Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čistým trestním rejstříkem se pochlubit nemůže. V hospici, kde si má odkroutit veřejně prospěšné práce, se ale spřátelí s milým a soucitným knězem, který mu změní život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

yakoob 

všechny recenze uživatele

V Polsku ty církevní témata prostě umí. Zase další příběh ze života (mně doposud neznámého) kněze, který následuje odkaz: Cokoliv jste učinili jednomu z nejposlednějších lidí, mně (Ježíšovi) jste učinili...Ztvárnění Dawidem Ogrodnikem na jedničku a jestli je to prvotina režiséra, tak to klobouček. Říkám si, že takovýto přístup kněze k lidským potřebám, má dnes větší význam než 1000 kázání a nedělních bohoslužeb. To je odkaz jako hrom! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tolik lidskosti a citu jsem ve filmu snad ještě něviděl. Nádhera. Ano, některé scény mě naprosto rozemlely. Ovšem ta kombinace příběhu o umírání a současně naději na lepší život, to je teda neskutečná síla. A pánové David Ogrodnik a Piotr Trojan to byl herecký koncert těch největších mistrů oboru. Dawid Ogrodnik podle mě patří mezi nejlepší herce na světě. Jak to do prdele v tom Polsku dělaj, že tam výrůstá neustále tolik užasného hereckého a filmařského talentu ? ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Namiesto toho, aby si na niečo stále čakal, začni žiť dnes. Je to oveľa neskôr, ako si myslíš. V podstate obyčajný príbeh, ale o neobyčajnom človeku. Nesmierne zaujímavá postavička tento Jan, a skvelo napísaná. A Ogrodnik ho dal ako pán! Ohromný film .. o priateľstve a láske k blížnemu, o snahe zmeniť aspoň malú časť sveta niektorým ľuďom. 4,5* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak tomu říkám režijní debut. Johnny je takovou polskou variací Nedotknutelných, kdy máme reálný základ, přátelství dvou zcela odlišných lidí, vážnou nemoc, a k tomu navíc pro Poláky důležitou víru, humor a hodně životních pravd podávaných tak nenásilně, že i když sem se nakonec překonal, nejednou sem měl slzu v oku. Celé je to navíc skvěle napsané, natočené, výborně zahrané a takového Dawida Ogrodnika sem původně vůbec nepoznal. Pro mě osobně obrovské překvapení i přesto, že mě Poláci v poslední době snad ani jednou vyloženě nezklamali...85% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Utrpenie, umieranie, hospice, to je veľmi nevďačná tematika. A práve tú si Daniel Jaroszek vybral do debutového filmu. Použil udalosti zo skutočného príbehu, mal šťastie na hercov i dobre napísané dialógy, takže sa nemožno čudovať úspechu filmu i oceneniam. Ja nanešťastie nie som, napriek pokročilému veku, divák z cieľovej skupiny. Zaujal ma rozdiel medzi ubezpečovaním umierajúcich, že bude dobre a ich uistením, že budú s nimi až do konca. V každom prípade považujem za užitočné film vidieť, lebo je dobré vedieť. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • ThDr. Jan Kaczkowski (Dawid Ogrodnik) byl polský římskokatolický duchovní, bioetik, vloger a zakladatel a ředitel Hospicu sv. otce Pia v Pucku. Od dětství trpěl zhoršující se zrakovou vadou a v roce 2012 mu byl diagnostikován nádor na ledvinách a glioblastom mozku. I přes prognózu dožití pouhých několika měsíců žil s touto diagnózou ještě další čtyři roky. (EKLEKTIK)
  • Film sa natáčal v mestách Konstancin-Jeziorna, Puk, Sopot, Żyrardów a Starowiskitki (Poľsko). Natáčanie trvalo od augusta do septembra 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama