Reklama

Reklama

Police Story 3

  • Hongkong Jing cha gu shi III: Chao ji jing cha (více)
Trailer

Nejlepší hongkongský policajt je vyslán do Číny s úkolem zneškodnit drogového magnáta. Aby se dostal až k němu, musí pomoci jeho bratrovi uprchnout z pracovního tábora, získat si jeho důvěru a proniknout tak do organizace. V celé akci mu pomáhá půvabná čínská agentka. Nešťastnou náhodou je ale jejich utajení prozrazeno. Z už tak dost nebezpečného úkolu se stává boj o život. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

kitano 

všechny recenze uživatele

Ten najakcnejsi a zaroven najsviznejsie natoceny diel z celej trilogie. Podkial u predchadzajucich dielov si bolo treba na akciu obcas pockat, sem vam neda vydychnut. To je umocnene faktom, ze vedla Jackieho tu hra aj dalsia akcna superhviezda - Michelle Yeoh, a poviem vam, ze svojou rychlostou, ladnostou a kaskaderskymi kuskami obcas zatieni aj Jackieho. Proste FANTAZIA. V mojich ociach je Police story ta najlepsia akcna seria vobec. (10/10) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Jackie Chanom, ktorý je už tretím dielom tejto slušnej série. Má vydarený príbeh o prvotriednom policajtovi, ktorý patrí medzi najlepších a tak je vybraný pre náročnú misiu v spolupráci s Čínou, pomôcť uniknúť z väzenia známemu zločincovi, získať si jeho dôveru a tak sa dostať až k vplyvnej organizácii obchodujúcej s drogami. Pomáha mu v tom aj schopná čínska dôstojníčka, ale aj tak ich čakajú len samé problémy. Spracovanie je na tom dobre, síce prvá polovica sa nesie skôr v takom pomalšom tempe, ale predsa len zápletky o policajtoch v utajení mám rád, dejovo je to pre potreby žánru úplne ideálne, zaujala ma aj tá medzinárodná spolupráca a nájde sa tu toho dostatok zaujímavého, takže aj tak sa je na čo pozerať. Ale následne sa to už naplno rozbehne a prišlo mi to ako z úplne iného filmu, film naberie perfektnú dynamiku, neustále sa niečo deje, jedna vydarená sekvencia strieda druhú a navyše podstatne väčší priestor dostane aj čínska dôstojníčka, ktorá s hlavným hrdinom vytvorí skvelú dvojicu a tak tu si už rozhodne nemám na čo sťažovať. Akcie je tu pomerne dosť a je výborná. Síce si na ňu treba počkať, prvá polovica obsahuje len pár síce celkom slušných, ale na pomery tvorby Jackieho Chana predsa len skôr nevýrazných súbojov, ale zvyšok filmu to rozhodne vynahradí. Síce sa tentoraz nejedná ani tak o súboje, tých moc nie je a sú skôr krátke, ale akcia je aj tak rozmanitá, nadmieru nápaditá, pomerne veľkolepá, nechýbajú ani prestrelky a explózie a predsa len sa dá užiť aj to bojové umenie a kaskadérske kúsky. Najviac sa mi páči celá akcia vo vojenskom tábore, ktorá je na pomery Jackieho Chana až prekvapivo krvavá, čo je ale príjemným oživením a navyše nechýba plno skvelých momentov, k tomu finále s vlakom a vrtuľníkom, ale aj ten zvyšok sa mi páči. Humoru je tentoraz dosť málo, až na scénu s predstieranou rodinou sa tu vlastne nenájde žiadna výraznejšia komediálna scéna, ale to mi nevadí, skôr ocením takéto prevedenie. Herecké obsadenie je skvelé, Jackie Chan je tu stále výborný, k tomu perfektná Michelle Yeoh, ktorá za ním v ničom nezaostáva, opäť nechýba ani Maggie Cheung a slušní záporáci ako Kenneth Tsang, Ken Lo a Wah Yuen, ale ten mi tu neprišiel ideálny využitý. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, prišlo mi to ešte o trochu kvalitnejšie zvládnuté, než Chanove predchádzajúce diely a navyše aj rozpočet je viditeľne vyšší. Z pôvodnej trilógie mám práve túto trojku najradšej, za čo môže hlavne najlepšia akcia a účasť Michelle Yeoh, takže skutočne vydarená akčná zábava. 79% ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další díl ze série Police Story. Tentokrát v režii Stanleyho Tonga. Ve trojce jsou nové postavy, což se mi dost líbilo. Michelle Yeoh v roli policajtky Jessicy Yang a parťačky Jackieho Chana, se mi moc líbila. S Jackiem tvoří dobrou dvojku. Wah Yuen v roli záporáka Pantera nemá chybu, to byl magor a zároveň působil vtipně :D U toho jsem se nasmál, hlavně jak ho daboval dabér a herec Zdeněk Bureš, to byla prdel. Líbilo se mi moc že ve trojce jako v předešlých dílech namlouval Jackieho Chana zase dabér Aleš Zbořil. Podle mě to byl nejlepší dabér a český hlas Jackieho Chana :) Perfektně se k němu hodil. Škoda že ho daboval jenom v týhle sérii a pak ještě v jednom filmu - Městský lovec (1993). Trojka má opět výbornej děj, akční scény jsou skvěle udělaný, zase se mi líbilo že do trojky dali tolik scén kde to vybuchuje, to na těhlech starých HK filmů miluju. Souboje opět dobrý. Závěrečná scéna kdy se Jackie Chan drží žebříku co visí z vrtulníku a zároveň letí ve vzduchu je prostě famózní, to muselo mít koule a odvahu jít do takový akce, Jackie Chan umí prostě vždy ve filmu mile překvapit. Trojka je opět skvělá a vůbec nedělá ostudu předchozím dílům. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Zakončení trilogie je doslova famózní. Vtipy jsou vtipné, akce je vymazlená a kaskadérské kousky neuvěřitelné. Jackie Chan ve své vrcholné formě a skvělá MIchelle Yeoh. Tomuhle filmu patří pět hvězdiček a přes to nejede vlak....jen by mě zajímalo jak by vypadal film kdyby se místo Michelle Yeoh k filmu připojil Jet Li. To by nejspíš pět hvězd nestačilo ale to je bohužel jen fantazie ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V 90. letech Jackie změnil přístup k natáčení svých filmů. Místo kontroly nad většinou aspektů natáčení (od scénáře, režie a akční choreografie) předal otěže a svěřil se do rukou různých tvůrců. Režii třetího dílu Police story dostal na starosti Jackieho kamarád, kaskadér a akční choreograf Stanley Tong. Spolu natočili dalších šest filmů (i když je Jackie v některých jen ve vedlejší roli, jako třeba ve spin-offu s Michelle Yeoh). Stanley Tong přinesl do série výrazné změny. Předchozí díly se soustředili na jednu zápletku, kterou rozvíjeli, vycházely z ní komediální i akční scény (např. Jackie hlídá svědkyni v jedničce, a nebo padouši z prvního dílu obtěžují Jackieho ve dvojce). Trojka rozvíjí úvodní zápletku do komplexnějšího příběhu a kde se mění lokace. Jackie se vydává v utajení infiltrovat drogový gang, který působí jak na pevninské Číně, tak i v Hongkongu. Jsou tu pořád staří známí z předchozích dílů, včetně přítelkyně se kterou se Jackie zase snaží nerozejít, ale přibyla nová postava kterou hraje Michelle Yeoh. Ta hraje Jackieho čínský protějšek. Jackie pomůže na útěku drogovému bosovi a když se ocitnou v Jackieho údajné rodné vesnici, tak se k nim přidá i Michelle, která předstírá, že je Jackieho sestra. Společně cestují do Hongkongu, kde infiltrují drogový gang. Akce v třetí Police story je něco jiného, než jsme zvyklí z předchozích Jackieho filmů. Není zde žádná dlouhá bitka s důmyslnou choreografií. Ano, jsou zde bitky, jsou kratší a kouká se na ně dobře (úvodní ve výcvikovém táboře čínské armády, v restauraci s policií, kde se zapojí i Michelle Yeoh), ale ve třetím díle najdeme i jednu explozivní přestřelku, která by se neztratila ani v Komandu nebo ve druhém Rambovi. Legendární je i závěrečná akční scéna s několika divokými kaskadérskými kousky. Ať už je to Jackie zavěšený pod vrtulníkem, nebo skok na motorce na jedoucí vlak v podání Michelle Yeoh. Třetí Police story se narativní strukturou, tempem vyprácvění i akčními scénami blíží spíše svým americkým akčním protějškům. Stanley Tong natočil moderní akční film, který je nejpřístupnější západnímu mainstreamovému divákovi asi nejvíce ze všech Jackieho předchozích filmů a i přesto je pořád věrný hongkongské tradici akčních scén a humoru. Chemie mezi Michelle Yeoh a Jackiem funguje bezvadně a ve výsledku je třetí Police Story důstojným pokračováním této velekvalitní Jackieho akční trilogie. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Soundtrack obsahujúci alternatívny rock a hip hop sa na trhu objavil 30. júla 1992 pod hlavičkou Interscope Records a vyšplhal sa na 133. miesto v rebríčku Billboard 200. (Peter-1307)

Reklama

Reklama