Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústředními postavami filmu Červená, bílá a královsky modrá, natočeného podle knižního bestselleru v žebříčku New York Times, jsou Alex, prezidentův syn, a britský princ Henry, jejichž spor hrozí vrazit klín do americko-britských vztahů. Když jsou donuceni naoko uzavřít příměří, jejich chladný vztah začne roztávat a z třecích ploch mezi nimi se roznítí něco hlubšího, než co kdy čekali. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Červená, bílá a královsky modrá je červená knihovna jako (duhové) prase a místy působí spíše pohádkově než reálně - a není to pouze tím, že jednou z hlavních postav je princ (na pólo-koni) - nicméně na film se fakt dobře dívalo a i přes delší stopáž nenudil. Děj filmu je na první pohled vcelku vykonstruovaný, protože pravděpodobnost, že se do sebe zamilují princ z jedné z nejstarších monarchií světa a (multi-kulti) syn (první!) americké prezidentky, je na hony vzdálená i těm 4%, avšak o to více šlo názorně ukázat, jak by se k takovému (pro mnohé ožehavému) vztahu postavili (či mohli postavit) oba zamilovaní a jejich rodiny. Váhal jsem nad třemi nebo čtyřmi hvězdičkami, a možná časem hodnocení změním, ale teď mi film sedl, a proto přidám. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Přesně tyhle odhlečené romantické filmy jako Red, White & Royal Blue potřebujeme. Filmy, kde jsou stejnopohlavní vztahy brány jako něco samozřejmého. Hodně milé, vtipné, romantické a dojemné. Chemie mezi oběma protagonisty je bezchybná. Ano, je to pohádka, ale přesně za takovou pohádku jsem jako gay divák vděčný, protože není potřeba koukat jenom na tíživá dramata, jak to máme jenom těžké. Jsem rád, že Red, White & Royal Blue přesně tuhle funkci romantické pohádky se všemi klišé splňuje přesně tak, jak si v našich tužbách přejeme. ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Absolutně perfektní gay lovestory, kterých se točí tak zoufale málo! Jsem rád, že Srdcerváči ukázali, jak tenhle žánr může vypadat a těší mě, že takové projekty vznikají. Jen by jich mohlo být výrazně víc a ne jeden do roka. Jinak že místní homofobové zoufale vyhlíží každý LGBT projekt, sledují ho a pak píšou, jak to je nechutné, to už je diagnóza. Hele lidi, když vyhledáváte takové bijáky, tak jste prostě homo, už si to sakra přiznejte, bude vám líp. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Ako by povedal P.O. Hviezdoslav - "Šľak to traf do chlpatého ánusu, páč potom blbé dni jsú, sedíš si tak na hojdačke, a priateľ ťa zozadu načne!" ... sa čudujem, že tu ešte nikto okrem IKEA nemá inzerát na prdelnú vazelínu! Apropó... už sme sa zrejme dostali do štádia, kedy nám budú rozkazovať bukvy a lesby aké filmy máme pozerať. Ja som si to pozrel a je to odpad. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl pár upoutávek na IG, říkal jsem si, to bude nějaká slabší romantická komedie, co staví na dvou pěkných tvářích. Zápletka princ a syn prezidentky mi přišla hloupá. Pak jsem jeden večer otevřel Prime Video a úplně jsem změnil názor. Velice kvalitní LGBT film, který začíná jako komedie a postupně se mění na romantické drama dvou mužů, kteří se milují, ale okolnosti jsou proti nim. Poslední třetina filmu je velmi silná a samotný závěr s demonstracemi před BP mi ve finále přijde velmi realistický. Je to velice příjemný snímek, po jehož projekci musí mít každý nehomofobní divák úsměv na tváři a možná i malou slzu v oku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Film má na konci venovanie For Kristy. Ide o staršiu sestru Taylora Zakhara Pereza, ktorá zomrela na rakovinu v júni 2023 vo veku 44 rokov. Taylor sa vyjadril, že bola na jeho kariéru veľmi hrdá a tešila sa na premiéru filmu. Tvorcovia si touto formou uctili jej pamiatku. (carly)
  • Film sa natáčal v Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Obdobie natáčania trvalo od 13. júna do 14. augusta 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama