Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Mladý Tom Cruise a sexi Rebecca De Mornay. Risky Business má zaujímavý námet, no dalo sa z neho vyťažiť určite omnoho viac. Škoda že nemá viac vtipných situácií, takto je to až moc uťahané a okrem dvoch hlavých postáv tu nie je nikto kto môže film osviežiť. Cítiť z toho neviazanosť, túžbu po slobode a samostatnosti, ale všetko oblečené v priemernom kabáte. Toma Cruisa tancujúceho na Old Time Rocknroll si ale vždy rád pozriem. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Nějaké roky to už budou, co jsem to viděl poprvé a nijak zvlášť mi to v paměti neutkvělo. Bez dabingu mě to moc nebavilo. To se ale teď díky němu změnilo a nakonec se z toho vyklubala dost dobrá '80s záležitost. Tomík a ta jeho slečna to zahráli dobře a k tomu skvělá hudba. Možná bych si představoval trochu pestřejší konec. 4-* ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nadržený krpatý hezoun potřebuje nutně nějakou děvku, protože rodiče odjeli na týden do kelu. Jednoduchý námět pro začátky teenagerských komedií. Tento film ovšem potěší, protože podnikavý chlapec udělá z domu rodičů něco jako bordel a pase kamarádky svojí děvky svým kámošům, aby zaplatil vylovení, vysušení a odbahnění tátova utopeného Porsche. Při tom se zaplete s opravdovým drsným pasákem, který si nenechá krást děvky, takže příběh je dost bohatý na to, aby se nejednalo o blbou teen komedii. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Film s notnou dávkou nadsázky, který je opravdu spíše teenegerskou komedií než čímkoli jiným, a i v tom vtipu by potřeboval ještě trochu přikořenit. Riskantní podnik dal ale tehdy jednadvacetiletému Tomovi Cruisovi obrovskou šanci a on se k ní postavil čelem, chopil za pačesy a z filmového plátna se již neodlepil. Tímhle snímkem se Tom zapsal u mnohých mladých fanynek a jen o pár let později natočil hity typu Top Gun nebo mojí největší srdcovku Rain mana. Příběh tohoto filmu je úsměvný a tenkrát herecky o nic zkušenější Rebecca De Mornay vypadá celkem k světu. Přesto své role zvládli oba protagonisté hlavních rolí s dostatečným přehledem. Jo, s postitutkou by se doopravdy asi nikdo netahal a bordel doma také nedělal. Ale filmy nejsou vždy kopiemi dramatických životních situací. (60 %) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se komedie o teenagerovské honbě za ještě takřka bájným sexem natáčely jinak. Trapné momenty a trapný humor sice nechybí, ale mladý Tom Cruise má v roli, která jej zviditelnila, určitý styl. Rebecca De Mornay je neodolatelná a Riskantnímu podniku nechybí solidní poselství. Když chcete vydělat prachy, něčeho v životě dosáhnout nebo prostě jenom něco pořádného zažít, nesmíte myslet v maloměšťáckých mantinelech. Někdy úplně stačí říct: What a fuck! 7/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Snímek se natáčel ve státě Illinois (zejména ve velkoměstě Chicago), ve kterém se také příběhově odehrával, což nebývá vždy tak časté u filmů. (Yardak)
  • Producent snímku si přál, aby Tom Cruise působil více jako teenager a aby proto kvůli roli shodil 5 kilogramů. (Monco)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama