Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

za vším hledejte ženu :-) absolutně jsem si představovala, že ten film bude o něčem jiném.. a absolutně mě výsledek potěšil :-) vidět Russell Crowa za "mlada" v bombarďákách bylo příjemné a říkám Vám, že bych ho pustila za práh svých dvěří :-) ze začátku by jste rákosníkům nejraději pomohli vymlátit duši vyznavačům Mein Kampfu, ale o pár stop dále se karta obrátí :-) dost zajímavě na to, abych si svůj zážitek ještě několikrát zopakovala :-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodně násilný film. Ale podaný tak, že mi to všudypřítomné násilí, rabování a očišťování bílé rasy trochu vadilo. Tak trochu se nabízí srovnání s Kultem hákového kříže, v jednom momentu dokonce s Mechanickým pomerančem, ale zde bylo násilí, respektive neonacismus podáno o několik tříd hůře. Jediný dobrý herecký výkon podal nepřekvapivě Russel Crowe, který zastiňuje všechny zbylé herce rozdílem tří koňských délek. Ještěže má Romper Stomper jen hodinu a půl, jinak by mohl přijít o další hvězdičku z mého hodnocení. Trochu škoda Daniela Pollocka, který před uvedením filmu spáchal sebevraždu, protože jako jediný opravdu působil dojmem skinheada... Jako klad nemůžu připočítat ani hudbu, ani erotické scény, ani kameru, která byla hrozná. Proč tedy hodnotím průměrně? Na dvě hvězdy jsou tu imho horší filmy. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poselství? Těžko. Brutální sonda do života těch nejméně nebezpečných pravicových extrémistů? Bezesporu ano. Sonda velmi výživná, přes hodinu a půl na okraji společnosti...přesněji na pravém okraji společnosti. Herecké výkony povedené, příběh patřičně vyhrocený, výborný protipól hereckého rozsahu Jacqueline McKenzieové v porovnání s milující matkou, kterou hrála v apokalyptickém dramatu Na Břehu. Takže, má v sobě tenhle film něco hlubšího, jako třeba American History X nebo je jeho cílem jen a pouze šokovat? To kdybych věděl...nerozhodnost hodná Merkurova znamení strikes back:) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý film.Kult hákového kříže jsem zatím neviděl,takže srovnat nemůžu a je docela možné,že po jeho zhlédnutí strhnu Romper Stomper hvězdičku,ale zatím si trvám na čtyřech a to hlavně díky skvostnému Russelu Croweovi,který se od své role vžil naplno.Brutalita mi nevadila,ale podruhé se na to asi nepodívám.70 % ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krutý film z prostředí skinheadů. Mlátičky s japonci nakonec přejdou v mlátičky mezi sebou. Konec filmu je vůbec ironický. Docela se mi to i líbilo, ale děj nebyl tak hutný. Kdybych to měl srovnat s Kultem hákového kříže, je to pro mně jasný propadák. Navíc mi tam vadila i docela slabá hudební kulisa. Naopak musím vyzvednou Russella Crowa za bezchybné ztvárnění nacistického šílence. Takže pokud už se chcete poučit o holých lebkách, je pro mně Kult hákového kříže takový více říkající. Díky Hendovi dávám 65% jinak by to bylo míň. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Předobrazem Handa (Russell Crowe) byl vůdce Melbournských skinheadů Dane Sweetman, který si v době natáčení odpykával ve věznici Pentridge doživotní trest za vraždu. (ČSFD)
  • Film získal australskou filmovou cenu v kategorii nejlepší herec, nejlepší zvuk a nejlepší původní hudba. (Sufferer)
  • Film byl odmítnut městskou radou v Glasgow. (Lajty)

Reklama

Reklama