Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (88)

Michalechal 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě si nejsem jistej, jak moc objektivně jsem hodnotil, kvůli emocionální "bombě", co jsem dostal od těch 8 dílů 😁 A to z několika důvodů. Tak například herci, až na výjimky, byli tragický. Nick byl teda fajn! A pořádná herečka, Olivia Colman, ač ji mám rád, tam jako Nickova máma moc prostoru neměla. Charlie, a ponechme jeho vzhled, by byl do vztahu asi jen pro dost otrlý a flegmatický jedince. Konverzace? Ani nevím, jak jsem je přežil. Ale zkrátka jsem se od těch dílů nemoh odlepit. Nejdřív 6 najednou a pak 2 po dvoudenní pauze. Emoce mi lítaly nahoru dolu a vlastně vůbec nevím proč, po tom, co jsem si ty "kvality" seriálu shrnul 😁 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

antieuforie a tak trochu něco jako Sex Education, akorát přímočařejší a v mnoha ohledech naivnější. Samozřejmě i tady se nakousnou vážnější témata jako šikana, ale jde spíš o náznaky a celý seriál se zaměřuje primárně na partičku kamarádů okolo Charlieho, kteří se všichni snaží najít svoje místo a svojí spřízněnou duši. Charlie, který je gay a neskrývá to jí po zvláštním polovzathu najde v Nickovi, který se naopak hledá a sám si není jistý svojí orientací. Jejich poznávání samozřejmě přináší řadu situací, kde nechybí nějaká ta romantika i humor a jako celek je Heartstopper poměrně slušnou feel good jednohubkou. Úplně sice nesdílím obecné nadšení, protože si nemyslím, že by Srdcerváči nějak extrémně vybočovali v rámci žánru indie romantických komedií/dramatů, ale o ztrátu času určitě nejde...65% ()

Reklama

biglion 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem Netflixu a až na pár výjimek ani jejich originální produkce. Srdcerváči ovšem tuto výjimku naprosto rozdrtili. Dostal jsem se k nim vlastně úplnou náhodou díky podcastu na novinky.cz a nedával jim moc velkou šanci. Po pár minutách prvního dílu bylo ale všechno úplně jinak a najednou končil poslední díl. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych nějaký seriál zhlédl úplně celý v kuse za jedno odpoledne. Naprosto mě to pohltilo, naprosto mě to dostalo. Přitom příběh je naprosto jednoduchý, ale herecké výkony jsou tak reálné a vynikající, že s hlavními postavami nelze jinak než soucítit. Samotná postava Charlieho je něco dokonale ryzího, snad až pohádkového. Pro někoho poznamenaného sérií Eufórie tohle jako pohádka skutečně vypadat může. Srdcerváči vám srdce opravdu rozervou, ale nikdy vás nenechají na pochybách, že to brzo bude dobrý a vlastně ještě lepší. Hluboce smekám před všemi, kdo se na tomto seriálu podíleli a velice se těším na další série, které už byli ohlášeny. Dobrých věcí není nikdy dost. "Ahoj." "Ahoj." :3 ()

poet 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný seriál zo školského prostredia, ktorý nenaštve ale ani nič nove neprináša. Má to ozaj dobrý začiatok ktorý je pomerne emotívny aj je trochu na škodu že sa ústredná dvojica dá "dokopy" pomerne rýchlo. Škoda že jednotlivé epizódy majú pomerne zostupnú tendenciu  a proste vás  tieto teenage boliestky prestanú baviť. Napriek tomu že Charlie aj Nick sú skvelí herci ktorí si vás získajú ten scenár dosť kríva.  Seversky seriál Mladá modrá krv mal podstatne vyspelejší príbeh... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Srdcerváči nevypráví nijak složitý příběh, který bychom neviděli v obdobné podobě už jinde (aktuálně např. v seriálu Love, Victor), a divák se nedočká žádných vyloženě šokujících zvratů, nicméně je to tak neuvěřitelně mile a sympaticky odvyprávěné, že tomu člověk odpustí onu jednoduchost a přímočarost. I když se postavy potýkaly s nelehkými problémy, dýchala na mě napříč všemi osmi díly, které člověk slupnul jako jednohubku, neskutečně pozitivní atmosféra a x-krát jsem se nachytal, jak se při sledování culím radostí. Došlo ale i na silné momenty, které člověka nenásilným způsobem dojaly. Ústřední herecká dvojice byla skvěle vybraná, vedle toho jsem ocenil menší roličku pro Olivii Colman a bavili mě rovněž i Tobie Donovan (Isaac) a Jenny Walser (Tori). Druhá série, která mě pohltila ještě o něco více, nabídla vedle částečné změny prostředí (Paříž) i prohloubení vztahů mezi postavami a nakousla další zajímavá témata (asexualita, šikana a její důsledky), čímž si připravila živnou půdu pro další řadu. Nesmím opomenout pochválit animované zpracování pocitů postav, které mi připomnělo krátký film Zamilovat se, a sympatický hudební doprovod. Věřím, že se v postavách najde nejeden divák, a i když jsem často vůči teen-obsazení skeptický, v případě Srdcerváčů jsem byl až na jednu dvě výjimky spokojený. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy jedou Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) na rande vlakem a Charlie říká, že tímto směrem ještě nikdy vlakem nejel, sedí přes uličku vedle nich dívka s kudrnatými zrzavými vlasy v pruhovaném tričku a zelených kalhotách s kšandami a něco píše – je to samotná autorka komiksu i seriálu Alice Oseman. (vade_mecum)

Reklama

Reklama