Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Může si u vás odpočinout? Je docela mrtvá." Neohrožený Bond, krásné ženy, nekompromisní padouch Largo (skvělý A. Celi) a moře. Tedy hlavně podmořské záběry jsou úžasné a bitvu potápěčů si vždy užiji naplno. Kamera jen tak mimochodem švenkne tu na langustu, tam na murénu či jehlici rohozobou, nebo rovnou na žraloka. Pro mne jedna z nejlepších bondovek, viděna cca 10x. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 4 Klasická bondovka se Seanem Connerym. Má své vynikající scény, které člověku utkví v paměti a po letech nesledování bondovek si je stále pamatuje. Jen třeba neví, do které conneryovky je zařadit. Thunderball má řadu humorných scén, skvělých akčních sekvencí a zajímavé herce. Spolu s Diamanty jsou věčné a YOLT jde o nejslabší Conneryho bondovku. (Ano, nejraději mám první tři conneryovky.) P. S. Čím více repríz Thunderballu jsem si dal, tím raději tuto bondovku mám. Zkrátka až do YOLT jsou s Connerym všechny výborné. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Thunderball bohužel sráží hned několik faktorů. Neopodstatněná stopáž, zmatený střih při bitkách, zrychlené akční scény a nepřehledné záběry pod vodou. Naštěstí Bond si jede to svoje a má rozhodně z čeho vybírat. Bond girls jsou zde opravdu božské. Nad všemi ční Claudine Auger, které v té době neodolal ani samotný Connery. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Thunderball je jedna z mých nejoblíbenějších bondovek a myslím si, že si tento titul právem zaslouží. Nejen pro krásné podvodní scény, kdy jsem třeba u závečné potapečské bitky na ostří harpuny čuměl na televizi už jako malý špunt s otevřenou pusou a snil jsem o to, jak se přidám do řad britských špionů a všechny světové krásky mi budou ležet u nohou. Úplně stejně na mě funguje Thunderball i po letech a moje sny se také moc nezměnily. Ještě než opustím podvodní scény tak musím pochválit povedené kličkování mezi žraloky. Za pochvalu rozhodně stojí i akce nad hladinou, kdy se mi moc líbila záverečná bitka na člunu a vůbec mi nevadila ta přestřelená rychlost na podtáčivých kamerách. Bond girls jsou nádherné. Záporák s neprofláklejší rekvizitou- páskou přes oko- je správně slizký. Hudba je perfektní a o Connerym, trousícím super hlášky (Jamesi, to ti jedno cvičení nestačilo?-Zvláštní, že to říkáš zrovna ty.), se snad ani nemusím vyjadřovat. Od úvodního Jet packu až po adrenalinové finále se jedná o perfektní jízdu s povolením zabíjet, která si plné hodnocení určitě zaslouží. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film chytne trošku tempo až někde v půlce a v nevýrazné režii se nejdřív nechytá ani Bond se svými hláškami. Neslaný-nemastný hlavní padouch si navíc vypomáhá mou neoblíbenou rekvizitou - páskou přes oko a vůbec, vztahy mezi ním a Bondem, Bondem a Bond-girl a mezi tím vším dohromady působí scénáristicky hodně nepřesvědčivě (srv. třeba s předchozím "Goldfingerem"). První ve filmu použitý funkční jet-pack a podmořská bitva (vesmírně zkopírovaná v "Moonrakerovi") tak celkový dojem moc nevytáhnou. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • V scéne, kde James Bond (Sean Connery) uniká pred Fionou (Luciana Paluzzi) na ulicu medzi sprievod, má poranené lýtko, no v ďalšom zábere má nohu bez krvi a následne opäť zakrvavené. (kacer4)
  • Largova dvoudílná jachta Disco Volante byla předělána z křídlového plavidla zvaného The Flying Fish (Létající ryba). Náklady na celou akci, včetně transportu lodi z Portorika do Miami, činily půl miliónu dolarů. (džanik)
  • Efekt výbuchu lode Disco Volante bol taký silný, že rozbil okná v okruhu jednej míle. (classic)

Reklama

Reklama