Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 027)

k212 

všechny recenze uživatele

Nechápu ... opravdu??? Nejenže je děj nesmírně neoriginální a velmi rychle odhadnutelný, ale je ještě umocňován chabými herckými výkony. Ryan Gosling je zajisté pěkný chlap, na kterého se hezky kouká, ale jeho připitomělý úsměv mi lezl za hodinu pěkně na nervy, no a Rachel McAdams si zase plete herectví s ječením, kterým zřejmě vyjadřuje veškeré své emociální stavy. Hereckou suitu částečně zachraňují Gena Rowlands a James Garner coby starší protějšky výše zmíněných, a celkem charismatický Sam Shepard. Každopádně po formální stránce je to zajisté "jedlý" film, no spíše kýčovitý (ty labutě??? ne, pravdu - mě to taky dostalo). Ale to ho ještě neospravedlňuje dostat se mezi top dílka. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krásny dôkaz toho, že aj z niečoho divácky tak špecifického, ako je adaptácia knihy Nicolasa Sparksa môže vzniknúť vkusný a súčasne nádherný počin oslovujúci nielen svoje cieľové publikum. Rachel McAdams a Ryan Gosling sú ako ústredný pár dokonalí, režisér sa obratne pohybuje na veľmi tenkej hranici gýču a scenár je prekvapivo filmovo funkčný. Vznikol tak film, za ktorý by tvorcovia zodpovedný za adaptácie Pilcheroviek, Steeloviek alebo aj ďalších Sparksoviek upísali dušu diablovi. 9/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $81,001,787Tržby Celosvetovo $115,603,229Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2006 v USA $86,946,400 //počet predaných kusov 7,728,772║ Pekný film ale nič viac pre mňa, sympatická Rachel McAdams bola vybraná do svojej úlohy trefne, kdež to Ryan Gosling mi tam až tak nesadol a preto som moc túto romanticku story nezbaštil s takou chuťou. Taktiež réžia v podaní Nicka Cassavetesa nie je až taká sláva, nemá až taký talent aby mohol takýmto príbehom povedať niečo viac než mu dovolí zaužívaná šablónka u takýchto námetov. __2013: Druhé pozretie omnoho viac nadchlo. /80%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já na tyhle romantický dramam teda moc nejsem, krom toho to je ještě z takový tý doby 40-50 tejch let minulýho století v americe a to už vůbec nemusim, ale tohle bylo fakt dobrý, skoro mě až překvapilo, že mě takovej příběh udržel v pozornosti celý ty dvě hodiny, krom toho tady skvěle hraje Rachel McAdams, kterou sem si pekelně oblíbil v Nesvatbových, tam jí to sice slušelo ještě víc než tady, ale v tomhle filmu taky neni k zahození. Snad jediný co bych vytknul je takovej trochu moc kýčovitej konec, ale k zakončení takovýho příběhu se to hold hodí no ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film som videl asi len dva dni pred smrťou Jamesa Garnera. Zápisník jednej lásky je film, ktorý dokáže, aby sa vaše srdce roztopilo a to aj keď nie ste žiadny romantik. Nádherný a dojemný príbeh, ktorý v každom musí niečo zanechať. Zápisník jednej lásky nie je len obyčajnou romantikou nad ktorou mávnete rukou. Všetko je až dokonalé ako prostredie, tak hlavná herecká dvojka - Ryan Gosling a Rachel McAdams, sadlo im to skvele a aj vďaka tomu je film taký, aký je. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (54)

  • The Washington Post pochválil hlavné herecké výkony, zároveň však uviedol, že "McAdams a Gosling ani na minútu nepripomínajú Ameriku 40. rokov minulého storočia." (Arsenal83)
  • Aby sa zlepšil spočiatku neprívetivý vzťah medzi hlavnými predstaviteľmi Ryanom Goslingom a Rachel McAdams, režisér Nick Cassavetes zasahoval tým, že ich priviedol do miestnosti, kde si mohli vyvetrať hlavu a povedať všetko, čo im na sebe vadí. Čoskoro sa naozaj aj vďaka tomu zmierili a dokonca skutočne zaľúbili. (Arsenal83)
  • V rámci přípravy na svou roli Ryan Gosling (Noah) vlastnoručně vyrobil kuchyňský stůl, který se poté objevil i ve filmu. (greetchen)

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama