Reklama

Reklama

The Woodsman

Trailer

Obsahy(1)

Jak překoná dospělý fakt, že jej přitahují nezletilé dívky? Je možné se zbavit touhy a zařadit se zpět do společnosti, která je odmítavá a nepřátelská? O tom je Dřevař režisérky Nicole Kassellové, jež si ke své režijní prvotině vybrala právě toto závažné společenské téma. Hlavní hrdina, kterého odvážně ztvárnil známý Kevin Bacon, se po 12 letech strávených ve vězení snaží začít nový život. Kasselová zvládá složité téma s mistrnou přesvědčivostí a její pohled do komplikovaného nitra lidské duše donutí k zamyšlení každého diváka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborne drama. Divak nevi, co presne hlavni hrdina udelal, jen to, ze to posral a sklony k pedofilii ma dodnes. Je ale radost sledovat Kevina Bacona, ktereho jsem v podvedomi mel, ale po tomto snimku ho beru jako jednoho z nejlepsich hercu soucasnosti. O nic horsi neni ani Kyra Sedgwick. Uzasne natocene komorni drama, styl, ktery je memu srdci nejblizsi... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Walterova léčba šokem, útočícím z vlastních řad... Užitečný film, který žádá pochopení tam, kde pochopit nelze, nebo jen hodně vzdáleně, řekněme, tři sta dvacet stop? Tak proč je tedy užitečný? Třeba v tom, že někomu může zabránit být ještě více nešťastným, než právě je, díky toleranci lidí, vedle kterých chce a také musí žít. A že je dobré jít této snaze naproti, mě svým výkonem utvrzuje vynikající Kevin Bacon v roli Waltera, na jehož nepatrné záblesky štěstí minulost nepřestává vrhat svůj temný stín a vy nemáte jinou volbu, než mu přát, aby mohl nechat školní dvůr jednou provždy za sebou... ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film o pedofilii, který nutí k přemýšlení. Jak to asi musí hrozné, prožívat každý den takové pocity a muka, které prožívá Walter. Chtě nechtě jsem byla na jeho straně...i když v reálném životě bych to asi opravdu prožívala jinak. Chválím oba hlavní představitele i nenápadnou režii a v neposlední řadě slovní hříčku s názvem (Walter pracuje na pile, vyrábí stoly, chodí pozorovat malé holčičky do lesa...). Jen víc takových filmů! ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, Kevin Bacon v suprové roli pěkného dramatu ze života pár lidí na naší planetě, kteří se bohužel opravdu vyskytují. V tomto filmu je pěkně ukázáno jak se asi tak nějak mohou cítit, a v provedení Kevina Bacona, to bylo vážně dost dobré. Pěkné drama s hlavní roli Bacona, které stojí o zapřemýšlení. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Malý film, která nechá málokoho chladným. Palčivé téma tentokrát prostřednictvím citlivého přístupu filmařů a Kevina Bacona, který svým přesvědčivým minimalistickým herectvím utáhne každou scénu a umožní divákům nahlédnout do rozpolcené duše své komplikované role, skutečně pomohlo stvořit podnětné a po celou dobu stopáže poutavé psychologické drama. Diváci naštěstí nejsou do identifikace s hlavní postavou nijak násilně nuceni (což by bylo pro mnohé oprávněně naprosto nepřijatelné), takže záleží pouze na každém z nich, jaký postoj k ní na základě jejího jednání zaujmou. 80 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení mluvila režisérka se sexuálními násilníky a jejich terapeuty. (hellstruck)

Reklama

Reklama