Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 567)

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Pro mne velké zklamání. Nuda...herecké výkony dobré, ale jiné bych nečekala. Obsah takřka nulový. Hlášky místy vtipné - ale na to, aby film byl koukatelný a divácky zajímavý, nestačí vedle sebe jen poskládat pár dobrých herců, těm vložit do úst pár sprostých slov a a čekat, že to divákovi něco přinese...a to je to, co mi chybí. Jaký smysl mělo na film se dívat, co mi to přineslo? Vůbec nic. V tuto chvíli mám dojem, že opravdu jen to zklamání.

plakát

Skinheads (1993) 

I přes určité stáří filmu se na dílo dalo dívat - typicky italské, spousta klišé a až směšných dialogů, ale jako jednoduchý a schématický náčrt výseku životní cesty Marca, hlavního hrdiny, který v životě tápe, bez autority a životního smyslu, nebo nějaké víry, snímek funguje.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Oproti Volverinovi se mi tihle X-meni líbili moc. Skvělá podívaná, úžasné efekty, zajímavý příběh. Jen ten Jackman by možná nemusel být tolik nabušený, všeho moc škodí. Fassbendera vidím ráda všude a Jennifer se mi tu také moc líbila. Celkově partička hrdinů byla poskládána skvěle a uměli to pořádně rozjet. Příjemné překvapení.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Film je zbytečně komplikovaný, přitom děj i obsah je jednoduchý a sdělitelný jednou větou. Tak to má ostatně podle mého názoru ve filmu být, pak ale nechápu, proč se film zpočátku tak šmodrchá. Akčních scén bych také přidala, 3D efekt naprosto zbytečný. Jinak je to ale film velmi kvalitně odvedený, nikde neškobrtá, na plátně se děje přesně to, co bychom od akčního sci-fi měli čekat, hloupě se nemluví, vše odsýpá. Slušná podívaná.

plakát

Divergence (2014) 

Podívaná pro teenagery, která silně připomíná Hunger Games, ale i třeba Harryho Pottera. Ti mlaďoši jsou pěkní, maj svaly, různě spolu zápasí a do toho se občas zjeví Kate Winslet ve stylu Cruelly. No, snést se to dalo, naštěstí provedení mělo lehce vzestupnou tendenci, ale chuť odejít z kina jsem měla po prvních pěti minutách.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Nádherný film. S poměrně hloupým názvem, který mě dlouho nelákal...skvost, který není na první pohled znát. Geoffrey Rush byl vynikající a Donald Sutherland, byť jeho role byla docela malá, také - jejich dvojka se mi moc líbia. Jak to celé dopadne bylo znát záhy, ale o tom to až tak nebylo...protože sílu mělo vše kolem. Dobrou třetinu na kvalitě přidává famózní hudba, je náherná do posledního tónu. Celé je to vizuálně nádherné, pomalé, laskavé. A Čechům samozřejmě plesá srdce v závěru. Nevím, jak dlouho si film budu pamatovat, ale dívat se na něj byla lahůdka. Ty dvě hodiny utekly neskutečně rychle.

plakát

Ginger a Rosa (2012) 

Skvělý film, který mě chytil hned od začátku. A to díly s teenagery v hlavní roli moc nemusím. Na pozadí poválečné doby se vyvíjí příběh dvou kamarádek, který jde do extrému....každá je jiná a každá do má jinak těžké...kromě toho, že dospívají. Film je natočený citivě, nijak zvášť manipulativně a herci se s poměrně silným tématem poprali víc než dobře.

plakát

Sviňák (2013) 

Skvělý film, takových je málo. Skotské, tedy ještě o něco víc ujeté, než britské. Úžasná hudba a humor...který po čase začne černat a začne přituhovat....drsné, temné, neskutečně dobré. Možná by stálo za to přečíst si i předlohu...

plakát

Učitelka angličtiny (2013) 

Mám ráda romantické komedie, legrační zápletky a šťastné konce. A ještě když v takových filmech můžu najít oblíbené herce, jásám. Učitelka angličtiny není žádný velký skvost a začátek byl dokonce dost nudný, že jsem i přemýšlela, že film vypnu, leč nestalo se tak a čas s ním mi příjemně utekl.

plakát

Život Adèle (2013) 

Asi je na mě už těch filmů o teenagerech a jejich dospívání až moc. Život Adele má plno reklamy, je opěvovaný, ale nějak mi uniká, čím se liší od jiných, podobných. Neuchvátil mě, nezaujal, ničím nedostal - tedy kromě pár žhavých scén.