Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film o dospívání z dělnického prostředí v ocelářském městečku poblíž Pitsburgu, plný obratů a skvělých scén zápasu amerického fotbalu s Tomem Cruisem v hlavní roli. Stefan (Tom Cruise) hraje fotbal pro školní tým a snaží se získat stidendium, které by mu pomohlo odejít z města a dostat se někam jinam. Lisa (Lea Thompsonová) miluje Stefana a podporuje jeho úsilí. Spory s fotbalovým trenérem (Craig T. Nelson) mu šance na stipendium málem zničí, ale nakonec slušnost zvítězí. (Fine Production)

(více)

Recenze (29)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc, nedostal jsem moc... Každopádně ta osmdesátá léta tu pořád cítit jsou, ale tentokrát film "selhal" hlavně na scénáři a toporných hereckých výkonech mladých představitelů. Hercům vlastně nelze moc co zazlívat, protože všichni (Cruise, Penn, Thompson) byli teprve na samém počátku kariéry. Navíc Tom Cruise ve stejném roce natočil podle mého názoru velmi povedený "Risky Business", takže tohle beru jako takovou slabší jednohubku, která ale nepostrádá celkem zajímavý pohled na život v zapadlém americkém městě. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se rozhodně snažili. Cruise nám ukazuje všechno, co může (doslova - jak herecky, tak tělesně:-), Lea Thompson je sympatická a milá, ostatní jsou přesvědčiví a kamera Jan DeBonta je samozřejmě řemeslně zručná. Ale celá tahle "správňácká hra o mladým klukovi z americkýho městečka, kde všichni akorát dělají kdesi v kovohutích a on chce jako první z generace vypadnout a hrát americkej fotbal a mít stýpko" je prostě nezajímavá a nezajímavě natočená. Průměr s pár světlými okamžiky na sobotní dopoledne v telce. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Stef Djordjevic je mladý kluk z Pensylvánského balíkova. Studuje střední školu, za níž hraje americký fotbal (na nějakém úočném postu, ale přesněji už to asi nepopíšu). Moc dobře ví, že má jenom dvě možnosti - dodělat střední a jít pracovat do místní fabriky, nebo hrát sakramentsky dobře a dostat sportovní stipendium na vysoké. Všechno se rýsuje dobře, jenže pak mu v důležitém zápase písknou sporný faul, jeho tým kvůli tomu prohraje a trenér jej po hádce vyhodí z týmu. Stefovi se hroutí svět.... Život mladých lidí z malých měst USA je tu popsaný docela slušně a z jinak nepříliš objevného filmu dělá docela zajímavou záležitost. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Správná hra, kterou jsem dlouhý čas nemohl sehnat a od které jsem skrze hodnocení a tématiku příliš neočekával, mě rozhodně nezklamala. Film nádherně reflektuje začátek velkolepé herecké kariéry Toma Cruise, jenž je sice již zde v hlavní roli, nicméně jeho výkon není nijak oslňující a dal by se brát i jako průměrný. Samé zpracování snímku má rovněž své mezery, ale velká část z nich je zapříčiněna stářím filmu a tudíž i kvalitou verze, kterou jsem měl k dispozici. Ostatně ani dabing nebyl v tomto případě velkým přínosem, protože Tom v podání Michala Suchánka byl velmi úsměvný. Každopádně má ale Správná hra svůj přínos. Pěkně zachycuje život náctiletého amerického studenta v maloměstě, který má velmi omezené možnosti a pro cestu do světa a na univerzitu se mu nabízí prakticky jediná, a tou je fotbal. Cesta to je trnitá, jelikož Stefan je velmi impulzivní (zvláštní, že Cruise hrával tyto role často) a jeho emoce mu jsou velkou přítěží. Vedlejší romantická dějová linka je pak jen takovým příjemným bonusem. (55 %) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kterými se v roce 1983 Tom Cruise rozehříval před svým průlomem. A právě on a jeho role kluka, co to má v hlavě docela srovnaný a přesto je v pasti maloměsta, kde se nedá skončit jinak, než ve fabrice a jediná šance na únik je fotbal, je docela dobrá. Cruise mám rád téměř ve všem. Jinak je to takový průměr, který ale rozhodně neurazí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jednu z nicotných rolí Cruisových spoluhráčů si střihl pozdější „kokos na sněhu“ Leon. (Olík)
  • Tom Cruis poprvé v hlavní roli. (=woody=)
  • Tom Cruise a Lea Thompson ukázali ve filmu mnoho. Například ve scéně v autě však byla dvojice dublována. (Monco)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Reklama

Reklama