Reklama

Reklama

Made in Britain

(festivalový název) (TV film)
  • Velká Británie Made in Britain (více)

Obsahy(1)

Made in Britain je sondou do života mladého neonacisty. Hlavní hrdina Trevor, ignoruje jakékoliv nařízení, zákony a systém obecně. Nechodí do školy ani do práce a jediné na co se zmůže je kradení aut. Dostává se do ústavu pro mladistvé, kde by z něho měli udělat slušného člověka. Ale ani vychovatelům se tento záměr nepodaří a Trevor se dál poflakuje a hází cihly do domů pákistánské menšiny. Celý snímek je o boji proti společnosti, pravidlům či řádu... (culas)

(více)

Recenze (49)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý skinhead Trevor je nekompromisne konfrontovaný s bezútešným životom v thahcherovskom Anglicku. Žiadna budúcnosť. Žiadna perspektíva. Nezamestnanosť. Špinavé mestá zamorené hordami prisťahovalcov. Drogy. Kriminalita. Rozklad a úpadok tradičnej britskej spoločnosti. Destabilizovanej Veľkej Británii vládne tvrdou rukou Železná lady. Jediné čo zostáva je držať hubu a krok. S tým sa však frustrovaný Trevor nedokáže zmieriť. Nechce rešpektovať skôrnatené autority chorého systému. Nechce sa zaradiť medzi poslušné, hlúpe ovce. On je mladý rozzúrený vlk. Je to divoký rebel, ktorý ide hlavou proti múru. **** ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Větší brak s tématem skinheads jsem ještě neviděl a to mám za sebou hodně filmů... Trevor je psychicky labilní mladík s vytetovanou svastikou na čele. Dělá nepořádek, kde se jenom dá a je trošku paradox, že se kamarádí s černochem. Tento film nedává smysl, skín s černochem útočí na pákistánské domy a nadávají na přistěhovalce, že Británie je bílá, alan Clark si nejspíš nenastudoval historii hnutí a věci k tomu patřící. 15% ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Neonacista Tim Roth je šestnáctiletej pásek, kerej se dostane do pasťáku a má poslední šanci, než to s nim půjde s kopce. Dokáže se vrátit na správnou cestu a nebo ho láska ke krádeži auťáků stáhne na dno? Dost zajímavej nízkorozpočtovej snímek, kterej absolutně řídí mladej Tim Roth. A zajímavý je, že v něčem se s nim dá souhlasit. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU'RE OUT OF THIS ROOM, OUT OF THIS PLACE. YOU'RE BACK INTO THE WORLD. IT'S YOUR FUCKING WORLD, MATE, NOT MINE. YOU CAN STICK IT UP YOUR ARSE, I DON'T WANT IT! Hned v prvním záběru na vás film vyskočí jako tygr z džungle, 16tiletý skin Trevor s hákovým křížem na čele a v pozadí řežou kytary kapely the Exploited. Film byl zajímavý svou násilností a naprostým nezájmem o cokoliv ze strany Trevora. Bohužel, tenhle kluk byl naprosto vylízanej a tak s ním člověk nedokázal udržet pochopení jeho rebelie po celou dobu filmu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si jak ti to tenkrát slušelo, a nechám si vytetovat hákáč na čelo! Máme tu další kousek s plešounem v hlavní roli. Tentokrát ne uplně tipickým, kterej by se chtěl pořád jen rvát s "jinejma" lidma. Tenhle týpek asi ani sám neví, kam patří. Proto se snaží vo to nepatřit nikam a na všecky jen házet fakýry. Navíc se ohání tím, že je mladistvej a že ho nemůžou zavřít. Každej jeho psycholog a vychovatel o něm tvrdí, že je to chytrý mládenec, který se jen hledá. Podle mě je to totální kokot, kterej je blbej jak pytel koledy. A svojí debilitu si neuvědomí ani na konci filmu, naopak ji stvrdí dementním výrazem na kameru :o). Tak jako tak tohle sem od filmu nechtěl dostat. Příběh jednoho týpka, ve kterým mu půlku filmu někdo promlouvá do duše a druhou půlku filmu hází šutry do voken :o). Na druhou stranu je nutno pochválit hlavního hrdinu, kterej to zahrál neskutečně uvěřitelně. Furt sem si říkal, že ho od někud známa von to byl seňor z Pulp Fiction, kterej se svoji milou vykrade motorest. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Tim Roth sa snažil dostať do role aj tým, že chodil na stretnutia Národnej fronty (National Front) aj napriek svojmu vnútornému odporu voči tejto ideológii. (Durexon)
  • Povráva sa, že Tim Roth dostal hlavnú rolu náhodou - v divadle, kde sa konal konkurz, si chcel iba požičať pumpu na bicykel. (Durexon)
  • Pesnička, ktorá hrá počas úvodných titulkov je „UK 82“ od škótskej punkovej kapely „The Exploited“ a nachádza sa na albume „Troops of Tomorrow“. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama