Reklama

Reklama

Trapped

  • Kanada Le Village de la mort (více)

Skupina studentů odjíždí na zdánlivě bezstarostný víkend do horské přírody, kde se stanou svědky brutálního lynče a následné vraždy spáchané místními starousedlíky. V jejich čele stojí bezohledný Henry (Henry Silva), který se v honbě za utajením svého bestiálního činu nezastaví před ničím. Hra o holý život začíná. (J.Connor)

Recenze (33)

tron 

všechny recenze uživatele

Slabé. Vyslobodenie v roku 1972 vyvolalo v divákoch chuť po drsných survival záležitostiach jemne šmrncnutých hororom (hixploitationom) a tak sme sa okrem Južanskej pohostinnosti, Just Before Dawn, Rituals a The Final Terror dočkali aj dnešného Trapped. Výsledkom je nezáživné béčko, u ktorého sa nič zlé nestane, ak ho nikdy neuvidíte. O nejakom horore by som radšej pomlčal, je to skôr vyhrotené „čosi“, kde v úvode dôjde k vražde a potom po sebe zvyšok filmu idú dve skupiny – jedna to chce ohlásiť, druhá ututlať. A do toho pár osôb s menej čitateľnými motiváciami. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný thriller o skupince mladých lidí, co jsou svědky chladnokrevné vraždy. Vrazi, typičtí burani z venkova, však partičku brzy odhalí a zajmou.. Zní to jak otřepané klišé, vždyť kolikrát jsme tohle už někde četli nebo slyšeli. Ale zkuste mu dát šanci. První půlka filmu se sice hodně kecá, řeší se vlastní zákony malé osady v horách, kde vládne despotický šílenec a vrah Henry v podání Henryho Silvy a jeho pomocník. Mimochodem, Silva si tuhle roli fakt užil, je to vyloženě magor, jehož budete víc a víc nenávidět. Druhá polovina už lehce přechází v akci, kdy se skupince podaří utéct, bohužel tři z nich je stejně chycena a znovu zajmuta. Jediný nenalezený klučina se pak zpátky vrací do vesnice, aby kamarády osvobodil. Tady už snímek vrcholí v klasický rednecks. Co tu ale tak klasického není, tak je zbytek osady, která sympatiemi k Henrymu zrovna nehýří a jeho názory o trestu a smrti taky nesdílí. Krajina je moc fajn, přesto škoda, že drtivá většina filmu se odehrává za dne, trochu to ztrácí napětí. Jinak jsem s tímhle polozapomenutým kouskem spokojen. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

A většina rozpočtu zase padla na závěrečný výbuch! Ale jinak jo, zajímavý nízkorozpočtový mix hixploitu a survival thrilleru. Občas už trochu vadí poněkud idiotské chování většiny postav, ale vše vynahrazuje velmi dobré tempo, atmosféra i základní dějová linka. Zajímavý kousek, který stojí za vidění. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Docela neprobíraný survival ze zlatých osmdesátek. Předpisová žánrovka, která funguje všude tak, jak má fungovat. Ve filmu se to hemží známými ksichty, ze kterých, samozřejmě, vede Henry Silva, kterej má na záporáka ksicht jako dělanej. Je slizkej, je tvrdej a jde z něj vážně strach. Atmosféra buranského venkova na mě funguje daleko víc, jak například v kultovním Deliverence ( který ale jinak stále o krok vede, hold klasika je klasika ). Osada v horách, lesy, pasti na medvědy, chorá podzimní atmosféra, parta jednoduchých omezených vidláků v čele s Henrym, kterýho sere celej svět. Jsem rád, že jsem na film narazil a doufám, že žánroví fanoušci, kteří o filmu nemají potuchy ( jak jsem byl do nedávna i já ) tuhle chybu také napraví, protože tohle je prostě klasická pecka z těch let, kdy vznikali hlavně pecky ! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejhorší jsou burani z jihu! Tedy z amerického jihu. Osada v horách si žije vlastním životem, má své zákony. V čele stojí neurvalý Henry, který postupně začíná propadat šílenství. Na začátku všeho je nevěra jeho půvabné ženy. Samozřejmě si nepřipustí, že by mohla být vina na jeho straně a udělá s amantem krátký proces. No, vlastně je to docela dlouhý proces, jenže nechtěně ho zahlédne čtveřice studentů. Ti se chovají možná ještě hloupěji, než osadníci. Ale zas bez toho by nedošlo k nervy drásajícímu finále. Krásná příroda je tentokrát pouze tichým svědkem krvavých událostí. Mrtvých mohlo být více, ale živí si zase budou dlouho (až do své smrti) pamatovat. A divák zjistí, k čemu všemu je dobrá televizní anténa... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama