Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tahle bondovka se mi hodně líbila. Perfektně natočená akce, zajímavé lokace, pěkné vtípky a povedené podmořské záběry, to vše v luxusním balení s celkem slušným dabingem. Jenže je tu pár ALE! Souhlasím s woodym, že záporák (a jeho fádní klapka přes oko) je absolutně nevýrazný, alespoň že má tu roztomilou zálibu s rybkama v bazénu. Vynálezy od pana Q dnes vypadají docela legračně, ale můžeme být radi, že se tu tenhle příjemný muž v nejlepším věku objevil, je krásné ho srovnat s jeho moderní variantou - postava, která se v průběhu věků vůbec nezměnila - navíc . A posledním problémem a to asi tím největším je ostře přetažené finále, které baví asi tak prvních pět minut. Poté už scéna pod vodou bez dialogů a příšerným hudebním doprovodem začíná velmi nudit. I když je vtipné sledovat, jak si Largo v klídku odplouvá zpět ke svým bombám a nikdo krom Bonda si jej zpočátku nevšímá. Po této úmorné scéně ještě přijde vsuvka, kdy se Bond projede až neúnosně legračně na palubě Disco Volanté a záhadné zmizení neplavce s kruhem. Nebýt toho konce, pokládal bych tuto bondovku za podobně kvalitní, jako novějšího Muže se Zlatou zbraní. Connery s Moorem tu mají vůbec k sobě celkem blízko. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#4 - Typický Bond, no hlavne prostredím veľmi atypická bondovka. Vodná, dalo by sa povedať. Niektoré zábery, hlavne súboje z vody mi po pokroku času prídu až príliš ťažkopádne. Taktiež mi chýbalo aj viac technologických bondovských vymožeností spolu s autom. Navyše Záporák sa dá páskou cez oko urobiť z každého. Ale Connery je aj tak pašák. 65%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Dominu měla původně hrát také Raquel Welch, produkční šéf 20th Century Fox Richard Zanuck však požádal producenta Alberta Broccoliho, aby ji uvolnil k natáčení sci-fi filmu Fantastická cesta (1966). (džanik)
  • V cameu se v Kiss Kiss klubu jako Bondova taneční partnerka představí Diane Hartfordová, žena milionáře Huntingtona Hartforda, který je zmíněn na konci filmu za to, že umožnil natáčení na svém soukromém ostrově Paradise Island. (džanik)
  • Náklady na tuto bondovku byly větší, než součet nákladů všech tří prvních filmů série. (džanik)

Reklama

Reklama