Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (608)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Americký způsob myšlení v praxi. Násilí je naprosto v pohodě. Proč bychom vlastně nemohli své děti uchránit před něčím, co je podle nás špatné tím, že vyvoláme třetí světovou válku. Paráda, mazec, sekec. Tenhle film je fakt brutálně nekorektní a dělá si srandu ze všech možných amerických hodnot. A nejen z nich. Všem můžu doporučit, pokud nejste příliš útlocitní a sprostá slova při vyjadřování vám nebudou vadit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

“Žiaci, koľko je dva krát šesť?“ - „Desať.“ - „Iste, Clyde. A čo keby to teraz skúsil niekto, kto nie je úplný kokot?" Seriál je mi pomerne ukradnutý, nič v zlom, zopár epizód som videl a bavil som sa, ale určite mi nad posteľou nevisel homosexuálny pes, nadabovaný Georgeom Clooneym (no vážne). Z celovečernej verzie „South Parku“ som však išiel do kolien: podmanivé muzikálové výstupy, brutálne trápna animácia, šialené dialógy, gigantická vojnová zápletka a veci, nad ktorými zostáva rozum stáť (viac, ako naťahovaný vtip „Saddam šuká Satana vibrátormi“ ma bavilo prvé stretnutie „francúzskeho odboja“ alebo rozkošné anti-politické hefty typu „Prví pôjdu negri.“). Tvorcovia si vtipne berú na paškál bielych, žltých aj oranžových, satanistov i katolíkov, vojnu i mier, herecký klan Baldwinovcov i herecký klan Arquetteovcov. Nie vždy to funguje na 100%, ale myslím si, že keď už i tie predsa len troška slabšie vtipy („Hľadanie klitorisu“) fungujú nadpriemerne, je to skutočne čertovsky dobre napísaná komédia. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celovečerná verzia velice originálneho animovaného seriálu, ktorý nie je v žiadnom prípade pre deti. Originálneho čo sa týka obsahu a rovnako i animácií. Celé obsahové pojatie je nadmieru vulgárne, ale pritom s vysokým nadhľadom. Tento netradičný animák je plný piesní, ktoré však prekvapivo vôbec nevadia. Pokus o filmovú podobu seriálu "South Park" sa autorom podaril veľmi dobre. Ja som spokojný. ***** ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bůh? To je ta největší kurva ze všech! Filmová verze South Parku podle mě ještě překonává jinak naprosto skvělý stejnojmenný seriál a o dvě délky vítězí před konkurenčním, později natočeným animovaným snímkem Simpsonovi ve filmu (který ovšem není také špatný). Potěší a pobaví nejen několik chytlavých písní a trefných (někdy dost vulgárních) replik, ale hlavně neuvěřitelná kadence nekorektní srandy, kterou nám v pozdějších letech naservíroval snad už jen Sacha Baron Cohen a které je jako šafránu. A proto si Pekla na Zemi tak cením. Dokonalé ztělesnění nefalšované zábavy a drsného černého humoru, všem úzkostlivým divákům navzdory. Slyšel jste někdy o proklamaci emancipace? - Neposlouchám hip hop. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevěřím ničemu co krvácí pět dní a neumře." Tři kulaťoučcí beznosí chlapečci s vykulenýma očima, doprovázeni jednou kamarádsky zakuklenou mrtvolou, tentokrát ještě přiostřili svůj již dostatečně obhroublej slovník v muzikálu, jehož neoddiskutovatelným přínosem pro lidstvo je nález mluvícího klitorisu, odhalení Satanovy citlivý duše, nový svěží pohled na Boha a zejména smrt všech bratří Baldwinových. Já tedy do South Parku pravidelně nejezdím, ale od MS hokeji 1997 nemám Kanaďany rád a tak mi tento debilní útok na Kanadu připadal naprosto oprávněnej. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (25)

  • Jeden z vojáků, kteří pochodují okolo Kyleova domu, je Ježíš. Je to jediný moment, kdy se tato postava ve filmu objeví. (Bachy)
  • Postavu doktora snažícího se zachránit život Kennymu namluvil George Clooney. Jde o odkaz na jeho dřívější účinkování v sérii Pohotovost (od r. 1994), kde ztvárnil postavu Dr. Douga Rosse. (Lorge)
  • V Guinnessově knize rekordů z roku 2001 je tento film označen za film s největším počtem sprostých slov použitých v animovaném filmu. Konkrétně je to 399 nadávek, z toho 146x slovo "fuck", 79x "shit" a 66x "bitch". Dále film obsahuje 199 urážlivých gest a 221 násilných činů. (Philoun1)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama