Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Čekal jsem tuctovou romantiku, kde je všechno jasně nalajnované a nic vás nedokáže překvapit. Začátek je v takovém dejme tomu prcičkovském stylu. Prostě ta klasická americká školní teenegerská podívaná. Začátek mě sice bavil, ale vše šlo tak jak jsem čekal. Podle zažitých pravidel žánru. Z omylu mě vyvedl konec dějové linky, který skýtá jedno velké překvapení, které pro mě ozvláštnilo celý film a tím i přidalo něco navíc k trošku vyššímu hodnocení. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám nutkání dát nižší hodnocení, protože film je až příliš přeslazený, vhodný pro teenagery, kteří se mohou v hlavní dvojici lépe vidět a z mnoha scén se daleko více takříkajíc posadí na zadek. Pro diváky, které již ošlehal život a učinil z nich cyniky, bude pak tento počin pouze cukrkandlovým koktejlem, jehož sladkost místy bude svírat obličej. Ve své podstatě je snímek značně předvídatelný a přestože závěr je značně emotivní, nepůsobil na mne tak silně, dojemně a opravdově jako mnohem starší Love Story. Dodatek: Po delším čase a rozmyslu ubírám hvězdičku. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +dojemný příběh, Mandy Moore pěkně zpívá(a taky dobře hraje a vypadá), Shane West velmi příjemě překvapil, postavy -sem bych možná dosadil, že mohlo být klidně hvězdnější obsazení, ale ve výsledku o nic nejde, no a nsad není tu tolik krásných(přírodních) záběrů/// Další film, který příjemně překvapil. Takové fakt zbožňuju. Velice podobný filmu Zápisník jedné lásky. Z počátku se příběh tváří jako klasická variace na Teen romantiku ve školním prostředí. Brzi však zjistíte, že tady se hraje na vážnější notu a popravdě: je to jedině dobře. Takhle je to zase něco jiného, dřívě neviděného. Doporučuji tohle vidět zamilovaným. Při romantické atmosféře to prostě nemá chybu. Pro tento účel je to naprosto vhodný film./// Celkem 80%/// ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Na základě hodnocení některých uživatelů z mé topky, kteří k tomuto filmu pějí ódy, jsem se i já rozhodl ke projekci, ačkoliv mě obsah moc nezaujal. Zpočátku mě to moc nebavilo, protože první minuty dosti zaváněly typickým "prcičkovským" stylem, který je mi už dnes poněkud nesympatický, poté se to však přehouplo ve vážné romantické drama, takže film rázem změnil svojí tvář k lepšímu, co přišlo pak mi ale nevídaným způsobem pohnojilo mé nadšení. Dostal jsem nemilosrdnou porci sentimentální podívané, která sice může být slastí pro ty, jenž si potrpí na podobné ubulené dojáky, ale tohle já nežeru. Pokud už narazím na nějaký doják, doufám, že emotivní scény budou zrežírovány správnou měrou, tak aby se z toho nestal obyčejný útok na city, tak jako to je v tomto případě. Po obsahové stránce nemám žádné námitky, ale po formální stránce to zkrátka nebylo nic pro mě. Pardon. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Ustredni dvojice je vazne skvele vybrana, vypadaji spolu uchvatne. Zvlast Shane se predvedl a ty jeho zamilovane pohledy jsou srdcervouci (bez debat jeho nejlepsi herecky vykon). Je to pribeh o prave, ciste a nevinne lasce, takze to pro dnesni pubertaky asi moc nebude. Na muj vkus je Mandy az moc zbozna, ale stejne me to dojalo, klise neklise. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Nápad na vytvoření postavy Jamie Sullivanové a některých událostí z knihy/filmu pochází od sestry Nicholase Sparkse Danielle Sparks Lewisové (které je věnována kniha i film). (HellFire)
  • Film natočili za 39 dní aj napriek faktu, že Mandy Moore mohla byť na natáčaní len 10 hodín. Bola totiž ešte neplnoletá. (ladko)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy Landon (Shane West) vezme večer Jamie (Mandy Moore) na hranice státu Severní Karolíny s Virginií. Ve skutečnosti k nejbližším hranicím tohoto státu z města Beaufort to jsou více než 3 hodiny. To samé z města Wilmington, kde se fim skutečně natáčel. (noirre)

Reklama

Reklama