Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu.

Kinsey: Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ?
Dívka kolem dvaceti let: Ono jich je více?

Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (233)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděla konec a moc by mě zajímalo, zda profesor Kinsey dospěl až ke kopulaci se žlabatkami... Výborně obsazený a formálně byzchybně natočený film o tématice, která mě, starou frigidu, poměrně nudí. Ovšem skvěle pobavily některé prezentované předsudky - komediální složka si s tou vztahovou nijak nezadala. Takže nezapomeňte, pánové, jak praví Písmo: budete-li příliš často leštit bambus, přivodí vám samohana chudokrevnost a lepru, nejdřív vám upadne pohlavní úd a potom prdel! 59% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý problém má své řešení. A je jedno, jestli jsou to problémy lidí nebo žlabatek..... . Životopisný film - (nemám rád životopisy) dotýkající se oblasti, která není zrovna veřejná. Sexuální chování a jeho zákonitosti již nejsou takovým tabu jako kdysi, přesto málokdo považuje SVŮJ sexuální život za věc tak veřejnou jako Dr. Kinsey. Nic zvlášť šokujícího, jen výzkum a pár životních příběhů. Není to nuda, jen je to moc ,,na jedno brdo". A to zastávám názor, že sexu není nikdy dost. ()

Reklama

ladylucifer 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný a působivý film, ale... První část filmu je vynikající, má spád, děj při kterém se nenudíte a těšíte se, co bude dál. Však druhá část už je nějak odbytá v tom smyslu, že je vše narychlo a zmatené. Na to, že Kinsey studoval něco tak tabuizovaného, mu to nějak lehce procházelo. Jinak Liam Neeson opět předvádí svůj herecký um, radost pohledět. Celkový dojem z Kinseyho mam za 4*, některé scény byly skutečně krásné a dojemné, hlavně na konci s paní, která díky "Prokovi" našla sebe a svojí lásku. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neeson mě poprvé přesvědčil, že je celkem obstojný herec, nejen pohledný akční hrdina. Pochvalu si rozhodně zaslouží scénář, který mohl být povrchní, nebo lascívní, případně obojí, ale nestalo se tak a poměrně zábavně a s lehkým nadhledem vypráví příběh workoholika Kinseyho. Tu největší pochvalu si však zaslouží masky. Tahle branže filmového umění mě nikdy příliš neoslovovala, ovšem zde nelze nepostřehnout  naprostou dokonalost masek Kinseyho a jeho ženy. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Chcete - li vidět, jak tmářsky vypadala Amerika v oblasti sexu, než se objevil Kinsey a udělal svůj rozsáhlý mnohaletý průzkum, aby na jeho základě sepsal své vpravdě revoluční knihy? Pokud ano, pak se podívejte na tento film Billyho Condona. Profesor Kinsey byl možná kontroverzní postava, možná neměl ve všem pravdu a asi ne všechny jeho metody byly správné, ale pro mnoho lidí znamenaly a znamenají výsledky jeho výzkumů hodně. Dokázal totiž, že vše, co nikomu neubližuje a k čemu nejsou nuceni, je normální. Mnoho lidí se tak dokázalo smířit samo se sebou. KINSEY je film, který mluví o sexu tak otevřeně, jako sám Prok . Tohoto pozoruhodného muže ztvárnil Liam Neeson velmi přesvědčivým způsobem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Lauru Linney za její výkon nominovali na Oscara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. Snímek získal tři nominace na Zlatý globus, mimo jiného také za Nejlepší film – Drama. (imro)
  • Jen 37-denní natáčení pokrylo 15 let Kinseyho výzkumu, během kterého vyzpovídal více než 18 000 lidí z celé Severní Ameriky. (imro)
  • Nízkorozpočtovka za 11 milionů debutovala během víkendu 12. – 14. 11. 2004 jen v pěti kinech, kde vydělala 169 038 dolarů. Později distributor Fox Searchlight počet kin zvýšil, a tak se celkový výdělek do konce března 2005 vyšplhal na 10,2 milionu. (imro)

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama