Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (167)

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pohádka mého narození. S tímhle jsem vyrostla a zpívám si ty písničky dodnes. Byla jsem asi dost šáhlá, když jsem se šla koupat, nějakou tu sůl jsem do koupele přisypala a myslela si, že budu mít tu krásnou ploutev. No dnes už se smířím s tím, že nebudu mořská panna, ale tuhle pohádku mi už nikdo nevezme. ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Skvelý animovaný film z dielne Walt-a Disney-ho. Typycké boli aj doprovodné postavi hlavnej hrdinky. Vyzdvyhnúť by som chcel hlavne kraba Sebastiana, ten mal fakt veľmi dobre vystihnuté emócie. Aj keď nemám rád spev v rozprávkach, musím uznať, že tu bol dobrý. Aj keď som mal možnosť vidieť len dabovanú verziu. Dokonalá zábava pre malých i veľkých. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka v tom nejlepším slova smyslu, s krásnou animací a pěknými písničkami / muzikálovými čísly. Tahle konkrétní možná až přespříliš romantická, vždyť Ariel se po pár letmých pohledech kvůli nejisté lásce bezhlavě vzdává úplně všeho (rodiny, domova, přátel) a riskuje přitom nejenom svou budoucnost a život, ale i osud celé podvodní říše. No jo, já vím, jde o pohádku cílenou především na malé holky... :-) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 %. Animace i písničky jsou celkem fajn, ale příběhově je to zklamání. Vždyť přece na Malé mořské víle je nejhezčí ta baladická poetika a téma obětování se. Navíc si myslím, že děti by přece i u disneyovky snesly to, že by třeba neskončila svatbou. Moje oblíbená pohádka totiž s typicky pohádkovým závěrem působí velmi obyčejně. O co sympatičtější by byl konec tak, jak ho známe od Andersena, a až poslední záběr by dával nějakou naději... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další příběh, který se v rámci historie zapsal do nejednoho srdce a myslí tisíce lidí. Ale do mého ne. V životě jsem řádně tento film neviděl a stejně jako zde bylo pár odkazů tak ne tak znatelných, ale lehkých. Taky moc nechápu to, že u Herkula žádný stud s Diem a podobnými a tady místo Poseidona Triton, ale tak dejme tomu. Pro mě slabší kousek, který v mém dětství nebyl. Ale pro mnoho lidí prostě kult. Finále samo o sobě docela nečekaně morbidní. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Ve vystřižených scénách se nachází zásadní informace pro děj. Uršula totiž Ariele přiznává, že je Tritonovou sestrou a tedy i Arielinou tetou. (AngelLucy)
  • Farba, ktorú vytvorilo Disney Imagineers pre Arielin chvost, bola vytvorená len pre tento film. Nosí tiež názov "Ariel". (LuiCJ)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama