Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Týden Elvise Presleyho" je v plném proudu a ulice Las Vegas jsou zaplaveny dvojníky krále rokenrolu. Pět Elvisů, má ovšem v pouzdrech místo kytar zbraně. Michael (Kurt Russell) se svým někdejším spoluvězněm Murphym (Kevin Costner) dokonale naplánovali vyloupení casina, ale když nakonec se 3 miliony dolarů opouštějí v helikoptéře město, zůstává za nimi zničený hotel a hromada mrtvol. Díky Murphyho brutalitě se chytrá loupež změnila ve zběsilou přestřelku. Navíc se Murphy rozhodne zradit své komplice a veškerý zisk shrábnou pro sebe. Michael se však zabít nenechá, zmocní se lupu a společně se svou náhodnou společnicí Cybil (Courteney Cox) i jejím desetiletým synem se vydává napříč Spojenými státy, aby u překupníka ukradené miliony vypral. V jeho stopách se vydává nejen policie, ale i Murphy toužící po svých penězích a hlavně po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré amorálne postavy neberú vážne, držia si od nich odstup a prípadne ich stavajú do pozície smiešnych trubirohov. A sú filmy, ktoré to akosi nedokážu a ich postavy sú iba obyčajní zvrhlíci, stavaní do pozície filmových hrdinov. V 3000 míľ na úteku si neobľúbite jedinú postavu. A jeho najväčšia hviezda Kevin Costner, ktorý je exponovaný ako poloboh s Elvisovým odevom, v ňom hrá vraždiaceho psychopata. Psychopata, ktorého kult na konci jeden policajt obdivne komentuje slovami: ”Som rád že sa nevzdal. Tiež by som to nespravil.” Nezvyknem moralizovať, ale 3000 míľ na úteku je skazený a navyše nazábavný film. Evidentne to mala byť oddychová krimi komédia v štýle Pravdivej romance - svižná, zábavná gangsterka plná zvučných mien, tvrdých chlapov a ostrého humoru. Film sa ale nevie ani len rozhodnúť, či chce byť komédiou alebo thrillerom. A nepravdepodobnosť a logické diery v jeho scenári v ňom zažívajú hotový krst. Aký zmysel má v deji blodína, ktorá sadne Costnerovmu psychopatovi do auta a o pár kilometrov neskôr prestúpi na motorku jeho starého kamaráta (ktorý vo filme takisto nezohráva vôbec žiadnu rolu)? Spočíva jej zasadenie do scenára  len v tom, aby predniesla jednu „coolovú“ hlášku? Ak áno, nie je to trochu smutné, že si scenárista musí vypomáhať takýmito barličkami? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Všechno bylo skvěle naplánováno, a loupež 3 milionů dolarů z místního kasína měla být jen příjemnou procházkou. Jenže se to zvrtlo, a vše skončilo brutální přestřelkou. Murphy (Kevin Costner) se možná i díky tomu rozhodne zbavit všech společníků, a nechat si peníze pro sebe. Ale Michaela (Kurt Russel) nelze jen tak jednoduše zabít, a když se mu podaří s penězi a šéfkou místního penzionu Cybil (Courteney Cox) a jejím synem uprchnout, musí se Muprhy vydat v jejich stopách.. Uhm, tak tento filmem mne teda dvakrát nezaujal. Vlastně .. ani jednou. Po zajímavé (a velmi akční) půl hodince se rozjela série podrazů - co pět minut někdo někoho podrazil, až chudák divák (= já) netušil, kdo s kým proč a zač. Vše vyvrcholilo zmatenou přestřelkou, která bez jakéhokoliv smyslu zanechala ty dobré naživu, a padouchy odeslala do věčných lovišť. A ani herecké obsazení (Kurt Russel, Kevin Costner, Courteney Cox) to bohužel nezachrání... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc, ale koukat se na to da. Prvni pulhodina je fakt vynikajici, svizna, vtipna a zaroven drsna, proste dobre skloubeny krimi s komedii. Bohuzel pak nastupuje silene nudna hodinka (ktera je navic spis komedie, nez krimi), zaplnena z vetsi casti dialogy a jedini kdo to zachranujou jsou herci, hlavne hodne hustej Kevin Costner. A pak zaverecnej desetiminutovej masakr, kterej je vybornej. Kdyby tvurci film zkratily tak o pul hodky bylo by to fajn, ale pri sve dylce 2 hodiny, precejen misty nudi. Skoda, z daneho nametu, hercu a slusne hudby by se moh udelat ucite daleko lepsi film, jen by to chtelo lepsi a napinavejsi scenar. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner si nas**al do bot ! Tuhle slátaninu hned tak něco nepředslátá. Začátek a konec filmu jsou naprosto hrozné pseudoakce s šílenými prostřihy a strašnou muzikou. Na prostředek se dá chvílemi koukat. A co uvidíte ? Courteney Cox ukazující vyhřezlé strings-gaťky (což v "Přátelích" určitě nebude :-) ), pár hezkých scenérií z Nevady a rozesměje vás možná JEDNA ! hláška dvou lasvegaských federálů. K tomu vám nakonec zahraje Elvisova "Such a Night" (závěrečné titulky jsou velmi pozitivní moment filmu) a v roli "přezbrojeného" ředitele kasina se objeví někdejší komerční swingový zpěvák a dnešní kasinový zpěvný trapák Paul Anka. A to je na film málo. Hvězdička z milosti. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film y sklesající kvalitou. od začátku to s ním jde z kopce. Ale naštěstí ne natolik, aby to skončilo v úplných sračkách. Russell s Costnerem a Cox to dokáží utáhnout i navzdory slabšímu scénáři a zbytečně dlouhé stopáži. Obsazení sympatické. Škoda, že si Costner nezahrál více záporáků, docela mu to sedlo a užíval si to. Ze všech těch Preslyů ve filmu byl Russel nejlepší a nejpřirozenější. V ničem jiném, kde jsem ji viděl, nebyla Courteney Cox tak sexy jako tady. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na konci závěrečných titulků je jedna nepovedená scéna. (griph)
  • Když po neschodě o peníze uklízí jednoho z kompliců, tak ten, co ho nese, poznamená: „Ten je ale těžkej, asi snědl moc sendvičů s máslem a banánama,“ čímž odkazuje na Elvisovo nejoblíbenější jídlo z dětsví. (cmenda)
  • Murphy (Kevin Costner) v závere strieľa z guľometu Daewoo K3, ktorý je upravený tak, aby vyzeral ako guľomet M 249 SAW. (Jello Biafra)

Související novinky

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Kanibalové ve 3D

Kanibalové ve 3D

02.05.2008

Demian Lichtenstein, režisér právem zapomenutého elvisovského krváku 3000 mil na útěku, strávil nějaký čas na placu Cameronova Avataru a cvičil se tam v zacházení s nejmodernějšími 3D technologiemi.… (více)

Reklama

Reklama