Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, mnohem víc. Film je prostě úplně obyčejný a místo skinheadů by tam mohla být jakákoliv jiná skupina, třeba i ti vietnamci. Žádná hlubší myšlenka jako v Kultu hákového kříže, prostě jen příběh o partičce pozérů, která dostane do držky a pak se schovává. Navíc je zde něco, co mi vadilo i u Kultu hákového kříže, ale až tady mi to plně docvaklo, když pořád provolávali, že tady je to jejich. Je to naprosto nepochopitelné, mluvit o nějakém (bílém) původu a že je tato země moje, když mí předkové byli přistěhovalci (USA, Austrálie). Působí to prostě směšně. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me obrovskym zklamanim. Tesil jsem se, ze se dozvim neco o australskych skins a jejich zivotu a pohnutkach ale misto toho se mi dostalo par trapnych rvacek s "rakosniky" a nicnerikajicich plku blbecku, kteri se nijak nelisi od normalnich zlodeju a jinak neprizbusobivych spolecenskych vyvrhelu... Vse navic v opravdu hnusnem blede modrem nadechu,, kamera je nezavisle hnusna az na uplne posledni zaber zasahujici do titulku... S Kultem hakoveho krize je opravdu velmi ale velmi opovazlive tento filmecek, na kterem neni zajimavy ani Crowe, srovnavat.. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý film.Kult hákového kříže jsem zatím neviděl,takže srovnat nemůžu a je docela možné,že po jeho zhlédnutí strhnu Romper Stomper hvězdičku,ale zatím si trvám na čtyřech a to hlavně díky skvostnému Russelu Croweovi,který se od své role vžil naplno.Brutalita mi nevadila,ale podruhé se na to asi nepodívám.70 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drsné a syrové drama o australských skinheadech nemá možná zrovna dokonalý scénář, ale je velmi dobře natočené, i celkem slušně zahrané. Russell Crowe byl sice tak přesvědčivý, že jsem hned krátce po začátku začal doufat, že ho někdo brutálně zabije, ale nejzajímevější herecký výkon předvedl Daniel Pollock (R.I.P.). ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Po druhém skouknutí mám dojem, že opravdu není potřeba točit další filmy o těchto tupých hloupých opicích. Jinak natočeno docela dobře a zajímavě, takže film sám o sobě neodsuzuji, odsuzuji téma a hlavně to, že i když podobné filmy končí naštěstí tragicky, náckové v nich nejsou z pohledu diváka rozdrceni a zesměšněni úplně. A ať mi nikdo neříká, že jsou to přece jen také jenom lidi, ne, jsou to nádory a ty mají být nejlépe chirurgicky odstraněny... 6/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)
  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)
  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)

Reklama

Reklama