Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (98)

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů s Jackie Chanem. Jen velká škoda toho závěru, člověk se těší na klasický souboj se záporákem, když předtím musí Jackie porazit všechny jeho nohsledy a místo toho je přijde ........ i tak to ale byla sranda a souboje dost nápadité, přesně jak by člověk čekat od Sammo Hunga. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

většinu triků jsme už "kdesi" viděli (ty nové ale stojí za to!), gangsteři jsou fakt úděsní, zápletka pořád dokola stará dobrá (jackie je na nesprávném místě v nesprávné době a pak ho vydírají gangsteři, a on se musí vzmužit, aby zachránil unesenou přítelkyni) a videozáznam z ruční kamery, o který jde, má kvality celovečerního filmu profesionálně sestříhaného z několika kamer a s pečlivým svícením. Proč bychom to ale filmu neodpustili, když oplývá takovou dávkou dobré akce, neuvěřitelně skvěle choreograficky propracovaných bojových scén (kterých je tu fakt mrtě málem i na jackieho film). Rozhodně stojí za to díky fantastické kameře (nejen díky choreografii oceníte, že jde o film Sammo Hunga) a pak taky kvůli tomu báječnému Sammo Hungovu cameu! Vše okořeněno kulinářským uměním jackieho trochu hysterického hrdiny a fatální destrukcí na konci. Zlý chlápci dostali na frak a to jim patří. Čekáte snad od Chana něco jiného? ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jackie se Sammo Hungem si vyrazili do Austrálie a natočili tam frenetickou a nápaditou chanovku plnou infantilního HK humoru. Zápletka je jen záminkou pro sérii nápaditých bitkohoniček, při nichž Jackie kreativně využívá cokoli, co je zrovna po ruce. Prostě svižné kaskadérské a demoliční orgie, přičemž nejvíc mi utkvěla akce v rozestavěném baráku (otvírání dveří, cirkulárka...), kde taky - soudě podle tradičních nepovedených záběrů pod závěrečnými titulky - dostal Jackie nejvíc zabrat. A finále se srovnáním luxusní vily se zemí důlním truckem. Ještě bych vypíchl kvalitní komické záporáky, hlavně Richarda Nortona jako mafiána Giancarla, ale i jeho blonďatou gorilu nebo famózně přehrávajícího vůdce Démonů, který je ale bohužel hned na začátku zastřelen. Jedna z mých nejoblíbenějších chanovek. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pozerať filmy Jackieho Chana sa treba naučiť. Hoci ich umelecká hodnota nie je vysoká (svojím spôsobom takmer nulová) sú to zaujímavé filmy, pri ktorých sa odreagujete a skvele sa zabavíte. Naozaj mnoho filmov s prívlastkom "komédia" ma nerozosmejú tak veľmi ako filmy v ktorý hrá Chan. A treba uznať, že tento film mal jednoduchý, a zaujímavý nápad. Pozrite si ešte nevydarené scénky a už "neodoláte" a dáte ****. 79%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže rozmazané běžící scény, useknuté záběry, inu stříhalo se o 106. Výborné cameo Sammo Hunga. Kompletní demolice domu. Film trvá pouhých 75 minut a závěr nám poskytuje měrou vrchovatou, tentokrát bez rušících titulků nevydařené scény. Zvláště cirkulová pila je neskutečně krutá! Musím ovšem jedním dechem konstatovat že Hollywoodská produkce poskytuje po příběhové stránce slabší Chanovky. Rachot v Bronxu jen solidní, Mstitel beze jména ušel, Medailon, Tuxedo, Chůva v akci = hrůzostrašné. PS: Raději jsem se po zkouknutí filmu přesvědčil jestli neexistuje nějaká Directors Cut. PS2: Akce je ovšem stále napaditá a vydařená. 50% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Jackie Chan si při natáčení zlomil nos a poranil krk. (CrypzzXD)
  • Film existuje v několika verzích, přičemž nejdelší je honkongská se 101 minutami. (Rominator)

Reklama

Reklama