Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Skip 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská adaptace románu Jane Austenové Pýcha a předsudek? No nevím, co by na to autorka říkala a docela se při té představě usmívám. Celé je to hrozně kýčovité, barevné, rozjásané nebo zas uslzené, prostě bollywoodské, a tak je to také nutno brát. Jako vzorek tohoto druhu kinematografie mi to stačilo, opravdu 100% film z Bollywoodu bych asi nedal. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Když v televizi opravdu, ale opravdu nic nedávají, je možné vydržet tento spektákl plný barev, tance a hudby, budete se však muset vzdát jakéhokoliv očekávání - ve smyslu příběhu, vtipu, hereckých výkonů, zajímavosti postav.....vlastně úplně všeho. Krom očí pro pláč vám zbydou zas jen ty barvy, tanec a hudba, ale pro změnu to někdy i stačí. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Tento film není jednak pro barvoslepé, jelikož by z něj logicky nic neměly, tady ty barvy totiž téměř tečou přímo z obrazovky, film také není ani pro zastánce klasické verze Pýchy a předsudku a ani to není nic pro cyniky a fajnšmekry libující si ve starém dobrém filmařském řemeslu. Jediné, co mohu na Bollywoodu obdivovat je jejich pozitivismus a s jakou vervou jejich filmy tvoří. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Film, který naplní naše smysly, pastva pro oči: krásní lidé, překrásná indická krajina, ale především: neuvěřitelné barvy! A požitek i pro sluch - nádherná indická hudba. A ty tance, bože můj! Zážitek jako jeden z mála. Nemám ráda muzikály, ale tento si čas od času pouštím opakovaně a vždycky znovu mě potěší. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Svižné, hudobné dielo, ktoré vás pobaví pokiaľ ste priateľom ľahkej nenáročnej zábavy a nehľadáte tajuplné odkazy, alebo náročne vystavaný dej. Hudobné prvky a tanečné kreácie, ktoré sú typické pre indickú mentalitu tu neposobia vôbec rušivo, ale film je pojatý hlavne pre európskeho diváka. Už len samotná dĺžka poukazuje na to, že to nie je typicky indické dielo. ... .... Zábava: *** Reálnosť:* Hudba a tanec: *** Romantika: ** ()

Galerie (53)

Zajímavosti (21)

  • Fráze "bez ženy není žádný život" je staré moudrou otce režiséra Gurindera Chadhy. (HappySmile)
  • V bollywoodských filmech je tabu ukázat jakýkoliv druh sexuálního kontaktu, dokonce i polibek. Místo toho obvykle používají nějakou abstraktní reprezentaci (např. švitoření ptáčků) nebo neukážou vůbec nic. Proto, když Lalita sní o svatbě, přestože se s Darcym naklání k sobě, aby se políbili, tak se odkloní, než se jejich rty dotknou. (HappySmile)
  • První film, který natočila Aishwarya Rai celý v angličtině. (HappySmile)

Reklama

Reklama