Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný drama a sonda do života bandy australských skinheadů. Divoké, násilné, brutální ... Ale to je tak vše. Film postrádá nějakou větší hloubku, výpovědní hodnotu nebo nějaký zlom, který by člověka trochu chytnul za srdce. Tohle je spíš odpudivá podívaná plná násilí, bezmoci, lidské špíny, zla, hlouposti atd. Russel Crowe podal vynikající výkon, nad všemi zúčastněnými herci - komparzem vyloženě v podání své role vyčnívá. Každopádně s kultem jako je například Kult hákového kříže (1998) se film vůbec rovnat nemůže ... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Crowe ešte ako náckovské ucho budujúce si svoju povesť a nebrániaci sa ísť až za hranice únosnosti. Jeden z tých lepších filmov s touto tématikou. Síce sa to celý čas rýpe v bahne, ale Russellovi úloha poriadne sadla. Aj spätne si spomínam na silný pocit, ktorý som z filmu mal. Taká trochu low budget záležitosť, tentoraz bez výrazného morálneho posolstva aký mal napríklad Kult hákového kríža. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Příběh a milostná odbočka nejsou ve filmu až tak důležité, jako ukázání řádění skinheadů v australském Melbourne. Russel Crowe je v roli Handa, vůdce skinů a fanatického stoupence Hitlera opravdu skvělý a od prvního okamžiku budete chtít aby tahle svině dopadla co nejhůř. Pseudodokumentární kamera pak velmi napomáhá dotvořit atmosféru filmu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Absolútne som netušil a ani by som len nepovedal, že Russell Crowe hral v niečom takomto. Každopádne on je to jediné čo celý film drží nad vodou. Príbeh nie je vôbec zlý, fajn sa to rozbehne, Crowe ma čo ponúknuť, ale od polky filmu mi to prišlo dosť slabé a nevýrazné, dokopy sa to nikam moc neposunulo, nevyvíjalo. Škoda, úvodná polka bola dobra. 50% - 2* ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Banda tupých hlav si krátí drahocenný čas poflakováním po městě, nadáváním, rozbíjením výloh, bitkama... a proč?! No protože jako "nadřazená rasa" se cití utiskovaní z každé strany. No a místo činu?! Jenom kecy. Hand jako vůdce gangu má plnou hubu mravních poučení o tom, co by mělo být a jak je nespokojený se systémem, no co proto udělal? Kulové. Jen by mě zajímalo, kdy nastává ten okamžik debilizmu, ktery změní celkový chod člověka, to je pro mě fakt záhada, ktery okamžik změní člověka natolik, že se z něho stane... Rumpr Campr 4/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Předobrazem Handa (Russell Crowe) byl vůdce Melbournských skinheadů Dane Sweetman, který si v době natáčení odpykával ve věznici Pentridge doživotní trest za vraždu. (ČSFD)
  • Film získal australskou filmovou cenu v kategorii nejlepší herec, nejlepší zvuk a nejlepší původní hudba. (Sufferer)
  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)

Reklama

Reklama