Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (88)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přirovnávat tuhle klasickou queer romanci k Euforii je hodně nefér – to už je spíš výstižnější ji přirovnat k Sex Education. Jenže zatímco oba seriály jsou nejen v rámci teenage subžánru o několik levelů výš už jen kvůli tomu, že generaci Z reflektují autenticky a bez příkras, 'Heartstopper' je pravý opak, který hledí doslova na vše přes hodně tlustý růžový brýle...... Zatímco příběhové či tematické motivy v jiných coming-of-age filmech či seriálech působí relativně přirozeně, zde jsou až tak moc prvoplánové a extrémně tlačené na sílu, až mi ta optimistická feel-good nálada lezla konečníkem. Nadšené ohlasy slibovaly nadstandardní queer záležitost, ale vyklubala se z toho až přehnaně melodramatická cukrkandlová slaďárna/nesnesitelně naivní gay pohádka, která svou cílovku (tedy převážně diváky z LGBTQ+ komunity) nadchne, mě však svým pojetím extrémně nesedla (a ten cheesy soundtrack tomu taky moc nepomáhá)...... ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

tl;dr: napriek stereotypným postavám i prostrediu sa mi to páčilo, lebo na rozdiel od iných teen seriálov som sa s týmto vedel stotožniť. // Videl som Sex Education, Genera+ion, We are who we are a ďalšie teen seriály s queer tematikou, a toto mal byť len ďalší z nich. Taký feel good seriál. Ale pri Heartstopperovi som reval po takmer každom diele, pretože to vyzeralo ako defilé môjho života a vedel som sa stotožniť s každou z postáv. Môj bývalý boyfriend, ktorý sa bál pridať si ma i na instagrame, ten seriál vraj pozrel za noc. Mne to trvalo dva týždne, lebo som to rýchlejšie nedokázal spracovávať – a to som ten boyfriend so sebavedomím. Očividne voči emotional damage spôsobenej utajovaním vzťahu nie je odolný ani taký pašák ako som ja. Homofóbia je zločin, ale ešte väčší je tajiť lásku. To nepochopíte, kým to nezažijete. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

antieuforie a tak trochu něco jako Sex Education, akorát přímočařejší a v mnoha ohledech naivnější. Samozřejmě i tady se nakousnou vážnější témata jako šikana, ale jde spíš o náznaky a celý seriál se zaměřuje primárně na partičku kamarádů okolo Charlieho, kteří se všichni snaží najít svoje místo a svojí spřízněnou duši. Charlie, který je gay a neskrývá to jí po zvláštním polovzathu najde v Nickovi, který se naopak hledá a sám si není jistý svojí orientací. Jejich poznávání samozřejmě přináší řadu situací, kde nechybí nějaká ta romantika i humor a jako celek je Heartstopper poměrně slušnou feel good jednohubkou. Úplně sice nesdílím obecné nadšení, protože si nemyslím, že by Srdcerváči nějak extrémně vybočovali v rámci žánru indie romantických komedií/dramatů, ale o ztrátu času určitě nejde...65% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Střední škola – trapasy, vymezování se, formování se a první lásky. Tentokrát lásky neheterosexuální. ____ Je dobře, že takový seriál vznikne, povzbuzuje mládež, která nemá vyjasněnou sexualitu, že je to naprosto normální. Což je. Série je však strašně plakátovitá, spíš tezovitě edukativní, než že by přinášela nějaký silný a zajímavý příběh. Přináší i návodná řešení (svěřit se oblíbenému učiteli, přiznat pravdu rodičům) – a téměř vše se vyřeší do naprosté selanky. Nechybí ani obligátní věta: Chceš si o tom promluvit? Zajímalo by mě, jestli podobné typy seriálů slouží středoškolákům jako vzor a oni přejímají způsoby dle svých televizních předobrazů. Zatímco jejich vrstevníci v minulých dekádách museli sami hledat, co je správné a co ne, jak reagovat, teď to mají předložené na stříbrném tácu. Nepovede to ke stereotypnosti? Zas to ale některým může poskytnout dobrý návod a nemusí tápat v nevědomosti. _____  Série se snaží obléct cool kabátek s dokreslovanými efekty a hojnou mobilní konverzací, aby se přizpůsobila komunikaci mladých. Tohle ale nemůže zastřít, že zde máme pouhý popularizovaný návod, co si počít, jak od nějakého středoškolského psychologa. A ze světa, který není reálný, protože téměř všichni jsou hodní a chápaví. SHRNUTÍ: Beverly Queer ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Oh ano! Konečně všestranný seriál, který je sice vyšperkovaný milými animacemi a filtry, ale totálně odpustil od explicitních scén a drog. Je to hrozně milý a opravdu výborně obsazený seroš, který jsem zhlédnul za jeden večer. Třešničkou na dortu je Olivia Colman, to byl pro mě šok, když se poprvé objevila. Rozhodně doporučuju, protože je tento seriál opravdu pro každého a ukazuje to, čím si vyvolení teenageři musí procházet. P.S. Pevně doufám, že bude druhá řada! ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Konkurzem na obsazení jednotlivých rolí prošlo přes deset tisíc teenagerů, včetně několika v té době již známých a úspěšných mladých herců. Do hlavní role Charlieho byl nakonec vybrán poměrně neznámý Joe Locke, který ještě nikdy nestál před filmovou kamerou. (emkon)
  • V 11. minutě, během rozmluvy s Taem (William Gao) u oběda, čte Isaac (Tobie Donovan) thriller „Návod na vraždu pro hodné holky“ od autorky Holly Jackson. (veverrka11)

Reklama

Reklama