Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozlátková doba 70. rokov 20. Storočia. Priniesla punk rock, zopár skvelých rockových a jazzových albumov. A samozrejme aj skupiny ako Kiss a Queen. Trblietajúce lesklé kostýmy, flirty, veľa mužského a ženského make-upu a vyprázdnený obsah v megapódiovej show, hodnotou limitne sa blížiacou sa nule. No a samozrejme uctievanie týchto ikon pop kultúry masami aj s príznačným vonkajškovým napodobňovaním. Z rovnakého súdku je aj Sharmanov film – muzikálová paródia na béčkové horrory. Predsa len niektoré pozitíva sa dajú objaviť – asi dve dobré pesničky (Time warp a tá s Meatom Loafom), démonický herecký výkon hlavného osnovateľa deja Franka a podľahnutie jeho libidu dvom zaľúbencom v noci nasledujúcej po ich zasnúbení. To je však na dobrý film prekliate málo. Inak ide o veľmi jednoduchučký, zabudnuteľný príbeh založený na schéme vstupu do strašidelného domu. Komixová ilustratívnosť a bláznivý kolorit príznačne celý doznievajúci kult dotvárajú. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co více k domnělé muzikální legendě vyprávět, než to, že mi prostě nesedl jak její humor, tak ani jednotlivé písničky. A to mám jinak britský humor hodně v úctě stejně tak, jako muziku podobnou té, co jsem slyšel tady. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem si vyslechl nekonečné vyprávění o tom, jak jsou někteří lidé oddaní tomuto filmu, budu se zdržovat hlubšího komentáře. Ono to bude lepší. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ty muzikály asi nebudou tak špatné. Po My Fair Lady jsem se rozhodl pustit si další, tentokráte z opačného soudku a opět to vyšlo. Jde určitě o jeden z nejoriginálnějších a zároveň nejvtipnějších muzikálů. Kadence vtipných scén sice není příliš častá, vše však vynahrazují taneční čísla spolu se zpěvem. Úvodní píseň, stejně jako výstup tranvestity z transsexuální Transylvánie jsou vrcholy filmu a výsledný dojem kazí jen závěrečné rozuzlování. Tim Curry ve své životní roli a mlaďoučká Susan Sarandon (jakkoliv divně toto slovní spojení zní) pohromadě, už jen proto stojí Rocky Horror Picture Show za to (no řekněte sami, jak často uvidíte Susan Sarandon mladou, že?). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nezapomenutelnou, originální a hudebně našlapanou podivnost. Bylo to poprvé a naposledy, protože při tomto jasném vítězství vypiplané formy nad nulovým obsahem jsem si během mnohých nudných pasáží začal uvědomovat, že mé nezpochybnitelné úchylky putují zcela jiným směrem, než je orgastické uctívání zmalovaného transvestity. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Muzikál, jehož děj je pouze důmyslnou kulisou pro jeden ohromný kinematografický odkaz a pro oslavu umělecké i životní nesvázanosti a extravagance. V závěru sice lehce pospávající, ale jinak naprosto bezprecedentní a zaslouženě kultovní smršť zábavných hudebních skečů, chytře napsaných, vtipně zinscenovaných a hlavně neuvěřitelně zahraných! Tim Curry je coby transsexuální karikatura na šílené hororové vědátory z produkce RKO fenomenální, jakoby se pro tuhle šílenou a v dějinách filmu ojedinělou roli narodil, a vše zdobí a ochucuje dvěma třešničkami více než rozkošná Susan Sarandon, jejíž ženské přednosti chci mít doma na očích každičký den.... prostě chci! 85% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Richard O'Brien, který ztvárnil Riff Raffa, je zároveň tvůrcem celého muzikálu. (Turtle)
  • V jednom kině v Mnichově se film promítá každý týden od roku 1975. (Galadriel)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno