Reklama

Reklama

Morbidně zábavný film na motivy světoznámé deskové hry Clue. Po obdržení pozvánek dorazí šest hostů do luxusního sídla na kopci. Každý z nich dostane smrtící zbraň, což má za následek šest vražd. Nyní je na komorníku Wadsworthovi, aby vyřešil záhadu kolem toho, který z hostů má zločiny na svědomí. Je to plukovník Mustard, který se nachází v pracovně s pistolí v ruce? Nebo slečna Scarlet v kulečníkové místnosti s oprátkou? Či snad samotný Wadsworth? Poznejte všechny nechvalně známé podezřelé a prokoukněte jejich špinavou hru. Jejich podlé činy si zamilujete, až se na vás začne valit hromada mrtvých těl i legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Janega 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spracovanie mojej obľúbenej hry. Taká parodia na 10 malých černoškov s prvkami klasických detektívnych schémat trocha pripomínajúc film Vražda na večeri (ktorá je po humornej stránke o hviezdičku vyššie). Tri varianty rozuzlenia, pričom ten tretí je najzaujímavejší. Tim Curry v roli komorníka je nezabudnuteľný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok svojou pointou a vo veľmi hrubých rysoch trochu pripomína snímok And Then There Were None (2015) podľa predlohy Agathy Christie, aj keď tu samozrejme atmosféra a mystérium okolo tajomného vraha nedosiahla ani zďaleka takú úroveň ako v zmienenom filme. No bolo to zábavné, komické a detektívne tak správne zamotané. To, že ide o prepis divadelnej hry človek ani nevníma, každá jedna postavička má čo divákovi ponúknuť a každá je niečím zaujímavá. A tie dialógy medzi nimi nemali chybu. Oceňujem i tie tri varianty konca, pri ktorých naozaj človek nevie, k čomu sa prikloniť. Tu je krásne ukázané, aká tenká hranica je medzi brilantným detektívnym úsudkom a len nepravdivou hypotézou. 75/100 ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jestliže detektivní komedie, pak je toto přesně dle mého gusta. Stejně jako VRAŽDA NA VEČEŘI je i tento snímek plný překvapení, humoru, děj se odehrává v ponurém sídle, herecké výkony pobaví. Myslím, že oba jmenované snímky, musely být zárukou zábavy i pro samotné protagonisty během natáčení. Tohle mě přesně kápne do noty a jestli někdo, bude někdy číst tento komentář a znát film podobný, prosím ihned mě informujte, už teď jsem Vám vděčný :-) ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Atmosférou príjemne pozerateľný film, nie však až taký úderný ako Vražda na večeri. Každopádne tri konce potešia a keď si vezmem, že v kine chodil vždy iba jeden určitý koniec tak klobúk dole. Chcem ešte dodať pár vecí a to, že Tima Curryho nemám nejako výrazne rád, ale tu podal fakt neuveriteľný výkon. A ďalšia, film je inšpirovaný stolovou hrou a tak som si po filme zohnal demo verziu PC verzie a je to dobre ako film(len trosku lepšie keď to vyšetrujete sám). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Starší slušná krimi komedie, plná černého humoru a vražd na zpříjemnění deštivého dne. Tajemné pozvání se záhy změní v sérii mordů, hromada podezřelých, vydírání, ženy s hlubokými výstřihy a hned trojitá ukázka toho, jak to mohlo skončit, ale jen jeden konec se ukáže býti pravdivý. Před tímto filmem jsem viděl Vraždu před večeří (1976) a v obou detektivkách si zahrála Eileen Brennan. Tady se sice neobjevilo zas až tolik hereckých es, ale většina zúčastněných podala slušné výkony (nejlepší Tim Curry). A jak už jsem zmínil výstřihy Lesley Ann Warren a Colleen Camp byly doslova „vražedné“ – pánové jistě ocení. Lehce nadprůměrná záležitost, tedy alespoň v mých očích. Já se u toho bavil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Když byl film uveden do kin, každé kino dostalo jedno ze tří možných zakončení. (Trajektt)
  • Kellye Nakahara v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Scénář k filmu byl inspirován deskovou stolní hrou „Cluedo“, v níž se hráči rozdělení na vrahy a vyšetřovatele snaží zamést stopy, případně vyřešit vraždu. (playboxguest)

Související novinky

Herní Clue se dočká remaku

Herní Clue se dočká remaku

30.09.2019

Deskovou hru Clue snad netřeba představovat. Tahle kultovní detektivka se už v minulosti jedné filmové adaptace dočkala, a to v roce 1985 od režiséra Jonathana Lynna (Můj soused zabiják). Teď se… (více)

Reklama

Reklama