Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

Trailer

Skupinka mladých delikventů dostane za úkol vyklidit obrovský starý hotel Blackwell. V té chvíli ještě netuší, kdo se v něm skrývá... Seznamte se s Jacobem Goodnightem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

stOKYi odpad!

všechny recenze uživatele

Ako niekto môže takéto bezduché kraviny natáčať nepochopím.. a čo ešte viac nepochopím ako môže taká maximálna filmová degenerácia zarobiť 18 milionov dolárov + niekoľko miliónov za predané DVD. Ľudia sú asi naozaj hlúpi ak pozerajú filmy ktoré sú úplne predvídateľné a to čo náhodou nieje predvídateľné tak je maximálne nezaujímavé, po prípade sme to videli už v 100kách iných filmov. Ale čo sa čudujem, v dnešnej dobe scenár filmu asi tvorcom veľa nehovorí. Tí sa asi nedržia Zinnemannovho hesla že "na filme je najdôležitejší scenár, scenár a scenár a ostatné je už iba na poriadné vykreslenie už zase len spomínaného scenára" ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dobrý príbeh o skupine neškodných mladých zločincov, ktorí dostanú za úlohu pomôcť s úpravou starého nefunkčného hotela, ale časom zistia, že sa v jeho tajných chodbách ukrýva veľmi nebezpečný brutálny vrah, s ktorým má dozorca sprevádzajúci mladých zločincov už svoje skúsenosti. Spracovanie je na tom dobre, film je dosť krátky, takže ani nemôže začať nudiť, po zaujímavom úvode už film zoznámi so všetkými postavami a priestormi hotela a po polhodine filmu sa už je stále na čo pozerať, pričom okrem likvidácie mladých sa dej ešte trochu venuje aj vrahovej minulosti. Hororových scén je tu plno a som s nimi spokojný. Fungujú ale samozrejme len v rámci svojho typu, o atmosféru a ani napätie tu moc nejde, hlavné slovo majú hlavne rôzne naháňačky a následné skrývačky pred vrahom a viacero slušných likvidácií s kvalitnými krvavými scénami za pomoci rôznych prostriedkov. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, napichnutie na hák cez čelusť, pád na lane, alebo aj skvelá záverečná likvidácia, po tejto stránke sa tu je rozhodne na čo pozerať. Jedine to vydlabávanie očí hlavne kvôli svojej početnosti začne časom nudiť. Herecké obsadenie je obyčajným štandardom, hlavným kladom je bezpochyby výborný Glenn Jacobs, ktorý svojou postavou, aj výzorom na vraha tohto typu sedí dobre a mladíci vôbec nepôsobia dojmom nejakých zločincov, je to úplne bežná zostava typických vyvražďovačiek, ale aj tak sú tu len na to, aby mohli čo najzaujímavejšie umrieť a to si splnia. Réžia je bez väčších problémov, jedine mi vadí to občasné chaotické prestrihávanie, ktoré je už pomaly štandardom týchto moderných hororov tohto typu a technická stránka je na tom dobre. Ale nie som moc spokojný s prostredím filmu, film sa odohráva iba v interiéroch, ktoré navyše pôsobia až príliš stereotypným dojmom. Neviditeľné zlo nie je žiadny hororový klenot a to ani v tejto dobe, ale fanúšika tohto subžánru, v ktorom ide hlavne o vraha a jeho likvidácie s dostatkom krvi rozhodne nesklame. 72% ()

Reklama

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Od první scény nás film nenechává na pochybách, že o nějakou tu kvalitu tvůrcům vůbec nešlo. Už počáteční představovačka hrdinů – drsňáků je totálně ubohá. V tomto hororu absentuje jakýkoliv náznak napětí. Hororové atmosféře moc nepomáhají ani rádobyodpudivé scény, kdy hlavní vrahoun vydloubává lidem oči. Režisér asi chtěl v divákovi vzbudit znechucení, které by podkreslilo stísněnou atmosféru, jenomže vše působí pouze směšně. No a vrahoun sám působí tupě a komicky a rozhodně ne děsivě. Hák na řetězu, který se měl stát asi symbolem tohoto zabijáka, je tak jen symbolem tvůrčího zoufalství. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

2/10 To byla sračka tyvoe ! Jak se režisér vyžíval v těch nechutných scénách bylo moc trapný. Samý přeháňky, do "napínavých" scén se člověk nevžije, protože se spíš směje, než že by se bál. Kane je sice řádnej butcher, rád bych viděl jeho duel s rusákem z RockenRolly. Obrázky ušly. Jinak bída neskutečná. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle další horor z té široké rodiny vyvražďovaček. Rodiny vskutku obří, kde se však všichni příbuzní podobají jako vejce vejci. Tu a tam se někdo vyvýší vyší brutalitou, více lekačkami či nějakou hezkou herečkou, ale to je tak vše. Pravidla tohoto žánru jsou daná. Nějaká skupinka někam jede, na něco nebo někoho tam narazí a to něco nebo někdo je postupně likviduje. Buď nakonec nějaký šťastlivec přežije a ono monstrum zneškodní, nebo ne a pak jsou tu otevřené konce pro druhý, třetí, čtvrtý a někdy i pátý díl. A tak nic nového od takového díla skoro čekat nejde. Důležité jsou však lokace, kde se onen tuctový příběh vypráví. A v tomto filmu je právě ono místo samotné jeho hlavní devizou. Alspoň u mne. Hotel Blacwell naštěstí nebyl léta adaptován a tak, když v roce 1971 vyhořel, bylo veškeré vybavení i vnitřní dekorace původní. Milovníci art deca ihned s gustem obhlédnou všechny ty detaily vstupní haly, lustrů, výtahu i samotného vybavení pokojů. Nevím, zda tvůrci natáčeli film v nějakém skutečně vyhořelém hotelu z meziválečného období či se jednalo o kulisy. Pokud ano, byly dokonalé a já velmi oceňuji ty, kteří se tím takto zabývali. Ději jsem věnoval pozornost pravda menší, tam se jednalo o naprostou tuctovku zralou sotva na dvě hvězdy. přihlížím ale k originálnímu prostředí. Dávám tedy za tři naostřené háky. * * * ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Pracovní název filmu byl Eye Scream Man, později se uvažovalo o pojmenování The Goodnight Man, nakonec však zvítězil See No Evil. (Terva)
  • Jedná sa o prvý snímok, ktorý produkovalo WWE Studios. Do hlavnej roli obsadili dlhoročného wrestlera pôsobiaceho v tejto spoločnosti, Glena Jacobsa (Jacob Goodnight). V spoločnosti pôsobí pod prezývkou "Kane" a v štýle "veľkého červeného monštra". (AdamesWWE)
  • Všechen prach a mouchy byly přidány do filmu digitálně pomocí CGI. (Polgedney)

Reklama

Reklama