Reklama

Reklama

Morbidně zábavný film na motivy světoznámé deskové hry Clue. Po obdržení pozvánek dorazí šest hostů do luxusního sídla na kopci. Každý z nich dostane smrtící zbraň, což má za následek šest vražd. Nyní je na komorníku Wadsworthovi, aby vyřešil záhadu kolem toho, který z hostů má zločiny na svědomí. Je to plukovník Mustard, který se nachází v pracovně s pistolí v ruce? Nebo slečna Scarlet v kulečníkové místnosti s oprátkou? Či snad samotný Wadsworth? Poznejte všechny nechvalně známé podezřelé a prokoukněte jejich špinavou hru. Jejich podlé činy si zamilujete, až se na vás začne valit hromada mrtvých těl i legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Opět se nám v jednom obřím sídle uprostřed ničeho sešla skupinka nesourodých, avšak pestrých postaviček, které na první pohled, ale opravdu jen na ten první, nemají nic společného. A opět je to jízda plná skvělých hlášek a groteskních situací alá Vražda na večeři. Obsazení tentokrát sice není zas tak skvostné, ale za sebe říkám, že Tim Curry (majordomus) a Lesley Ann Warren (Miss Scarlet) mě nejednou nahlas rozesmáli, kolikrát bez jediného slova. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak brutálně vtipné, jako spíše zajímavé. Pokud se pokusíte hádat vraha, tak se díky třem koncům téměř nelze splést. Film má úžasně rychlé tempo a přiměřenou stopáž. Lidé jsou pouhými figurkami a dialogy jsou vytáhnuty z nějaké sbírky vtipů podprůměrné úrovně. Hrozně strukura filmu a chování postav připomíná divadelní představení. 3* sem každopádně patří. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Docela slušná zábava, jen jsem si na konci uvědomil, že mi tak nějak vůbec nezáleží na tom vysvětlení, a přišlo mi, že filmu samotnému taky moc ne. Každopádně jde ale asi o nejlepší film natočený podle stolní hry, minimálně do té doby, než vyjde Monopoly: The Movie od oceňovaného režiséra obou Fantastických Čtyřek a Toma a Jerryho, Tima Storyho, s Kevinem Hartem v hlavní roli. To očividně zní jako masterpiece. A když už je řeč o Timech s příjmením končícím na ry - Tim Curry je tady absolutně fantastickej. 7/10 ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní komedie vystihuje Clue nejlépe. Některé vtipy jsou slušné, některé přehnané a zbytečné. Stolní hru, podle které byl film natočen, jsem hrála jen jednou, avšak přišla mi zábavnější než tento film. Není to špatný film, ale také není výborný. Pobavíte se nejspíš pouze jednou. Timu Currymu role majordoma sedla dokonale. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Americká crazy komédia, berúca si na paškál filmy typu „10 malých černoškov“, „8 žien“, či napr. „Gosford Park“...Načrtnem typickú šablónu – v starom viktoriánskom dome sa stretne skupina ľudí, ktorých spája určité tajomstvo. Po čase príde k vražde jedného z hostí, ku ktorej majú motív všetci zúčastnení. Kto je teda vrahom?...Mŕtvol začne pribúdať a slučka sa sťahuje...Exemplárny príklad, aké je dôležité mať okrem námetu prepracovaný aj scenár...Piliere tohto sa začnú postupom stopáže rúcať ako domček z karát a nezachráni to ani všemožnesnažiaci sa (no viditeľne prehrávajúci) Tim Curry...Použitý konverzačný humor má pár svetlých momentov a pôsobivé je aj použitie 3 (!) alternatívnych riešení, no inak veľmi priemerné...Opakujúce sa gagy začnú liezť na nervy a dostaví sa nevyhnutné zívanie.... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Kellye Nakahara v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Scénář k filmu byl inspirován deskovou stolní hrou „Cluedo“, v níž se hráči rozdělení na vrahy a vyšetřovatele snaží zamést stopy, případně vyřešit vraždu. (playboxguest)
  • Když byl film uveden do kin, každé kino dostalo jedno ze tří možných zakončení. (Trajektt)

Související novinky

Herní Clue se dočká remaku

Herní Clue se dočká remaku

30.09.2019

Deskovou hru Clue snad netřeba představovat. Tahle kultovní detektivka se už v minulosti jedné filmové adaptace dočkala, a to v roce 1985 od režiséra Jonathana Lynna (Můj soused zabiják). Teď se… (více)

Reklama

Reklama