Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh australského zbojníka irského původu Neda Kellyho, legendárního australského lidového hrdiny. Jako sedmnáctiletý je v roce 1871 nespravedlivě obžalován z krádeže koní a skončí na tři roky ve vězení. Po návratu se brzy dostane do střetu s policistou Fitzpatrickem, který obtěžuje jeho sestru Kate. Fitzpatrick se začne rodině mstít. Pokusí se zatknout bratra Dana za krádež koní a v potyčce s ním je zraněn. Nahlásí, že ho zranil Ned, ačkoli ten nebyl rvačce vůbec přítomen. Ned, Dan a jejich kamarádi Joe a Steve jsou prohlášeni za psance, které smí kdokoli zastřelit na potkání, Nedova matka je zatčena a posléze odsouzena k tříletému trestu. Mezi psanci a policisty vypukne válka, na straně policistů jsou první mrtví. Kellyho gang se toulá krajem, vyloupí dvě anglické banky a spálí zástavní listiny, které tam najde. Získává si sympatie prostých lidí, guvernér proti nim zato vypraví armádu policistů, vedenou náčelníkem Harem, pro kterého je dopadení Kellyho životním úkolem... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film nie je zlý, ale pôsobí ako TV film a jeho výsledná realizácia postráda rytmus, napätie, možnosť stotožnenia sa s ústrednými hrdinami i emočné poslanie a tým z hviezdnych výšin, aj napriek skvele odvedenej práci, klesá do stredných priečok svetového filmového priemyslu. Príbeh deja Neda Kellyho je rozprávaný nezvyčajne rozvláčne a lenivo, akoby ani nechcel diváka vtiahnuť k sebe a preto možno snímku odporučiť hlavne všetkým fanúšičkám a fanúšikom tragicky zosnulého H. Ledgera v titulnej úlohe, rovnako tak ako milovníkom historických či životopisných filmov. Film ma zaujal, ale nebol najlepší. Myslím, že by mohol byť rozprávaný lepšie. Bol som trochu popletený z postáv a koniec, kedy bol Ned Kelly niekoľkokrát postrelený, mi pripadal nepresvedčivý, že to mohol prežiť. ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Prehnane nudný 2-hodinový blábol. Film bez napätia, bez akýchkoľvek vzťahov medzi postavami (načo sú nám zvučné mená, keď aj napriek tomu zahrajú veľké makové). Heath Ledger je drevený, Orlando Bloom ešte horší ako v Tróji, Geoffrey Rush neviditeľný a Noami Watts sa tiež moc nepredviedla. Nezávislý filmík, v ktorom si austrálčania zhovadili svojho Jánošíka. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Další z řady příběhů o tom, jak slušný a navýsost čestný, žel Bohu chudý hoch nemilostí bohatců a nepřízní osudu do špíny světa uvržen jest a po hrdinstvích zločinných, jichž se ani dopustiti nechtěl, avšak opět osudem donucen byv, pouť svou vezdejší rukou zákonnou ukončí. Truchlohra o pěti dějstvích, kde lze libovolně měnit zcela vše, jen začátek a konec je jasný. Už se těším na film Kajínek ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dosť dobre nepáchem tú zaujatosť filmových tvorcov robiť z násilníkov, vrahov, trestancov, zbojníkov a zlodejov sympoš chlapcov s dobrým srdcom, takmer až obete. Kelly Family je tiež tento prípad. Darmo, že spracovanie nie je zlé, prekrútený námet oproti hist. skutočnostiam znevažuje celý príbeh. Zákonite je divákovi jedno, čo sa stane s hlavnými "hrdinami". Dej síce zachýtavá tie najznámejšie momenty ako obvinenie z vraždy, zastrelenie 3 policajtov, vylúpenie 2 bánk, neúspešné vykoľajenie vlaku, zastrelenie informátora, burcovanie národa voči Britom a záverečnú prestrelku v domáckom brnení s policajtami. Všetko ostatné si však prekrucuje tak, aby Kelly a jeho zabijácka banda vyzerali ako neviniatka...ešteže nezmenili záver so zaslúženým odstránením týchto násilných živlov. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Vrah a zloděj, nebo chudák smýkaný osudem, s dobrým srdcem, který se jen brání a pak už nemůže jinak? Kolik takových legend bychom po světě našli? Jedna z nich je o Nedu Kellym, kterého hraje bohužel už nežijící Heath Ledger - za něj o hvězdičku víc, protože nic naplat, byl to krásnej chlapík a úžasným pohledem a obrovským talentem. Já na westerny nejsem, ale tenhle mě bavil, byl docela napínavý, místy smutný, ani trocha toho adrenalinu nechyběla a střelný prach bylo skoro cítit přes obrazovku. Slušné, víc než slušné. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger dostal za tento film honorář 50 000 liber, čímž projevil svou oddanost. Zároveň se mu splnilo přání zopakovat si spolupráci s režisérem Gregorem Jordanem. V Austrálii se později stal film úspěšným hitem. (Michelle75)
  • Irský folkový zpěvák, který se objevil ve filmu, je Bernard Fanning. (HappySmile)
  • Ve filmu lze vidět Neda Kellyho (Heath Ledger) ozbrojeného upilovanou .577 Carbine. Skutečný Ned Kelly takovouto pistoli vlastnil, dostal ji jako mladík od bushrangera Harryho Powera, který ho s ní učil střílet. Říká se, že patřila mezi jeho nejoblíbenější zbraně. (HectorHagman)

Reklama

Reklama