Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $135,026,902Tržby Celosvetovo $202,292,902Tom Shadyac a jeho jednoznačne najlepší počin, ktorý ma cit, výborný pribeh, primeranú vtipnosť a skvelého Robina Williamsa ako Doktora Flajstra:)) "Film čo chytí za srdce." /85%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Smrť nie je naším nepriateľom. Tým je ľahostajnosť.“ Kto by myslel, že snímka Toma Shadyaca (ACE VENTURA: ZVIERACÍ DETEKTÍV) je inšpirovaná skutočnými udalosťami! A predsa. Robin Williams tu takmer výborne stvárnil lekára liečiaceho smiechom, čo mu pod nohy hádže veľa problémov. Priznám sa, že som sa bál, čo z toho bude za sladký cukor, preto ma – v dobrom – zaskočilo, že sa nejedná o komédiu, ale skôr tragikomédiu; ak vás nedostanú na rakovinu umierajúce deti, bude vás šokovať zvrat nastanúci cirka dvadsať minút pred koncom, ktorý snímku definitívne odťahuje od žánru komédia. Poteší tiež výskyt zaujímavých hercov v podporných roličkách (Philip Seymour Hoffman, Monica Potterová, Bob Gunton). ()

Reklama

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je urážkou reálneho Huntera Adamsa a nadácie, ktorú založil. S jeho reálnym životom a dielom to súvisí asi ako Hamlet s hemendexom. Navyše, sfiktívnená verzia Adamsa v podaní Williamsa je nielen neuveriteľnou karikatúrou a znôškou klišé, ale jej pokrytectvo je prezentované ako pozitívna vlastnosť. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh, s vyvíjajúcimi sa postavami a vzťahmi medzi nimi. Veľmi nešťastný pokus o dramatickú vložku v závere filmu. Celé to vyznelo do hlucha a zbytočne mi to pokazilo celkový dojem. Takto uberám z hodnotenia dolu a pochybujem, že si ho ešte niekedy pustím. Monika Potter, Robin i ďalší...díky. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Robin Williams má určitě lepší filmy, ale Patch Adams je docela milé překvapení kombinující humor, romantiku i smutek v pěkně vyvážené formě a právě humor je zde nejvíce pamětihodný díky Robinově přirozenosti. Nemohl jsem se ale zbavit dojmu, že ještě ve filmu postrádám nějaký větší náboj. Nevím jestli to bylo režií nebo scénářem, ale přišlo mi to víc jako taková jednohubka na odreagování a nešlo si nevšimnout té přílišné naivity. Každopádně Robina mám rád skoro všude a navíc nemám problém se stále pořádně zasnít, takže zůstávám na silných třech hvězdách. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)
  • Během natáčení spolupracoval Robin Williams s organizací Make-A-Wish, jejímž úkolem bylo splnit sen dětem s rakovinou. Nemocné děti si pak zahrály ve filmu pacienty nemocnice. (HellFire)

Reklama

Reklama