Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chronos Corporation je firma, ktorá pomocou genetických operácii mení ľudí na Zoanoidov - monstrá s nadludskou silou. Jej cielom je nastolenie nového rádu, kde Zoanoidi prevezmú vládu nad svetom. Posledným krokom je získanie špeciálnej mimozemskej zbrane zvanej Guyver, ktorá svomu nositeľovi dáva obrovskú silu. Tá sa však náhodou dostáva do rúk nič netušiacemu mladému mužovi, ktorý sa stáva poslednou nádejou ľudstva.

Film vychádza z japonskej komiksovej predlohy Yoshiki Takaya - "Bio-booster Armor Guyver", podla ktorej bol natocený aj 12-dielny anime seriál. (kitano)

(více)

Recenze (50)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dlouho těšil a nezklamal mě. Ovšem od pěti hvězdiček ho dělí místy až neuvěřitelné tupé dialogy a nelogické scény. V některých mě ale naopak překvapil. Michael Berryman, aniž bych se mu chtěl nějak vysmívat, kostým mít ani nemusel, je děsivý už od nátury. Masky mají výbornou koncepci, mohly být lepší a více "organičtější", pokud jsou Zoanoidi mutanti. I přes to všechno mám zkrátka dojem, že se z toho dalo vytřískat víc, ovšem na to bych musel znát celý komiks. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento prvý film, ktorému slúži komiksová predloha o Guyverovi bol natočený z môjho pohľadu, len ako akýsi experiment. Akási skúška toho, aká bude odozva, lebo sami tvorcovia nevedeli, akým žánrom sa uberať. Absolútne mi tu nesedeli prvky komédií, lacných vtipov a poznámok, preto sa už pri filme 'Guyver: Dark Hero' uberali serióznejšou cestou kung-fu mlátičiek. Ale aj tak veľmi slušný nárez. 75%. ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, byl jeden malý obtloustlý chlapeček, který miloval videofilmy svého strejdy a mezi kopcem VHSek vévodil titul na jehož obalu byly hrozně podivný potvory. Tenhle titul se stal jeho nejoblíbenějším, a jak šel čas, kazeta se ztratila a tlouštík vyrostl. Když tu nedávno si vzpomněl že by se na tento poklad měl znovu podívat. Jaké bylo jeho překvapení, když zjistil že místo skvělých triků a krutopřísných soubojů je to dost upachtěné a zachraňuje to jen kostým hlavního hrdiny s příběhem založeným na komiksové animé předloze? Přátelé, milé to nebylo, ale vzpomínky na to jak jsem se bál a zároveň byl fascinován jako dítě, ty mi zůstanou. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Autor se inspiroval komixy a kresleným japonským seriálem. Jeho skalní fanoušci nebyli filmem zrovna nadšeni, avšak takovým případem je i Pán Prstenů a kam to dotáh? Dostal 11 oscarů. The Guyver (v Evropě dostal z nepochopitelných důvodů název Mutronics) sice nedostal žádné oscary, ani nebyl nominován, avšak dokáže zaujmou svoji originalitou a akčními scénami, kde proti sobě mutanti používají kung-fu. Masky jsou dobře provedené a stejně tak je impozantní i proměna lidí na nestvůry. Za pozornost rovněž stojí Mark Hammil (Luke Skywalker), který si už pak ve filmech moc nezahrál. Zde ho můžete vidět ve vedlejší roli detektiva. Film je míchanice několika žánrů. Tváři se jako sci-fi, komedie, akční film a mohla by se tam najít i trocha toho horroru . Možná proto má u některých lidí takový úspěch. Mutronics jsem viděl ještě jako malý a od té doby patřím k fanouškům celého fenoménu Guyver. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Guyver je mizerně natočený film s pekelně pitomym scénářem, špatným herectvím, hroznou režií, kamerou i střihem. Působí jako nějaký amatérský studentský filmeček, což také v podstatě je - velká část štábu jsou debutanti. Z řady běžných amatérských Béček a Céček ale vybočuje propracovanými maskami, což je jediný důvod, proč se na tuto podivnost dívat. Steve Wang se inspiroval japonským anime seriálem a vytvořil film, který působí jako ukázková prezentace jeho práce. Ne režisérské, ale maskérské. Na tomto poli totiž má jen malou konkurenci. Výsledný film je šílená žánrová směska, potácející se mezi souboji se špatnou choreografií, nudným kecáním a hloupými vtipy. Ale vidět potyčku mezi člověkem v mimozemském kostýmu a lidskou rybou, plus ještě Marka Hamilla deset let po Star Wars na naprostém dně, to vlastně stojí za to. Jen mě mrzí, že samotný Guyver je takový neschopák. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Jefrey Combs hraje v tomto filmu postavu, která se jmenuje Dr.East. Ve filmu Re-Animator hraje postavu, která se jmenuje Dr.West. (Pumiiix)

Reklama

Reklama