Reklama

Reklama

Nástupkyně

Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller
Írán, 2022, 110 min (Alternativní 106 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pouhé dva týdny předtím, než má Roya (Tannaz Tabatabayi) emigrovat z Íránu do Dánska, se setká s tichou mladou dívkou, která se zdá být ztracená a nic si nepamatuje. Roya se jí ujme, poskytne jí domov a seznámí ji se svým manželem, rodinou a přáteli – a přitom si vůbec neuvědomuje, že tato dívka přišla, aby ji nahradila. (FunDinDung)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Iránska schizofrénia, ktorá sa zrejme dá interpretovať rôzne. Ide o taký mysteriozny mindfuck, ale nie pre diváka, skôr pre hlavnú hrdinku. Mám takéto filmy rád, avšak tento mi prišiel v závere nedotiahnutý do takého konca, kvôli ktorému by som išiel s hodnotením nahor. Ale za pozretie to určito stojí. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Člověk vzpomíná a vzpomíná, až najde v tomto shymalansky minimalistickém íránském pojetí existenciální a mysteriózní stopy Davida Lynche a Davida Finchera. Bez přehánění. Bi roya (Without Her) obstojí sama o sobě a oproti Lynchovi s Fincherem je o dost realističtější blíž tomu Shymalanovi a tudíž více diváka znervózňuje tím jak se zdánlivě civilně snaží polapit něco, co polapit nejde a může tím nenápadně vyvolat až depresivní noční můry o vykořenění a ztrátě sebe sama (Without Her). Příjemné osvěžení nabídky na HBO Max. P.S. Český překlad názvu filmu je odbytá téměř spoileroidní práce. ()

Reklama

lialia 

všechny recenze uživatele

Smysl to z racionálního pohledu nedává, ale o to víc to pohltí. Na Lynche jsem si ke konci taky vzpomněla, ale u něj je spíš mysteriózno pro samo mysteriózno, kdežto tady mi to přišlo víc doopravdy. A docela mi přeběhl v té poslední třetině i mráz po zádech. Ačkoliv teda hlavní hrdinka opravdu zhruba po 20 minutách filmu začne poněkud lézt na nervy, až se člověk chvílemi přistihne při myšlence, že se manželovi vlastně až tolik nediví... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Klíčová byla věta,kterou pronesl muž Royy:Pro svůj sen (emigrovat a žít v zemi kol) udělám vše!A tak jsme to teda viděli? Mě ten chaos došla trpělivost sledovat tak po dvaceti minutách.Jiná země ,jiný mrav.Vadil mi až písklavý,naléhavý tón hlasů žen.Roya ,jako manželka šla na operaci očí ,ale operovaná a s potížemi už to byla manželka někoho jiného??A té druhé stačilo používat její dioptrické brýle a rtěnku??Ani jsem se nesnažila záměr scénáře pochopit.Dánsko země kol??To fakt?? ()

Reklama

Reklama