Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během průzkumu ložisek ropy zmizí uprostřed bažin několik zaměstnanců velké naftařské společnosti. Vyšetřování se ujímá místní šerif, který musí čelit staré seminolské legendě, jež se probudila k životu. Man-Thing - přízrak, který se plíží močály a nemilosrdně spálí dotekem každého, kdo má jen trochu strach. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo na průměr. Slušná atmosféra, dobrý triky. Postupně se ale na to začala nabalovat klasická klišé, herci nehráli zrovna přesvědčivě a postupně se to vykorunovalo naprosto nelogickým ocicmáním, které se konalo ještě na samý konec. Předvídatelnost, pár mrtvých blbů a počítačová příšera. Jediný, za co stojí dát alespoň těch 20%, je jakž takž ucházející bažina a mladá kočka na začátku, co ukáže perfektně tvarované poprsí. A že ty stojí za vidění! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Marveláci si tímto kouskem vybrali hodně slabou chvilku, to je jasná věc. Zvláště pak, pokud se budeme bavit v kontextu komiksových adaptací (dejme tomu) poslední dekády. Když si ale film porovnáme s dalšími béčky stejné kategorie (rozpočet, no-name obsazení), nepůjde o vyloženě nekoukatelný počin. Prostředí bažin, ve kterých se snímek odehrává, má svou působivost i na ten neustálý filtr denních záběrů se dá celkem zvyknout (navíc se tím krotí pocit z celkové lacinosti), zásadní problém ale vidím hlavně v blbosti a kulhavé logice scénáře a neschopnosti režiséra natočit jedinou napínavou scénu - takovou, kde by nesázel na primitivnost zprofanovaných lekaček (ty mu ostatně také nejdou) a pokusil se budovat a gradovat atmosféru tak, aby si divák mohl z pouze tušeného nebezpečí leda tak káknout do textilu. Všechny rekvizity byly přichystány, režisér Leonard (v devadesátých letech natočil solidní thrillery jako TRÁVNÍKÁŘ nebo SKRÝŠ) ale jako by si nedokázal vzpomenout jak s nimi zacházet. 40% ()

Reklama

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotím bez ironie. Samozřejmě jde o béčko (céčko?) a já k němu budu shovívavý. Scénář slabý, pár scén by i stálo za komentář, ale.... No jednu si neodpustím. Když jede nový šerif v lodi na začátku do města, velmi inteligentně s důležitým výrazem ve táři se zeptá lodivoda" proč se ta hospoda jmenuje u vody?" ten mu odpoví "protože je u vody". Ona totiž byla u vody :-). Jinak režisér nešetřil na efektních krvelačných scénách morfologicky neodpovídajících těl, na začátku byla nezbytná erotika a na konci mokrý happyend. V první půli jsem se celkem nenudl, druhá polovina film stáhl trochu do bažin. Já osobně bych na tuto stvůru poslal práškovací letadlo. Možná by to pomohlo... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Průměrné hororové béčko, které by svým obsahem jistě udělalo radost nejednomu ekologickému aktivistovi. Tvůrci dobře věděli, že když budou tlačit atmosféru vehementně z každého záběru, nakonec jí trochu vykřešou, což se v záplavě zelených filtrů, dramatického nasvícení a hromady zamlžených prostor vcelku podařilo. Potvora byla OK, špatné kupodivu nejsou ani triky. Kdyby se stopáž zkrátila o dvacet minut a vypustil se povinný románek titulního pána a titulní paní, byly by ty dvě hvězdy i s čistým svědomím. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

NUUUUUDA! Za celou dobu sledování MAN THING jsem třikrát usnul, jednou se zasmál, několikrát jsem si řekl " to snad není možný", no a ten zbytek jsem prozíval. Děsná nuda a zbytečná ztráta času. Tohle jestli měl být horor tak to pak MAXIPES FÍK je krvelačnej thriller. Špatní herci, bezduchá atmosféra, špatný scénář, hudba, ale hlavně hrozný exteriéry. Copak už jste někdy viděli naftařský závod s třemi zaměstnanci? Na filmu jsem neshledal vůbec nic co bych mohl ocenit, vlastně ani nevím za co jsem dal tu jednu hvězdu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film byl původně určen rovnou na DVD, avšak na halloweenský svátek roku 2004 byl uveden v kinech. (Terva)
  • Během testovací projekce odešla polovina diváků ještě před koncem promítání. (-bad-mad-wolf-)
  • Příběh se sice odehrává mezi státy Florida a Lousiana, natáčení však probíhalo v Austrálii. (Terva)

Reklama

Reklama