Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

Trailer

Skupinka mladých delikventů dostane za úkol vyklidit obrovský starý hotel Blackwell. V té chvíli ještě netuší, kdo se v něm skrývá... Seznamte se s Jacobem Goodnightem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Zručně vyfrézovaný slasher ve špinavých kulisách starého hotelu. Prostředí temných chodeb a zákoutí poskytuje ideální podmínky pro pořádnou naháněnou a rozhodně si s tím autoři dali velkou práci, což dotvářelo už tak ponurou atmosféru. Zabiják je mohutný psychopat, jehož zálibou je vydloubávání očí, lámání kostí o zeď mu také není cizí a zdejší škodnou loví převážně hákem připevněným na řetězu. Pro své oběti tak připraví několik bolestivých zabití a pro diváka super zábavnou vyvražďovačku. ()

(mOnkey) odpad!

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady rychlokvašných průjmů americké provenience. Středem zájmu je opět přehnaná brutalita, která se marně snaží zakrýt stupidní děj, nulovou atmosféru a chatrné výkony přítomných estrádníků z cirkusu, a která člověka vyděsí snad jen tím, kolik snímků podobného ražení tvůrci vykradli. Marná snaha, nic lepšího než odpad z toho nevykouzlíme. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle další horor z té široké rodiny vyvražďovaček. Rodiny vskutku obří, kde se však všichni příbuzní podobají jako vejce vejci. Tu a tam se někdo vyvýší vyší brutalitou, více lekačkami či nějakou hezkou herečkou, ale to je tak vše. Pravidla tohoto žánru jsou daná. Nějaká skupinka někam jede, na něco nebo někoho tam narazí a to něco nebo někdo je postupně likviduje. Buď nakonec nějaký šťastlivec přežije a ono monstrum zneškodní, nebo ne a pak jsou tu otevřené konce pro druhý, třetí, čtvrtý a někdy i pátý díl. A tak nic nového od takového díla skoro čekat nejde. Důležité jsou však lokace, kde se onen tuctový příběh vypráví. A v tomto filmu je právě ono místo samotné jeho hlavní devizou. Alspoň u mne. Hotel Blacwell naštěstí nebyl léta adaptován a tak, když v roce 1971 vyhořel, bylo veškeré vybavení i vnitřní dekorace původní. Milovníci art deca ihned s gustem obhlédnou všechny ty detaily vstupní haly, lustrů, výtahu i samotného vybavení pokojů. Nevím, zda tvůrci natáčeli film v nějakém skutečně vyhořelém hotelu z meziválečného období či se jednalo o kulisy. Pokud ano, byly dokonalé a já velmi oceňuji ty, kteří se tím takto zabývali. Ději jsem věnoval pozornost pravda menší, tam se jednalo o naprostou tuctovku zralou sotva na dvě hvězdy. přihlížím ale k originálnímu prostředí. Dávám tedy za tři naostřené háky. * * * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tedy navzdory obecnému nevýraznému hodnocení tohoto filmu jak na csfd, tak na imdb, musím uznat, že tohle byl slasher, který se mi opravdu líbil (a to nemám slahery jako horrorový subžánr příliš v lásce a opakuju to v komentářích stále dokola ...). Tento má však i jisté prvky exploitačního násilí a je to vlastně akce od začátku do konce. K filmu jsem se dostal vlastně až po 3 letech od jeho natočení a kdyby tady nebyl excelentní Fritt vilt 1 a 2, byl by to jeden z nejlepších slasherů, jaké jsem za poslední rok viděl (polárník a Norsko však proti této řežbě přece jen vítězí ...). Ono už špičkové na filmu je PROSTŘEDÍ! Já nevím jak ostatní, ale to prostředí starého baráku je do detailu promakané, to přece musíte vidět!! Źádný záběr není odfláknut, každá místnost, každý záběr je plný detailů, všechno krásně ponuré, hnusné, plesnivé až živé ... prostě jen toto muselo dát tvůrcům velkou práci a já to oceňuju, navíc to výborně dotváří atmosféru. Za další je důležité zmínit zabijáka ... Nejsem na tradice a tak mi obří hovado bez masky vůbec nevadilo. Masku prostě k slasheru nepotřebuji. Zabiják nevraždí jedním nástrojem, což je přežitek, ale vším, co je zrovna po ruce a hlavně také vydloubává oči za živa. Důvod jeho chování je dost slušně psychologicky podán (neříkám že bezchybně a perfektně, ale na druh filmu - zábavný slasher - hodně dobře), mnohem třeba lépe než ubohý Zombieho paskvil v Halloween (2007). Černobílé záběry na zabijákovu minulost jsou super. Jinak se nejedná o takové to "tajemno, někde tady je, třikrát na někoho bafne debilní kamarád a po čtvrté teprve přiletí mačeta", což absolutně nesnáším. Tady prostě více jak 2 metrový (i ve skutečnosti) zabiják jde na věc a my víme, že to je on a klidí se všichni od policisty až po myši v domě... a je jen otázka, kdo kam uteče a kam se schová. Ke všemu tomu, co jsem dopodrobna popsal musím vypíchnout ještě špičkové triky, gore, násilí, akci (AKCI - rychlé, akční, dynamické, brutální, ...), atmosféru a docela v pohodě partičku obětí, které si mé sympatie docela získala, i když ne nějak výrazně, ale také mi nebyly úplně lhostejné. Prostě opravdu parádní superakční slasher jakých je jen málo ... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh a scénář je strašně, strašně hloupej, plný nelogických a "neuvěřitelných" věcí. Hlavní postavy jsou místy často hodně směšné. Experimenty s kamerou, střihem a obrazem použité v tomto filmu jsou už tak ohrané a všední, že mi už pomalu začínají lézt dost na nervy (hlavně když jde vidět, že tyhle "hrůzu"nahánějšící triky nahrazují zcela nehrůzunahánějící obsah filmu - což ale není případ tohohle). Když je skoro každý druhý střih doprovozený hudbou nebo zvukem, začíná se mi otvírat kudla v kapse. Hlavního záporáka hraje zřejmě zase další nabouchaný wrestler, který svou vizáží přesně zapadá do role přitroublé hory svalů, která ve filmu pronese jen asi tři slova. Ale navzdory tomuhle všemu, se filmu povedl parádní kousek - bavil mě, a bavil mě dost. Bavil mě právě zrovna hlavní záporák, který přecharakterizovanou a nesnesitelnou omladinu kosil poměrně neotřelým způsobem. A o to hlavně v těchto filmech jde, no ne? 3,5* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • V jedné z prvních verzích scénáře neměl Jacob Goodnight (Glenn Jacobs) oční víčka. (Polgedney)

Reklama

Reklama