Reklama

Reklama

Mumínci

(seriál)
  • Japonsko Tanošii Múmin ikka (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
Japonsko / Finsko / Nizozemsko, (1990–1992)

Předloha:

Tove Jansson (kniha), Lars-Magnus Jansson (komiks) (více)

Hrají:

Leena Uotila (vypravěč), Vivi-Ann Sjögren (vypravěč), Minami Takajama, Rabbe Smedlund, Sixten Lundberg, Akio Ócuka, Matti Ruohola, Johan Simberg, Ikuko Tani (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Obsahy(1)

Čáry a kouzla v údolí Mumínků! Mumínci a jejich prátelé žijí spokojeně ve velkém údolí. Každý den jim přináší nové radosti, ale i starosti, a hlavně nová dobrodružství. Jejich příhody jsou plné laskavého humoru i tajemství a nebude nouze ani o napětí! (oficiální text distributora)

Recenze (86)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Mumínci, hrdinové mého dětství. Osobně nechápu tak nízké hodnocení, protože ty příběhy byly prostě skvělé, prostě lidi mají různý vkus, já zase nikdy nemusela Čipa a Daila, Kačera Donalda a Micky Mouse. Moc už si na seriál ovšem nevzpomínám, jenom vím, že to byla opravdu legrace, příběhy byly napínavé, někdy končily smutně, jindy vesele. Skvělý byl díl s Moranou, Hatifnati nebo vzducholodí, tohle je prostě Kouzlo Muminků! ()

Gromnir23 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál mého absolutně nejmenšího dětství, doba kdy jsem začal vnímat více souvislosti :). Jakožto pravidelný divák dětského bloku na ČT, tehdy moderoval, pokud se nepletu, Jančařík starší, jsem se nejvíce těšil právě na Mumínky. S odstupem času mi rozum nebere do hlavy, jak toto mohlo být dáváno do pořadu pro nejmenší, protože z Mumínků často mrazí a hrozí i deprese. Já osobně jsem nijak emocionálně postihnut nebyl a tak můžu s klidem ohodnotit čtyřmi. ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsou mumínci animákem pro děti, mají poněkud prazvláštní a pochmurnou atmosféru, někdy až hororovou. Z některých dílů mě doslova mrazilo. Ani dnes nevím, co tuto podivnou pochmurnost tvořilo, snad ta prosáklost Skandinávií, či ten život v odlehlém majáku někdě u moře a blízko lesů. Jedno mumínkům upřít nejde - originalita. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Velice šikovně povedený seriál o zvláštních postavičkách. Jak jsem byl malý, tak to dávali v kouzelné školce. V jednom díle se objevila nějaká strašlivá příšera a já měl dost. Jsem rád, že to znova opakují v Neděli ráno. A celkově je to takové tajuplné. Nejoblíbenější postavička: Šňupálek.90% ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Rozprávka ,ktorá moje 5 ročné "ja" desila a zároveň fascinovala. Seriál milujem a nenechám ,aby zapadol časom. Toto budem raz púšťať svojím deťom! Za nezabudnuteľný soundtrack dávam 100% a žiadny seriál to už neprekoná...A takto to dopadne keď sa rozprávky robia v temnom severskom prostredí a dáte ich robiť Japoncom. Krása. :) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se stal velmi populárním a byl vysílán například ve Španělsku, Řecku, Spojeném Království, Polsku, Izraeli, Mexiku, Skandinávii nebo Jižní Africe. (Kmotr76)
  • Alicie a její babička čarodějnice byly vytvořeny speciálně pro seriál a v knize ani v komiksech se nevyskytují. (Kmotr76)

Reklama

Reklama