Reklama

Reklama

Police Story 3

  • Hongkong Jing cha gu shi III: Chao ji jing cha (více)
Trailer

Nejlepší hongkongský policajt je vyslán do Číny s úkolem zneškodnit drogového magnáta. Aby se dostal až k němu, musí pomoci jeho bratrovi uprchnout z pracovního tábora, získat si jeho důvěru a proniknout tak do organizace. V celé akci mu pomáhá půvabná čínská agentka. Nešťastnou náhodou je ale jejich utajení prozrazeno. Z už tak dost nebezpečného úkolu se stává boj o život. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejpříjemnější a nejzábavnější Police Story. Konec není tak šílený jako v prvním díle, ale má své kouzlo a popravdě, vždycky mi vedle Chana chyběl někdo, jako Michelle Yeoh, která se konečně objevila a vystřelila potenciál filmu do nebe. Její špičkování s Jackiem nemá chybu (to je moje sestra....:-)) a po celý film mi tohle duo přišlo bezchybné. Příběh a vše okolo je hodně HK a naštěstí si na nic nehraje, takže se to dá vcelku rozdýchat. Přesto mi přijde, že celá Police Story série je na čsfd velmi přeceňovaná, stejně jako hodně dalších HongKongských filmů... Tentokrát jsem však konečně odcházel spokojen. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  Trojka zaplávala do ešte komickejších vôd, kde je Jackie Chan ako doma. Niektoré pasáže boli veľmi vtipné, napríklad tá po príchode do komunistickej Číny, kde sa Kevin (Jackie Chan) snaží zapôsobiť na čínsku agentku. Jej postava zahraná výbornou Michelle Yeoh bol veľmi dobrý nápad tvorcov, konfrontácia týchto dvoch hlavných postav je to najlepšie, čo film ponúka. Žiaľ, celkový dojem znižujú klasické neduhy, ako komicky prehnané gestikulovanie, hlúpe opičky a šaškovanie, trápne pokusy o vtip. Akcia je ešte premakanejšia, až megalomanská, je to samá streľba, samé výbuchy. Hudba sa trochu zlepšila, miesto úsmevne nepasujúcej 80-kovej disko hudby tu je rockovejšia hudba, vhodnejšia do akčného filmu. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Završení skvělé komediálně-akční trilogie Police Story se nese v duchu multikulturalismu a ze všech tří dílů je rozhodně nejchytřejší (a nejakčnější). Oblíbená postava superpoldy Chia Chua se tentokrát promění v doslova "interasijského" vyslance míru a spravedlnosti, neboť je v rámci mezinárodního případu nucen spolupracovat s čínskou policií, zejména tedy se speciálně vyškolenou soudružkou v podání "beautiful but lethal" Michelle Yeoh a procestovat s ní podstatnou část východní Asie. Tato kooperace tak jistým způsobem předznamenává pozdější předání HK pod čínská křídla, což je ostatně trefně okomentováno v nádherně fyzickém a bravurním závěru filmu... ;) Z Hong Kongu, který pochopitelně neřekl poslední slovo, se dění rychle přesouvá do Čínské lidové republiky, kterážto vakace se skrze jemné postrky a postoje hrdinů stane příležitostí pro konfrontaci kultury "pozápadnělého" Hong Kongu s kulturou komunistickou na satirické (konzumace zvířat, policejní praktiky), ale i komické úrovni (Coca-Cola, zvířecí kung fu pózy). Později se dění přesune ještě na malajsko-kambodžské hranice, kde se odehraje nádherně výbušná akční scéna v rambovském duchu a nakonec přijde samotná Malajsie, přičemž snad nemusím připomínat, že stejně jako při návštěvě Číny je malajský úsek prošpikován mnoha skrytými kulturně/politickými narážkami. A další úroveň kulturní liberalizace je nastavena ještě makrodetailem, který se hadovitě proplétá akčními scénami - jak je v HK dobrým dobrým zvykem, jejich koncepce i vzhled frekventovaně skládá nezastíraný hold známým hollywoodských trhákům (minimálně v angažovanosti kaskadérů své mentory převyšují). Toliko k nejdůležitějšímu z mých vágních postřehů, které se otírají o interpretaci obsahu. Samo sebou, trojka PS má i nepřehlédnutelné klady po stránce formální (mistrovské tempo, rytmus střihu, načasování scén, režii obecně), ale ve své podstatě jsou tyto dílčí aspekty "pouze" utvrzením pozitiv z předchozích dílů a nepovažuji je proto za nutné dále pitvat. Kdybych měl své dojmy shrnou do jedné věty, zněla by, velmi zhruba, takto: Ani v nejmenším jsem nečekal, že to bude tak super! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel ma najsudrznejsiu zapletku a stylom najviac pripomina americke filmy, takze sa urcite bude pacit aj neazijskym divakom a kazdy, kto nema averziu voci Jackiemu, mu musi dat minimalne 4*. Ale aj humoru tentokrat vyraznejsie ubudlo a vlastne su tu len 2 komedialne epizodky (navsteva Jackieho matky v podani strýka Billa Tunga a odhalenie v Malajzii s Jackieho priatelkou Maggie Cheungovou). Tentokrat je stopaz tak kratka a tempo tak zbesile, ze mimo riesenia pripadu, ktore v pravidelnych davkach prerusia akcne sceny, tu nie je priestor na nic dalsie. Az mi je trochu luto, ze mi film zakazdym ubehne tak rychlo. Aj zakomponovanie akcnych scen do pribehu je take zmyslupnejsie. A ich kvalita znova patri k spicke. Tentokrat sa dockame pestrejsej akcie. Jak pôsobivych nahanaciek, ci uz na autach, na lodiach, vo vzduchu a dokonca aj na vlaku, tak aj velkolepej prestrelky s mnozstvom vybuchov uprostred filmu a samozrejme aj spickovych bitiek a pôsobivych kaskaderskych kuskov. Bitky su dynamicke a kontaktne, ale trochu mi v nich chybala tvrdost. Vynahradzuju to aspon bolestive pady. Z kaskaderskych kuskov stoj za zmienku Jackieho blbnutie na vrtulniku alebo skok Michelle Yeohovej s motorkou na vlak. Nejake to obcasne viditelne istenie lanami sa da odpustit. Velku pochvalu si zasluzi aj kasting. Jackie dostal po bok partacku Michelle Yeohovu s ktorou ma skvelu komedialnu chemiu a vyrovna sa mu aj v akcnych scenach. Konecne seria dostala aj pôsobivych zaporakov. Slizkeho sefa v podani Kennetha Tsanga a jeho pravu ruku Yuen Waha, ktory sa nepredvedie len v akcii, ale ma aj co hrat. Typickeho poskoka na finalnu bitku s Jackiem hra Ken Lo. Komedialny vystup Billa Tunga som uz spomenul, ale fakt to stoji za to. Skoda, ze sa v serii naposledy objavila postava Jackieho priatelky Maggie Cheungovej, vdaka comu tento diel povazujem za definitivne posledny a dalsie filmy (napriklad First Strike, Projekt X) do tejto serie uz nepocitam. Aj stylom su niekde inde. Tentokrat vysla u nas nastastie len HK 95minútová nezostrihaná kinoverzia. A aj ta americka je zostrihana len o par minut. Holt tam uz nemali co poriadne vystrihnut. Spolu s druhym dielom je toto vrchol serie a aj vrchol Jackieho filmografie. P.S. Toto je prvý film, v ktorom máme možnosť počuť originál Jackieho hlas v čínštine. Vo všetkých, ktoré natočil predtým a bohužiaľ aj v mnohých potom, bol dabovaný iným hercom (Jackie mal minimálne troch stálych dabérov a najčastejšie ho daboval Charles Tang Wing-Hung), ako je to v HK filmoch bežné. 9/10. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Potřetí, trochu jinak, a znovu parádně. Celou trilogii jsem si pustil chronologicky za sebou a třetí díl mě nadchl téměř stejně jako předchozí. Trojka obsahuje o trochu méně humoru, nejvíce se v ní střílí a má západní look, ale o pořádnou porci kaskadérských výkonů, povedených bitek a Jackieho haštěření s krásnou Maggie Cheung v ní nepřijdeme. Výtečná Michelle Yeoh a čínské reálie jsou třešničkou na velmi chutném akčním dortu. 9/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Při scéně, ve které postava Jackieho Chana visí na žebříku z helikoptéry, utrpěl protagonista zranění ramene. (Rominator)
  • Pro závěrečnou scénu se musela Michelle Yeoh naučit ovládat motokrosovou motorku. Týden před natáčením scény začal její kurz, který společně s ní absolvoval také Stanley Tong, který ji chtěl jako bývalý kaskadér dodat více jistoty. Navzdory pečlivému nácviku se Yeoh během natáčení závěrečné scény zranila, když se při pádu motorky uhodila do nohy o řídítka. Otřela však slzy, upravila make-up a přes obavy režiséry scénu na druhý pokus úspěšně zvládla. (Vavča)
  • Při natáčení finále s helikoptérou zastupoval režisér Stanley Tong Kena Tsanga. Přivodil si při tom zlomeninu holenní kosti. Při závěrečných titulcích můžeme vidět Tonga s berlemi. (SG-1)

Reklama

Reklama