších odpadov z produkcie Lo Weia, ale stále odpad a ani komediálne pojatie z toho lepší film neurobilo. Film vhodný len pre hardcore Jackieho fanúšikov na doplnenie jeho filmografie. 3/10. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je snad nejlepší pětiminutová titulková bojová scéna, která se sice nebere vážně, ale Jackie zde zparoduje Zatoichiho a vystřídá i jiné kostými. Jackieho se učení bojovým uměním za pochodu v samotném filmu i v průběhu finále už tak zábavné nebylo. Filmu prostě chybí zajímavé a kvalitní souboje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Ale nemusíš říkat starému žebrákovi pane. I když v tomto případě mě nazývej Vaše Lordstvo.“ Vědět to předem, tak celou první hodinu klidně přeskočím. Je to jen slepenec rádobyvtipných scének, které jsou ve své nudnosti však jen strašně trapné a takřka se na to nedá vůbec dívat. Celá hodina obsahuje jen dvě vtipné věci – mnou citovanou hlášku a chvat s názvem Konkubína. K prvnímu pořádnému souboji dojde až asi v 63 minutě a od tohoto okamžiku se na film dá dívat. Jen koukatelných asi 34 minut z celého filmu je prostě průser. Poslední půlhodina tedy nabízí již nějaké ty souboje, souvislý děj a zasmáníhodný humor. Asi nejhorší Chanovka co jsem zatím viděl, od odpadu jí zachraňuje opravdu jen poslední půlhodina. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Jackie Chan hrá postavu, ktorá sa volá Jacky Chan. (Peter-1307)
  • Jackie Chan bol okrem stvárnenia hlavnej úlohy i spoluautorom scenára a vedúcim choreografie bojových scén. (Peter-1307)

Reklama

Reklama