Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Upřímně?Nic moc.Možná je to tím,že jsem sportovní anti-talent a tak mě tohle téma nijak nenadchlo.Jediný,kdo si u mě zasloužil trochu pozornosti byl Heath Ledger,kterého mam raději ve vážnějších rolích,ale i tak se mi celkem tu celkem líbil.Jinak mě to nechytlo,škoda. "Na světě je mnohem víc betonu,než dobrých vln." ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Opravdu hezky natočený příběh, i přesto že je hlavně o jezdění na prknech nebo skatech, teda jde tady o adrenalin a ten tu předvedli a ztvárnili jako fakt dobrou a napínavou akci. Vlastně byli všichni svým způsobem sympatický, takže mě to bavilo. I když to samo o sobě neni zrovna zábavný téma, tak se režisér trefil do černýho. Soutěže byly takové nadupané, že nechápu, jak to dovedou :) A všechny ty vztahy mi přišly natolik silný, přirozený a upřímný, že bylo fakt příjemný se koukat na jejich emoce. Taky zkoušení něčeho nového ( jako byly bazény) je docela záživná záležitost. Člověk ani nepřemejšlí nad tim, jestli je to hodně neomalený, nereálný, nebo moc americký. Prostě si jen užívejte ten pocit uvolněnosti a já si u toho odpočinula... Taky je to o tom, jak se mladí teenageři dostanou k penězům a slávě, což ovlivní jejich vztahy. Každý se sice vydá jinou cestou, ale nakonec se dají všichni zase dohromady :) Další plus je podle mě to, že to je natočené podle skutečné události, což jsem se dozvěděla až na konci. Doslova MAZEC ! ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekala dobrej film, říkala jsem si, že tomu hodím možná tak 4*, ale že to bude až taková síla... Takže rovnou zapomeňte na Snowboarďáky, Rafťáky a další pitomý filmy o teenagerech - tady totiž vidíte dokonalý příklad toho, jak by podobný filmy měly vypadat. Každá postava od Jaye Adamse v jakési hlavní roli až po Sida, který se ve filmu objevuje jen okrajově, má vlastní charakter, vlastní životní příběh a hlavně - je zahraná skutečně předvědčivě, k čemu hodně pomáhá i jeden z nejnabitějších soundtracků poslední doby. Legendy z Dogtownu navíc ani nehodlají nijak moralizovat, kam bohužel často sklouzávají jiné slavné filmy, takže pokud se Tony Alva rozhodne přejít ke konkurenci kvůli prachům, nemůžeme čekat, že se o deset minut později vrátí se staženým zadkem a bude litovat, že opustil přátele z bývalého týmu. Tenhle příběh totiž napsal skutečný život. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh několika kamarádů, kteří ve vypuštěných bazénech na předměstí Los Angeles začali v létě v polovině 70. let skejťáckou revoluci. A právě během ní skončilo i jejich letité přátelství. Láska k prknům na kolečkách je nemilosrdně rozdělila a každého poslala zcela jiným směrem. Hlavní devízou je civilní herectví neznámých mladých představitelů, pochopitelně Heath a jeho ztracená existence, věrohodná rekonstrukce prostředí, které obklopovalo jejich dospívání, svižná ruční kamera, která vytváří ošuntělý obraz i zachycuje solidní sportovní úsilí a pochopitelně soundtrack, který si vyšlápl na dobové pecky!! A co neobstaral lehce jednotvárný příběh, vytahuje do příjemných čísel uvolněná atmosféra. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na horúce leto, len sa môže stať, že budete chcieť prežiť radšej leto v sedemdesiatkách.  V podstate niet čo vyčítať, čisto subjektívne ale musím skonštatovať, že k surfovaniu ani skateboardingu nemám vôbec žiadny vzťah a nič z toho som nikdy neskúsil. Občas trochu drhne kauzalita, útek pred políciou, dokonca aj napadnutie strážcu zákona, ostane nie že bez potrestania, ale aj bez povšimnutia. Ale tu išlo najmä o sprostredkovanie tej neuveriteľnej voľnosti, na ktorú dnešná mládež môže zabudnúť a po ktorej už ani vôbec netúži. Možno to chcelo viac akcentovať ten rozdiel medzi plánovanými "20 rokmi prázdnin" v balíku a rutinný život strednej vrstvy v strednom veku. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Všichni hlavní představitelé ve filmu nosí tenisky Vans Authentic modré barvy, klasickou skate obuv sedmdesátých let. (Sufferer)
  • Kameraman - jazdec pre bazénové scény bol skateboardista Lance Mountain, jazdec tímu Powell - Peralta z roku 1980. (Smok)
  • Kapela, ktorá hrá počas roztržky v bare vo výklade, je mainstreamová punková kapela Rise Against. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama