Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : HRABĚNKA IRINA LAZAROVÁ ( Brigitte Bardot ) - Proč nás ti indiáni napadli ? Vždyť jsme tu jen na lovu. SHALAKO ( Sean Connery ) - Teď loví oni.......... CITÁT - Měl jsem vás za náfuku, ale jste pane pěkně pitomej trouba......... Abych napsal pravdu, fandil jsem Apačům. Film je nudný, herci ztvárňují postavy nafoukané, arogantní a půlka postav jsou zase obyčejní zloději. Opravdu jsou tam nejlepší Apači. Shaslako = Muž deště. V tom filmu se buď blbě střílí nebo špatně žvaní. CITÁT - Nestřílejte !!!........ ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Slibně rozehraný, ale nakonec jen tuctový western na fordovské téma "skupina v ohrožení aneb tříbení charakterů" (zde modré krve) s oldshatterhandovským Connerym a Brigette "pro vlasy nevidím obličej" Bardot. Ponaučení: jsou dobří a špatní aristokrati, jsou dobří a špatní pistolníci, jsou dobří a špatní indiáni, a jsou dobré a špatně ženy. Ale co taky čekat od továrny na příběhy od hranice (frontier stories) jménem Louis l´Amour - chrlil tři taková dílka ročně. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Nijak moc originální, přesto fungující směs Hombreho a Rudého slunce. Sean Connery působí v roli westmana až nečekaně přesvědčivě a celý film neuvěřitelně táhne, přičemž Stephen Boyd a Peter van Eyck zahráli rovněž skvěle. Bardotka je spíše na okrasu, ale ani to není málo (i když Honor Blackman ji zde svým půvabem hodně šlape na paty). Edward Dmytryk jako westernový veterán rovněž nezklamal a o nějaké zajímavé scény nás rozhodně neochudil (udušení náhrdelníkem, předposlední likvidační souboj). Skvělý western, který by neměl zklamat. 80%. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Shalako: „Viete, že nie som ženatý.“ Irina: „Ako to môžem vedieť?“ Shalako: „Väčšina žien má na takéto veci inštinkt, rovnako ako väčšina mužov.“ Takže - obsadíte Škóta, pár Angličanov, Íra, Poliaka a Francúzku vo filme... Kto by tušil, že to bude western? Western s príliš čitateľným príbehom, postavený na tvárach dvoch hlavných predstaviteľov. Mladí herci - Sean Connery a Brigitte Bardot. Rušilo ma množstvo make-upu na Bardotovej tvári, rušilo ma európske stvárnenie hlavného hrdinu, hlavný záporák bol nevýrazný. Pokus o odsúdenie správania arogantných bielych mužov? Posolstvo sa neujalo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se bál o "Bardotku", ona je prostě překrásná ženská a na divokým západě to bylo občas pro takový ženský hodně divoký. Vím, vím, tady jí chranil Sean Connery což není špatný, ale přece jenom, já jsem já. Film jasně ukazuje, že když už chlap kvůli takový babě nasazuje svoje krčisko, je doslova morální povinností každé holky se s ním na oplátku vyspat, protože jeden nikdy neví, kdy hrdina natáhne brko éééé teda brka. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama