Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřekonatelný Jackie Chan tentokrát jako automechanik a skvělý řidič, který se po dokončení školy v Japonsku vrátí do Hongkongu, kde pracuje u policejního oddělení, které hledá a zabavuje nelegálně upravené vozy. Je nejen mistrem svého oboru, který je schopen odhalit každou závadu ve voze často pouhým poslechem, ale také skvělým řidičem, což dokáže například během jednoho z nočních zátahů, kdy pomůže policistům chytit nebezpečného závodníka a vraha přezdívaného Puma. Ten mu to rozhodně nemíní odpustit a poté, co uteče z vězení, se chce pomstít. S pomocí japonské mafie jakuzy zničí Jackiemu dům i dílnu a také unese obě jeho sestry se vzkazem, že je nevrátí živé, pokud Jackie neodjede do Japonska, kde by se s ním utkal v nebezpečném automobilovém závodě. To se však zdá nemožné, protože Jackieho vůz byl zničen společně s jeho dílnou. Naštěstí je tu mladá reportérka Amy Yip, která mu pomůže, ovšem jen proto, aby dosáhla svého cíle a mohla napsat senzační reportáž. Pomůže mu také s pátráním po únoscích a najde tu správnou stopu. Jackie se za únosci vydá a podaří se mu v souboji se značnou přesilou jednu ze sester zachránit. V kvalifikačním závodě se sice Jackiemu podaří dosáhnout potřebného času, jeho auto je však po kolizi zničeno a zdá se, že vše je ztraceno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Brm-brm uáááá, kung-fu+autíčká=pekný guláš. Jeden z Jackieho vážnejších filmov kde si človek humoru neužije a navyše sa to viac venuje tunovaniu rachotín než mláteniu ľudí. Bitky sú dve ( v autodielni a v kasíne ) a sú super čo sa týka choreografie a kaskadérskych kúskov, akurát pán režisér Gordon Chan má úchylku na hnusné sekané spomaľovačky ktoré som vždy a všade neznášal a dokáže s ich použitím posrať celé minúty filmu, počas ktorých sa na scéne všetko odporne mihá a človek z toho chytá epilepsiu. Okrem toho je tu ešte jedna fajn drsná prestrelka a zaujímavé rozbúranie domu pomocou žeriavu ( taktiež dosraté tým blbým spomaľovaním). To všetko je viac-menej OK, horšie je to s tým autíčkarením, to ma spoľahlivo nudilo. Jackie sa tu totiž zapletie s gangstrom čo rád závodí a tak aj miesto obvyklej a očakávanej finálnej bitky musíme sledovať preteky na okruhu čo teda nie je práve výhra. Je to taký podivný mišung. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co tomu je ??" - "Tak pokud kontrolka ukazuje správně, došel vám benzín.." ;) Myslím, že tomuhle nesmírně našlapanému snímku opravdu zásadně ubližuje ten castingový omyl, díky němuž byl do role Warnera Pumy Kaugmana obsazen nehorázně tragický Thorsten Nickel, jinak bych totiž Blesk řadil k těm vůbec nejpovedenějším filmům mého milovaného Jackieho Chana, jemuž naopak ani tentokrát není vlastně co vytknout !! Vždyť on tentokrát i zpívá !! ;) Budeme-li se tedy znovu držet pravidla, že dobrý film dělá kvalitní padouch, zůstává tenhle hongkongský Thunderbolt tak trochu nevyužit, a to navzdory skvělému soundtracku i velmi svižnému tempu, které nedovolí odhalit šílenost scénáře, a které je často dost necitlivě tlumeno kameramanskými výkřiky do tmy, což lze vnímat spíš jako paradox, protože kamera místy až bere dech.. Vysvětlení lze patrně hledat v samotném počtu kameramanů, kteří se na snímku podíleli.. Nicméně několik doslova lahůdkových pasáží v čele s přestřelkou na policejní stanici, naprostou destrukcí obytné autodílny jeřábem a zejména megalomanskou předfinální bitkou v herně naznačuje, jak skvělý film se z Thunderboltu mohl stát, kdyby mu ovšem Gordon Chan postupně víc a víc nebrzdil, a nezůstal tak jen někde v půli cesty.. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Fakt totalně dementní scénář .Samozřejmě záporák je Evropan a je to magor první kategorie :-). Finalní závod je přesně z té kategorie kdy vybuchují i auta v depu a a další dostávají smyk na rovince a s OHŇOSTROJEM (!!!) do sebe vrážejí. Jen jsem čekal kdy tam třeba bouchne i nějaké horské kolo při nárazu do třeba garáže. Přesto film doporučuji kvuli jako vždy skvělému Jackiemu a kvuli scéně kdy je Jackie, nic netušící, ve svém karavanu vyzvednutý jeřábem a šílený záporák mu s barákem, ve kterem je stále i Jackie, mlátí do jiných domů! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší film z dílny Hongkongského fenoménu Jackie Chan. Postava Alfreda (v titulcích Foh a některé postavy v průběhu filmu dokonce obligátně nazývají hlavního hrdinu Jackiem) pracuje jako automechanik, ovládá skvěle bojové umění a řídí závodní auta tak, že by se za to nemusel stydět ani Vin Diesel. Některé záblesky do filmu jakoby ani nepatřily, děj je prostinký ale bitky nám to vynahradí, aby taky ne, když se na jejich choreografii podílel jak jinak než Sammo Hung. Docela mě pobavily některé karamboly na okruhu, za takové by se nemusela stydět ani němá groteska. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie (Jackie Chan) pracuje jako mechanik na vrakovišti a pomáha polici při chytání ilegálních pouličních závodníků. Při poslední akci je dopaden závodník Warner "Cougar" Kaugman (Thorsten Nickel), který Jackieho vyzve k závodu, přestože mu hrozí pobyt ve vězení... Jackie má kvůli svému zranění z předchozího filmu Rachov v Bronxu (1995) méně soubojů (pro některé kousky a záběry musel být použit dvojník) a více času tráví za volantem. Jackie Chan nazpíval jak úvodní tak závěrečnou znělku. Kapitán Jackieho závodního týmu má na bundě ve finále na zádech napsáno "Jackie Chan". ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Z celkového rozpočtu 25 milionů amerických dolarů padly na zničená auta 2 miliony. (Rominator)
  • Kredit koordinátor automobilových kaskadérů sdílí Bruce Law (Hong Kong & Japonsko) a Chan Yat Yin (Malajsie). (Rominator)
  • Natáčení probíhalo na několika závodních okruzích, včetně japonské dráhy Sendai Hi-Land Raceway a okruhu Batu Tiga v Shah Alam v Malajsii. (griph)

Reklama

Reklama