Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik športov končiacich sa na -board. Nefandím tomu štýlu, čiže som sa nemohol ani poriadne nadchnúť tomuto filmu. Chápem, že pre niektorých sa film môže stať kultovou záležitosťou. Ako historický snímok na základe skutočných udalostí beriem. Ako snímok zobrazujúci začiatky a vznik novej popkultúry opäť dobrý. A tiež, ako film o priateľstve, súdržnosti, sláve a hodnotách je film na slušnej úrovni. Avšak pre človeka ktorý tomuto štýlu nejak neholduje je to priemerný film na jedno zhliadnutie. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem měl k filmu ještě výhrady ohledně "ne-děje" a stále jsem čekal kolem těch všech prkýnek nějakou chytlavou story. Ta se naštěstí v druhé půli dostavila, takže můžu tomuto výtečně stylizovanému filmu dát s klidem plný počet bodů. Nádherně natočené "prkýnkové" sekvence (podpořené výtečným dobovým hudebním výběrem) mě úplně odkouřily, stejně jako dokumentárně pojatý styl vyprávění spolu s uvěřitelně skutečnými postavami (tedy kvalitními herci / skejťáky). Více takovýchto filmů! ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní hrdinové hledali sami sebe ve víru velkoměsta, musí filmový divák hledat jednotlivé hodnotné střípky a klíčové ingredience ve filmu sám, na vlastní pěst, ve změti balastu a místy nevyrovnaného příběhu. Něco se najít dá, něco nikoliv. Přesto vcelku odvážná povídka "based on true story" s klukama správňákama učinkujícími ve chvilkové komedii, snímku o rebelství, sportu i dojemném dramatu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stacy Peralta .. Free sk8 styl je mi poměrně cizí, ovšem film, který se zabývá jeho vznikem se mi líbil a Vám bude určitě také. Tvůrci zvolili pohodový a velice svěží rozměr vyprávění, který je příjemné sledovat. Atmosféra bezstarostnosti dýchá plně z každého okénka a herci v kombinací s dvojníky ukazují jezdecké umění i problémy s narůstající popularitou tohoto sportu. Zvláště zaujmou pasáže, kde se jezdí a utváří nejrůznější triky na prknech - kamera je dynamická, hudba sedí jako ulitá a podtrhuje jejich umění tak, jak o tom může většina z nás jen snít. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Opravdu hezky natočený příběh, i přesto že je hlavně o jezdění na prknech nebo skatech, teda jde tady o adrenalin a ten tu předvedli a ztvárnili jako fakt dobrou a napínavou akci. Vlastně byli všichni svým způsobem sympatický, takže mě to bavilo. I když to samo o sobě neni zrovna zábavný téma, tak se režisér trefil do černýho. Soutěže byly takové nadupané, že nechápu, jak to dovedou :) A všechny ty vztahy mi přišly natolik silný, přirozený a upřímný, že bylo fakt příjemný se koukat na jejich emoce. Taky zkoušení něčeho nového ( jako byly bazény) je docela záživná záležitost. Člověk ani nepřemejšlí nad tim, jestli je to hodně neomalený, nereálný, nebo moc americký. Prostě si jen užívejte ten pocit uvolněnosti a já si u toho odpočinula... Taky je to o tom, jak se mladí teenageři dostanou k penězům a slávě, což ovlivní jejich vztahy. Každý se sice vydá jinou cestou, ale nakonec se dají všichni zase dohromady :) Další plus je podle mě to, že to je natočené podle skutečné události, což jsem se dozvěděla až na konci. Doslova MAZEC ! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Sid zomrel na rakovinu mozgu. (Smok)
  • Stacy Peralta sa stal v 90. rokoch (potom, ako v 1990 odišiel zo svojej firmy) aj filmárom. Jeho dokument Dogtown And Z-Boys vyhral v roku 2001 - 2 ceny na festivale v Sundance a v roku 2002 aj cenu Independent Spirit Award. (Smok)
  • Tony Alva se objeví v malé roli muže na párty, který mluví o Oregonu. (Karlos80)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama