Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřekonatelný Jackie Chan tentokrát jako automechanik a skvělý řidič, který se po dokončení školy v Japonsku vrátí do Hongkongu, kde pracuje u policejního oddělení, které hledá a zabavuje nelegálně upravené vozy. Je nejen mistrem svého oboru, který je schopen odhalit každou závadu ve voze často pouhým poslechem, ale také skvělým řidičem, což dokáže například během jednoho z nočních zátahů, kdy pomůže policistům chytit nebezpečného závodníka a vraha přezdívaného Puma. Ten mu to rozhodně nemíní odpustit a poté, co uteče z vězení, se chce pomstít. S pomocí japonské mafie jakuzy zničí Jackiemu dům i dílnu a také unese obě jeho sestry se vzkazem, že je nevrátí živé, pokud Jackie neodjede do Japonska, kde by se s ním utkal v nebezpečném automobilovém závodě. To se však zdá nemožné, protože Jackieho vůz byl zničen společně s jeho dílnou. Naštěstí je tu mladá reportérka Amy Yip, která mu pomůže, ovšem jen proto, aby dosáhla svého cíle a mohla napsat senzační reportáž. Pomůže mu také s pátráním po únoscích a najde tu správnou stopu. Jackie se za únosci vydá a podaří se mu v souboji se značnou přesilou jednu ze sester zachránit. V kvalifikačním závodě se sice Jackiemu podaří dosáhnout potřebného času, jeho auto je však po kolizi zničeno a zdá se, že vše je ztraceno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší film z dílny Hongkongského fenoménu Jackie Chan. Postava Alfreda (v titulcích Foh a některé postavy v průběhu filmu dokonce obligátně nazývají hlavního hrdinu Jackiem) pracuje jako automechanik, ovládá skvěle bojové umění a řídí závodní auta tak, že by se za to nemusel stydět ani Vin Diesel. Některé záblesky do filmu jakoby ani nepatřily, děj je prostinký ale bitky nám to vynahradí, aby taky ne, když se na jejich choreografii podílel jak jinak než Sammo Hung. Docela mě pobavily některé karamboly na okruhu, za takové by se nemusela stydět ani němá groteska. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tak to já Jackieho můžu, ovšem musí za ním stát koukatelnej příběh. Tohle je hybrid pozdějšího adrenalinového běsnění v Rychle a zběsile v kombinaci s klasickou mlátičkou v hongkongské velkoprodukci. Jenže co by se dalo na tak zdánlivě primitivním rozložení sil zmrvit? Docela poměrně dost. Jednoho předrsnělýho blonďáka ještě odpustím, i když dabing Vládi Čecha mu padl asi stejně jako tanga sumistovi. Jackieho momentální mentální výjevy v pokusech o vážné scény, které ovšem oproti definici vážného zaváněli spíše uleželou zbytečností. Kam se poděla ta všudypřítomná legranda? Ovšem kolabujícím prvkem na celé čáře EKG tohohle akčního pokusu je šílená kamera a ztupený střih. Choreografie soubojů nejsou jak je u Chanových filmů vůbec špatné, ovšem když v jeden moment kamera nestíhá a v druhý zase nasadí jakési zpomalené zásekářské zmetky jednotlivých záběrů, je originalita tatam. Jindy se jim zdá realita zase příliš pomalá a tak udělají ze závodního oválu autodráhu se zadřeným trafem a nechají auta lítat kolem dokola, čím jest efekt nechtěné humornosti dokonán. Já bych ten scénář tak nepodceňoval i když jde v uvozovkách jen o akčák. Takže tady bych to viděl tak na ty 2 hvězdičky. Proč? To sem už odříkal a hlavně, Jackie má v zásobě stokrát lepší kousky, které netřeba jmenovat. P.S.: Nevíte někdo proč furt v dabingu nadšeně skandují Jackie, když se jeho postava třeba právě tady jmenuje Chan Foh To?:)) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když se muž soustředí na nějakou práci, je vážně neodolatelný." ----- No ... neřekla bych, že platnost těch slov lze jen tak beze všeho zevšeobecnit, ale v případě Jackieho Chana platí stoprocentně. Tahle záležitost není nikterak výrazně komická ... ne tak, jak byste možná čekali. Navzdory několika odlehčeným momentům je notně zmazaná krví a svou brutalitu nijak neskrývá. Leč dějová linie je solidně vystavěná a podpořená nadprůměrně kreativní kamerou, kromě bitek v "Chanovském" stylu nabízí i střelné zbraně, těžkou techniku použitelnou k demoliční činnosti, rychlá kola a řev motorů ... dalo by se říct, že se v ní vyskytuje dostatečně výbušná směs všechno, co máte rádi - tak si nestěžujte. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Jackie Chan tentokrát méně kope kolem sebe a více jezdí v rychlých závodních autech. Prakticky žádné humorné scény a přemíra nezvykle vážných situací zaskočí. Závěrečná nenapínavá nuda v podobě závodu s vykonstruovaným zvratem zklame. Nad spodní hranici průměru tenhle film udržela jenom jeho herecká hvězda. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jackie Chanem mám velmi rád, ale jak se mohl podepsat pod tento titul, to opravdu nechápu. Děj byl tak rychlý, že skákal z jedno na druhé a člověk se do toho zamotal ještě dřív, než stačil pochopit o co ve skutečnosti jde. Scénář hodně nevýrazný, herecké výkony velmi ošemetné a celkově toto dílo vypadá jako by ho přivezl Intercity z pláclý na cestě z Hamburku do Prahy. Ať se na mě "oblíbenec Jackie" nezlobí, ale toto hodnotím jako odpad! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo na několika závodních okruzích, včetně japonské dráhy Sendai Hi-Land Raceway a okruhu Batu Tiga v Shah Alam v Malajsii. (griph)
  • Ačkoliv se Chanova hlavní postava mechanika jmenuje Chan Foh To, několikrát je ke konci filmu nazvána Jackiem. Při finálovém závodu, kdy se na okruhu dostane před Pumu, dokonce i diváci zřetelně skandují "Jackie, Jackie". (Tommassi3)
  • Ve Spojeném království film v roce 2004 v televizi sledoval 1 milion diváků, čímž se stal devátým nejsledovanějším cizojazyčným filmem roku v televizi (pod osmi dalšími hongkongskými akčními filmy). (griph)

Reklama

Reklama