Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu zdařilá parodie, u které jsem se zasmál a patřičně pobavil, takže se můj dojem pohyboval kolem 4*, avšak mnohé, vyloženě trapné vtípky zase hodnocení snižují, tudíž zůstanu na 3*. Nabitou zbraň 1 ovšem považuji za povedenou podívanou, v níž zaujme mimo jiné Emilio Estevez, Samuel L. Jackson a v menších rolích Charlie Sheen, Denise Richards či Bruce Willis. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"BUDE TO CHTÍT MNOHEM VÍC BOMB, ABY NÁS DOSTALI OD TOHO PŘÍPADU." - "ALE NE ZAS TAK MOC." Jedna z mála parodií schopných konkurovat Brooksovi a ZAZ, která ale konkrétně ZAZ nehorázně vykrádá a zároveň opakuje tytéž gagy i několikrát v jedné scéně. Parodována jsou jak žánrová klišé a provařené hlášky, tak konkrétní tituly a scény (MLČENÍ JEHŇÁTEK, ZÁKLADNÍ INSTINKT, RAMBO, WAYNEůV SVĚT aj.), zejména pak série SMRTONOSNÝCH ZBRANÍ. Za obzvlášť kouzelnou scénku považuju výlet do Lugerovy navenek spokojené, ve skutečnosti těžce dysfunkční rodiny a také musím pochválit brilantní absurdní dialogy, které si se ZAZ nijak nezadají. Velké plus je obsazení hlavních rolí a záplava cameo roliček (z těch nejhvězdnějších Whoopi Goldberg, F. Murray Abraham, Charlie Sheen, Bruce Willis...). Škoda, že nevzniklo plánované pokračování. Mimochodem Lugerův uřvaný šéf řval ve stejném roce i na Arnolda v rovněž parodickém POSLEDNÍM AKČNÍM HRDINOVI a dlouho předtím řval na Nolteho ve 48 HODINÁCH. "PůJDEŠ DO TOHO SÁM, SÁZÍŠ SVůJ KRK. ŠLÁPNEŠ VEDLE A TADY KONČÍŠ. VŠECHNO TI SPADNE NA BEDNU. JESTLI NĚCO ZVORÁŠ, TAK TĚ POVĚSÍM DO PRůVANU. ZKOMPROMITUJEŠ ODDĚLENÍ A TVOJE STŘEVA BUDOU TANCOVAT S TVEJMA TRENKAMA, ROZUMÍŠ?" - "VŠEMU KROMĚ TÝ POSLEDNí VĚTY." ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie - pravděpodobně jediná, která stojí za pozornost od rozpadu ZAZ. Dvojice Estevez-Jackson se minimálně vyrovná svému vzorovému duu Gibson-Glover. A k tomu ještě tuna vedlejších roliček pro Willise, Sheena. Záporáky zastupuje rozkošný Tim Curry a zajímavý William Shatner, exoty Jon Lovitz a krásné ženy (kdoví). Jenom škoda, že to nemá pokračování... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podľa toho, čo produkuje v Hollywood v posledných rokoch (Epic Movie, Disaster Movie), dnes už môžem posúdiť, že zlaté časy bláznivých paródií sú za nami (česť výnimkám ako Tropic Thunder). Aspoň pre mňa vyvrcholili v deväťdesiatych rokoch aj v podobe takých kúskov ako Nabitá zbraň (+ Horúce strely, najlepšie Nielsenovky, Chasovky atď.). V každej scénke sakrastické odkazy na akčné kultovky, hlášky ako z veľkej knihy, hrdinovia, na ktorých smrteľne vážny výraz sa stačí pozrieť a hneď sa smejem - tomu vravím plnokrvná paródia. V tomto konkrétnom prípade si pridajte čerešničky ako "Scottie, oprav ten kávovar" alebo John MacLane so zničeným karavanom (či Emiliovu guľatú prdelku;-)... ale načo sa snažím vymenúvať, je to zbytočné - perly hodné svojho žánru sa v Nabitej zbrani sypú z obrazovky každú druhú minútu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V 93 roce se ve filmu Nabitá zbraň 1 objevuje jako náhradník Dannyho Glovera jistý Samuel L. Jackson v hlavní roli. Docela důležitý milník kinematografie. Pokud se jedná o samotný film je moc fajn že parodie neznamená jen Mel Brooks nebo bratři Zuckerové společně s Abrahamsem. Snímek Nabitá zbraň 1 mi strašnou spoustu let unikal a jsem rád že mě neminul. Skrývá spoustu výživných scén. Cameo Bruce Willise potěší stonásobně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Film byl originálně zamýšlen jako celovečerní ztvárnění seriálu Sledge Hammer, policajt s.r.o., jelikož tvůrce seriálu Alan Spencer měl s produkční společností New Line smlouvu k produkci filmu. Spencer ale snahu vzdal v důsledku velmi špatných scénářů. (HellFire)
  • Během výměny pořekadel mezi generálem Mortarsem a McCrackenem je řečeno "Life is very short and there is no time for fussin' and fightin', my friend!" ("Život je krátký a není čas
    na křik a boj, příteli můj".). Jedná se o text k písni Beatles We Can Work It Out. (HellFire)
  • Postavy Samuela L. Jacksona a Emilia Esteveze "Colt a Lugar" nesou jména dle pistolí. Generál Mor-tars je zase pojmenován po automobilové společnosti General Motors. (HellFire)

Reklama

Reklama