Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Parta hokejových nadšenců ze Zapadákova se chystá k zápasu se slavnými NY Rangers. Tolikrát obehrané a průhledné schéma s mírným náznakem humoru a minimem vtipných situací mi tentokrát přišlo za hranicí mého vkusu (sám jsem se divil, že mi nesedlo hokejové téma) a nebýt Russella Crowea a závěrečného "napínavého" zápasu asi bych si drbal hlavu víc. Ale jako reklama na Rangers to šlo. Ještě že aspoň u televize bylo teplo. 50%, víc nedám. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Je to celkem příjemný civilní snímek, na který se pěkně kouká a který hezky plyne. Má takovou jemnou melancholickou, ale zároveň zábavnou atmosféru, prostě taková pohodovka. Příběh je již spoustu krát viděné klišé, nicméně zde podané celkem vkusně. Je tady pár vtípků, ale komedií bych to určitě nenazval. Prostě takový filmík na pohodu. Nelze od toho čekat nic velkého, ale nezklame to. Dá se na to kouknout i 2x. Howgh! ()

Reklama

Mičl 

všechny recenze uživatele

V maloměšťácké komedii nemůže jouda Reynolds chybět, no nevadí, ale co tam dělá Russel Crowe.? Charakterní hereckou stránku určitě neprojevuje, ani nemůže. Tak ukazuje svoji druhou tvář : S přehledem zahrát cokoliv. Jinak se jedná o příjemnou oddychovou sportovní komedii, z mě blízkého hokejového prostředí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Konfekční záležitost, typická vata pro nedělní televizní odpoledne. Zjištění, že jsem tím marnil čas už podruhé, přišlo se závěrem filmu - pamatoval jsem si jen bleskový draft dvou domácích hráčů a jejich odlet s týmem NYR. Jinak se mi všechno vykouřilo z hlavy. A zase to všechno kompletně zmizí, pro podobný filmy nemám v hlavě místo. ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se neobjevil žádný film z hokejového prostředí a tak když přišel tenhle směle jsem po něm sáhl a vůbec nelitoval. Mystery Alaska je opravdu dobrá komedie, při které ale víc než smích budete používat svoje palce, protože při typicky americkém nápadu pozvat gigantický hokejový klub do malé zapadlé vesničky na Aljašce budou všichni její obyvatelé dělat vše pro to aby to těm "klukům z města" nandali a vy jim budete to budete všemožnými způsoby přát. Třeba jim budete držet právě ty palce! :o) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Russell Crowe nikdy před tím na bruslích nestál, takže se za pár týdnů musel naučit perfektně bruslit. (morgos)
  • Film sa mal pôvodne volať Face Off. (sWONDER)
  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)

Reklama

Reklama