Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Josef (V. Preiss) se rozhodl, že obě jeho dcery musí mít svatbu zároveň. Princezna Zlata (S. Laurinová) byla totiž krasavice, zato princezně Pepičce (L. Vlasáková) nadělil osud sice dobré srdce a bystrý rozum, ale na kráse šetřil. Na zásnubním plese všichni nápadníci chtěli za ženu Zlatu, o Pepičku nestál žádný. Král však nechce ani slyšet o tom, že by se vdala jen princezna Zlata, a tak zklamaní ženichové opouštějí zámek. Jistou naději jim ale král přece jen dal… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

argenson 

všechny recenze uživatele

Laurinová tradičně napřesdržku, Dlouhý to nějak divně odsípal, jako kdyby mu někdo šlapal na krk, Preiss v jedné z mnoha královských rolí, které zcela postrádají aspoň trochu panovnické důstojnosti a Vlasáková zdaleka ne tak ošklivá, jak se o tom mele celou hodinu. Takže z celý pohádky mě nejvíc bavil zámeckej park na Konopišti. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Moc milá televizní pohádka - pohladila po duši a tak by to s nedělními pohádkami mělo být. Výborné herecké obsazení, i neobvyklý námět. U dílek podobného typu si vždy postesknu, že to tvůrci "nedotáhli do konce". Opravdu se z toho dalo "vytříškat" mnohem více, filmový formát by pohádce určitě prospěl. 62% ()

Reklama

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Oěklivá princezna není ošklivá, to je asi to jediné, co se dá vytknout Pohádka je moc hezká, příjemná, veršující Lumír a zlatá Zlatuška jsou zábavní. Lenka Vlasáková a Filip Blažek jsou kouzelní a sympatičtí, Viktor Preiss nemá chybu a Ra(o)mán Martina Dejdara je vtipný. Takže vlastně ideální nedělní pohádka. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřka. Zatímco začátek je svěží a vtipný, tak posledních 20 minut to kazí, a to zejména vystoupením čaroděje, které působí dost násilně a silně nelogicky. Jinak je potěšením se dívat na Viktora Preisse jako krále (ostatně tento herec má vždycky úroveň), buclatou "slepičí" princezničku Sabinu a vášnivého prince - veršotepce. Celková myšlenka, totiž vyšší hodnocení moudrosti a obětavé lásky než povrchní lidské krásy, je dobrá a správná. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vlasáková není ošklivá princezna, to je ten zásadní problém. Stačilo by nenosit ten drdól a brýle ošklivku nedělají. Někdy by měli mít filmaři víc odvahy a do role podle scénáře ošklivé ženy obsadit ženu skutečně ošklivou. Takhle to až příliš evokuje jistou telenovelu a její českou verzi. Jinak hezká pohádka, i když nejlepší není romantika, ale král Preiss a Román Dejdar. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry byly natočeny v Růžové zahradě na Konopišti. (rakovnik)

Reklama

Reklama